Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Køb et brændetårn fra Roskilde til pejsen i København

Af Annoncør

Vintermånederne er en tid med mørke og kulde. I denne tid opholder vi os meget inden døre. Her hygger vi os med lys i lamperne og indendørs sysler. I visse lejligheder i København er der pejs eller brændeovn. Her kan man tænde op og få hyggelig knitrende varme i den mørke tid. Og så kan man spare lidt på gassen eller radiatorvarmen, som jo er steget gevaldigt i pris på det seneste. Men man skal naturligvis sørge for at anvende brænde, der er tørt og klar til fyring.

Hvis man skal bestille brænde til vinteren, så giver det god mening at bestille et brændetårn. Her er brændet stablet og klar til brug. Det er en dejlig kompakt løsning, som er meget velegnet til opbevaring i byerne, hvor der ikke er store udhuse med plads til opbevaring. Er man flere i opgangen, der fyrer med brænde, så kan man eventuelt slå sig sammen med dem, så man kan deles om brændet. Jo mere man køber, desto billigere bliver det. Der er god økonomi i at investere i et brændetårn.

Brug tørt brænde

Det er vigtigt at man ikke fyrer med brænde, der ikke er ordentligt tørt. Brændet skal have en fugtighed i veddet, der ikke overstiger tyve procent. Hvis man fyrer med vådt brænde, risikerer man at ødelægge skorstenen. Vådt brænde ryger meget og røgen er fuld af tjære. Tjæren sætter sig på indersiden af skorstenen og kan blive til løbesod, som er let antændeligt. Dermed øges risikoen for en skorstensbrand, som kan have fatale konsekvenser.

Skorstensbrande har jævnet huse med jorden. En ildebrand i et hus midt i byen, er meget farlig. Den kan brede sig til andre huse og medføre store skader og i sidste ende kræve dødsofre. Derfor er det afgørende vigtigt at man passer på skorstenen og kun fyrer med brænde, der er tørt nok. Et Brændetårn fra Roskilde Brændesalg indeholder altid tørt brænde, som er klar til brug. Hvis man køber et Brændetårn er man med andre ord på den sikre side. Det er ikke risikoen værd at forsøge sig med brænde, der ikke er tilstrækkeligt tørt.

Forskellige typer af brændetårne

Et Brændetårn kan indeholde træ af sorter som bøg, ask, birk, eg eller andre sorter af løvtræ. Der er forskel på hvordan de enkelte sorter brænder. Det kan man læse mere om på roskildebraendesalg.dk, hvor man også kan finde priser. Her kan man også bestille træbriketter, som også er meget velegnede til pejse og brændeovne. Briketterne kan også leveres i tårne. Her snakker vi virkelig tørt brænde, som man roligt kan tænde op med på en kold og mørk vinterdag. Man skal jo have det hyggeligt i den mørke tid.

Del artikel

Andre læser også