København får en ny perle: Verdenskendt køkkenchef åbner ny restaurant

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Køkkenchef Kamilla Seidler fra Lola PR Foto
Køkkenchef Kamilla Seidler fra Lola PR Foto

Kamilla Seidler startede med at arbejde i køkkenet allerede som 15-årig.

Og talentet var klart fra starten.

Efter kokkeuddannelsen røg hun blandt andet til en af verdens bedste restauranter, Mugaritz, i Spanien.

Da Claus Meyer for år tilbage besluttede at gå ind i restaurantbranchen i Bolivias hovedstad La Paz, kom Kamilla Seidler ind til et jobinterview. Hun lavede et par retter for Meyer og blev ansat med det samme.

Det var nok meget godt set af den gode Hr. Meyer.

Læs også: Vildt program: Skynd dig hvis du vil have de populære oplevelser på Copenhagen Cooking

Bedste køkkenchef

Kamilla Seidler begyndte nemlig med det samme at arbejde med den nordisk-kulinariske tankegang i det bjergrige land.

Altså se på landets gastronomiske historie og så ellers ophøje de traditionelle bolivianske retter til deres allerypperste udgave. En opgave der fik hende på forsiden af en del magasiner verden rundt.

I 2016 blev Kamilla Seidler så udnævnt til bedste kvindelige køkkenchef af The World’s 50 Best Restaurants – Latin America.

Og hendes restaurant Gustu røg ind på en 16 plads over Latinamerikas bedste restauranter.

Restauranten var ikke blot seriøst god, den var også sat i verden med et socialt ansvarligt mål for øje, nemlig at uddanne, udvikle og gøre lokalmiljøet bevidst om deres kultur.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Holdet bag Lola PR Foto

Lola i København

Til november åbner hun så sin egen restaurant i København. Den kommer til at hedde Lola og ligger på Christianshavns Voldgade 54, også kendt som den ikoniske Lille Mølle på Christianshavns Vold.

Restauranten er ikke opkaldt efter bandet The Kinks ikoniske sang Lola fra 1970, men den er dog restaurantens officielle sang fortæller Lars Bjerregaard, community manager for Lola og fortsætter med at beskrive, hvilken størrelse Lola egentlig er:

“Hvis vi får en Michelinstjerne, så har vi gjort noget forkert. Vi vil meget hellere have en fest, end en stjerne.

Stemningen på Lola er inkluderende, alle hjælper alle. En amatørkok som mig selv har endda hjulpet til i køkkenet og plantet potteplanter i haven, men helt generelt er Lola to ting.”

Læs også: De 10 bedste prisvenlige restauranter i København

To ben at gå på

“Det er en regulær restaurant med plads til 45-50 gæster indenfor, og når haven er klar, også en del udenfor.

Men Lola er også et social-gastronomisk projekt, hvor vi tager fat i nogle af de mennesker på kanten af arbejdsmarkedet og træner dem i et gastronomisk forløb.”

“Måske får de et job her, måske et andet sted, forhåbentlig får de i hvert fald et skub i den rigtige retning.

Branchen skriger jo på arbejdskraft, og vi vil gerne være med til at udvikle en kultur, hvor man kan holde ud at arbejde i mange år.”

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Køkkenchef Kamilla Seidler fra Lola PR Foto

Stamsted på Christianshavn

Lola er en kvartersrestaurant, så prisniveauet er afslappet, så man både kan kigge ind til et glas vin og en enkelt ret.

Man kan også tage familien under armen og have en god aften, men Lola har også plads til, at man går planken ud og tager en helt stor menu.

Maden på Lola er inspireret af hele verden – dog altid med det grønne og økologien i hovedsædet.

“Præcis hvilken form for mad, Lola kommer til at servere er vi i gang med at finde ud af. Selvfølgelig har vi nogle idéer, men det bliver ret spændende de næste par måneder at se, hvilken retning vi går.”

Kamilla Seidler og hendes team kommer blandt andet til at lave en del pop-ups i København de næste par måneder, hvor de tester forskellige ting af.

Det skal vi selvfølgelig nok følge med i her på MigOgKbh.

Blandt andet kan man allerede nu smage Lolas mad under Copenhagen Cooking. Læs mere lige her.

Læs også: Nyt på Østerbro: Håndboldspiller og veganer-stjerne åbner street food joint

Hvad: Restaurant Lola
Hvor: Christianshavns Voldgade 54
Hvornår: Planlagt åbning 1. november
Hvor meget: Mellemklassepriser
Hvordan: Læs mere her på Lolas Instagram

Læs også: Genialt koncept: Ny mejeri-butik i København laver Aperol Spritz-is