Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe hit gentager succesen: København skal igen lyses op af farverig lysfestival

Af Mathilde Mågård Hansen
Copenhagen Light Festival. Foto: PR
Copenhagen Light Festival. Foto: PR

I hele februar tændes lyset igen i byens vintermørke og spreder liv på en ny og innovativ måde, der rammer alle aldre.

Sidste års lysfestival var et kæmpe hit midt i en mørk nedlukning, og om et par måneder kan vi igen glæde os over et oplyst og farverigt København.

Nu med endnu flere flotte lysværker.

Copenhagen Light Festival
Foto: PR

Nu med endnu flere værker

Det summer i kulisserne hos Copenhagen Light Festival, der med over 500.000 besøgende sidste år blev Danmarks mest besøgte.

Festivalen afvikles i et nyt og udvidet format fra d. 4.-27. februar 2022 – nu også støttet af Royal Unibrew som ny hovedsponsor.

Aftalen giver Copenhagen Light Festival mulighed for at præsentere endnu flere flotte værker og flere oplevelser for de besøgende.

Festivalen udskrev i sommeren 2021 et Open Call, som inviterede kunstnere fra hele verden til at indsende deres ideer og lysværker til festivalen.

Mere end 100 etablerede og spirende kunstnere har siden indsendt værker, der indgår i planlægningen af den kommende festival.

“Vi har fået mange fantastiske forslag. Vi knokler nu for at udvælge og finansiere dem, der gør Copenhagen Light Festival unik, skaber besøg og vil blive vist i de mest sete internationale medier,” siger Jesper Kongshaug, der er bestyrelsesformand for Copenhagen Light Festival.

Foto PR

Bliver en fast vintertradition

Samtidig med det nye sponsorat af Royal Unibrew har festivalen også modtaget en foreløbig 3 års-bevilling til driften af festivalen fra Københavns Kommune.

Målet er at sikre, at festivalen bliver en fast del af det kulturelle udbud i det vintermørke København.

”Vi er både stolte af og glade for at indgå samarbejde med Copenhagen Light Festival,” siger Kasper Ryttersgaard, der er direktør for det danske marked hos Royal Unibrew.

”Festivalen har på få år formået at give den kulturelle festivalscene i Danmark et nyt, anderledes og markant udtryk. Det er en ære, at støtte festivalen og lyskunsten, og vi ser frem til at bidrage til videreudvikling af festivalen, så endnu flere besøgende også kan få flere oplevelser.”

Det kan for eksempel være med mere til smags- og lyttesanserne – særligt også de yngre og unge besøgende,” siger Kasper Ryttersgaard.

Lysværker stilles igen op langs ruter på 2, 5 og 10 km. samt langs en lysskattejagt, hvor man bl.a. kan vinde drikkevarer langs ruten. 

Hvad: Copenhagen Light Festival 2022
Hvor: Over hele København
Hvornår: Fra d. 4.-27. februar 2022
Hvor meget: Gratis

Del artikel

Andre læser også