Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Wauw: 3 Kbh-steder nomineret til ny global restaurantpris

Af Kaspar Mørk Arianto
Restaurant Amass på Refshaleøen - Foto: PR
Restaurant Amass på Refshaleøen - Foto: PR

Filmverdenen har Oscars. Musikken har Grammys. Men hvad har restauranterne? Svaret er ”en masse forskellige guides og lister”.

Bevares, der findes en række mere eller mindre kendte gastronomi-awards rundt omkring på klodens kontinenter, men ellers er det primært den franskfødte Michelin-guide og ”The World’s 50 Best”-listen, som globale foodies holder øje med.

Nu lanceres World Restaurant Awards

Det ændrer sig den 18. februar 2019. Her løber den allerførste udgave af World Restaurant Awards af stablen til en storstilet gallafest i Paris.

Prisuddelingen er inspireret netop af fænomener som Oscars  og The Grammys – dog med et mere globalt og knapt så snævert, amerikansk fokus.

Konceptet er bygget op omkring 17 relevante, progressive og til tider humoristiske kategorier (f.eks. “Årets Tatoveringsfri Kok”) med nominerede og vindere fra hele verden udvalgt af et lige så globalt ekspertpanel.

Sidstnævnte består af 100 personer med 37 forskellige nationaliteter, herunder også Københavns tacodronning número uno, Rosio Sanchez.

Læs også: Global Top 10 fra Forbes: Du SKAL du spise hos Sanchez i 2019

World’s 50 Best møder Miss Universe

”Er det ikke bare endnu en omgang tilfældigt smagsdommeri?”, tænker du måske. Men folkene bag det nyindstiftede award show hører faktisk til blandt verdens sværvægtere inden for gastronomi og events.

Hoveddrivkraften er det enorme event- og sportsfirma IMG, som blandt andet står bag Miss Universe-konkurrencen, samt en lang række verdensmesterskaber indenfor bl.a. motorsport og golf og ikke mindst e-sport.

IMG er teamet op med Joe Warwick og Andrea Petrini. Joe var med til at grundlægge ”The Worlds 50 Best”-listen, som københavnske Noma har tronet øverst på hele fire gange, mens Andrea har skabt den såkaldte ”Gelinaz Shuffle”, hvor en perlerække af verdens bedste kokke bytter restaurant for en aften på kryds og tværs af landegrænser.

Læs også: Her er tre retter i København du SKAL prøve

3 københavnere nomineret i 4 kategorier

Når den første omgang World Restaurant Awards skal uddeles i Paris om en lille måneds tid, er der flere københavnske vinderchancer i spil.

Det drejer sig om Noma 2.0 på Holmen, Amass på Refshaleøen og Punk Royale i Dronningens Tværgade. Alle tre er nomineret i såkaldte ”Big Plate”-kategorier, der beskrives som de mest prestigefulde.

Den nyligt reinkarnerede udgave af Noma på Holmen er både nomineret i kategorierne ”Original Thinking”, og ”Etchical Thinking”. Den første for Nomas kreative og kunstneriske tilgang til mad, og den anden for restaurantikonets miljømæssige og sociale omtanke.

Læs også: MigogKbh guider til byens gourmetrestauranter

Amass på Refshaleøen er skabt af amerikaneren Matt Orlando, der med en fortid på Noma har udviklet sit take på nordisk gourmet til i høj grad at handle om miljørigtighed, selvforsyning og  genanvendelse.

Amass hyldes dog denne gang for sine innovative drikkevarer, og er derfor nomineret i kategorien ”Forward Drinking”.

Matt Orlando har netop også åbnet endnu et spændende projekt her i København – det kan du læse om her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

View from table 9 #amass

Et opslag delt af Amass Restaurant (@amassrestaurant) den

En overraskelse på listen – i hvert fald hvis man tænker ”hvem er oplagte Københavnerkandidater til en restaurantpris i den internationale superliga?” – er Punk Royale i Dronningens Tværgade.

Konceptet kan bedst beskrives som ”Søllerød Kro møder ungdomshuset”. Et sted hvor trøfler, hummer og magnumchampagne krydres med graffiti, flammekastere, knuste tallerkener og suppe serveret i kanyler.

Punk Royale er oprindeligt et svensk påfund, men det er altså den danske filial, som (med rette) er nomineret i kategorien ”Atmosphere”.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

You had me at caviar and vodka🚗 #punkroyale

Et opslag delt af matilda månsdotter levenborn (@matildalevenborn) den

Muligvis i opløbet til “Årets Restaurant”

Vinder en eller flere af de københavnske nominerede sin “Big Plate”-kategori, er stedet også automatisk med i opløbet til hovedprisen – den prestigefulde titel som “Restaurant of the Year”.

Med i alt tre restauranter og fire nomineringer er Danmark helt i front til World Restaurant Awards i forhold til vores svenske og norske naboer, der hver har scoret en enkelt nominering.

Frankrig løber med hele 10 nomineringer, mens Storbritannien følger trop med 9, USA med 8 og Italien med 6 nomineringer

Vil du se de fulde nomineringslister i samtlige 17 kategorier til urpremieren på World Restaurant Awards, kan du klikke her.

Læs også: Nyt hold vil sikre flere Michelin-stjerner på Den Røde Cottage

Del artikel

Andre læser også