Wauw: 3 Kbh-steder nomineret til ny global restaurantpris

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Restauarant Amass på Refshaleøen - Foto: PR
Restauarant Amass på Refshaleøen - Foto: PR

Filmverdenen har Oscars. Musikken har Grammys. Men hvad har restauranterne? Svaret er ”en masse forskellige guides og lister”.

Bevares, der findes en række mere eller mindre kendte gastronomi-awards rundt omkring på klodens kontinenter, men ellers er det primært den franskfødte Michelin-guide og ”The World’s 50 Best”-listen, som globale foodies holder øje med.

Nu lanceres World Restaurant Awards

Det ændrer sig den 18. februar 2019. Her løber den allerførste udgave af World Restaurant Awards af stablen til en storstilet gallafest i Paris.

Prisuddelingen er inspireret netop af fænomener som Oscars  og The Grammys – dog med et mere globalt og knapt så snævert, amerikansk fokus.

Konceptet er bygget op omkring 17 relevante, progressive og til tider humoristiske kategorier (f.eks. “Årets Tatoveringsfri Kok”) med nominerede og vindere fra hele verden udvalgt af et lige så globalt ekspertpanel.

Sidstnævnte består af 100 personer med 37 forskellige nationaliteter, herunder også Københavns tacodronning número uno, Rosio Sanchez.

Læs også: Global Top 10 fra Forbes: Du SKAL du spise hos Sanchez i 2019

World’s 50 Best møder Miss Universe

”Er det ikke bare endnu en omgang tilfældigt smagsdommeri?”, tænker du måske. Men folkene bag det nyindstiftede award show hører faktisk til blandt verdens sværvægtere inden for gastronomi og events.

Hoveddrivkraften er det enorme event- og sportsfirma IMG, som blandt andet står bag Miss Universe-konkurrencen, samt en lang række verdensmesterskaber indenfor bl.a. motorsport og golf og ikke mindst e-sport.

IMG er teamet op med Joe Warwick og Andrea Petrini. Joe var med til at grundlægge ”The Worlds 50 Best”-listen, som københavnske Noma har tronet øverst på hele fire gange, mens Andrea har skabt den såkaldte ”Gelinaz Shuffle”, hvor en perlerække af verdens bedste kokke bytter restaurant for en aften på kryds og tværs af landegrænser.

Læs også: Her er tre retter i København du SKAL prøve

3 københavnere nomineret i 4 kategorier

Når den første omgang World Restaurant Awards skal uddeles i Paris om en lille måneds tid, er der flere københavnske vinderchancer i spil.

Det drejer sig om Noma 2.0 på Holmen, Amass på Refshaleøen og Punk Royale i Dronningens Tværgade. Alle tre er nomineret i såkaldte ”Big Plate”-kategorier, der beskrives som de mest prestigefulde.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

The most beautiful of autumn evenings today 🍂☀️🍁 this incredible moment captured by Restaurant Manager @charlieleonardsims 📸😊

Et opslag delt af noma (@nomacph) den

Den nyligt reinkarnerede udgave af Noma på Holmen er både nomineret i kategorierne ”Original Thinking”, og ”Etchical Thinking”. Den første for Nomas kreative og kunstneriske tilgang til mad, og den anden for restaurantikonets miljømæssige og sociale omtanke.

Læs også: MigogKbh guider til byens gourmetrestauranter

Amass på Refshaleøen er skabt af amerikaneren Matt Orlando, der med en fortid på Noma har udviklet sit take på nordisk gourmet til i høj grad at handle om miljørigtighed, selvforsyning og  genanvendelse.

Amass hyldes dog denne gang for sine innovative drikkevarer, og er derfor nomineret i kategorien ”Forward Drinking”.

Matt Orlando har netop også åbnet endnu et spændende projekt her i København – det kan du læse om her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

View from table 9 #amass

Et opslag delt af Amass Restaurant (@amassrestaurant) den

En overraskelse på listen – i hvert fald hvis man tænker ”hvem er oplagte Københavnerkandidater til en restaurantpris i den internationale superliga?” – er Punk Royale i Dronningens Tværgade.

Konceptet kan bedst beskrives som ”Søllerød Kro møder ungdomshuset”. Et sted hvor trøfler, hummer og magnumchampagne krydres med graffiti, flammekastere, knuste tallerkener og suppe serveret i kanyler.

Punk Royale er oprindeligt et svensk påfund, men det er altså den danske filial, som (med rette) er nomineret i kategorien ”Atmosphere”.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

You had me at caviar and vodka🚗 #punkroyale

Et opslag delt af matilda månsdotter levenborn (@matildalevenborn) den

Muligvis i opløbet til “Årets Restaurant”

Vinder en eller flere af de københavnske nominerede sin “Big Plate”-kategori, er stedet også automatisk med i opløbet til hovedprisen – den prestigefulde titel som “Restaurant of the Year”.

Med i alt tre restauranter og fire nomineringer er Danmark helt i front til World Restaurant Awards i forhold til vores svenske og norske naboer, der hver har scoret en enkelt nominering.

Frankrig løber med hele 10 nomineringer, mens Storbritannien følger trop med 9, USA med 8 og Italien med 6 nomineringer

Vil du se de fulde nomineringslister i samtlige 17 kategorier til urpremieren på World Restaurant Awards, kan du klikke her.

Læs også: Nyt hold vil sikre flere Michelin-stjerner på Den Røde Cottage

BørnefestiBAL i København: Kæmpe børnefest får også Paw Patrol på plakaten

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Når BørnefestiBAL løber af stablen i København lørdag d. 8. juni og søndag d. 9. juni, kan gæsterne opleve de populære hunde fra Nickelodeons Paw Patrol live på scenen.

Holdet bag BørnefestiBAL har nemlig indgået et samarbejde med tv-kanalen Nickelodeon, som betyder, at de festivalsgæstende børn og voksne kan opleve karaktererne fra et af kanalens mest populære programmer, Paw Patrol, live på scenen.

Paw Patrol handler om seks kærlige redningshunde med hver deres egenskaber, som ledes af drengen Ryder.

Den seje gruppe er altid klar til at hjælpe, når ulykken rammer i deres hjemby Adventure Bay – men de har taget dagen fri, for at komme til Fælledparken og møde alle deres fans.

”Vi glæder os meget til at byde Paw Patrol velkommen til København.

Vi ved, at det bliver en fantastisk oplevelse for gruppens mange fans, som nu kan møde deres helte i virkeligheden og endda får muligheden for at deltage i den ikoniske dans, ’Vovse Boogie’,” fortæller Kalle Bremer, der startede BørnefestiBAL i 2015.

Masser af underholdning for familien

BørnefestiBAL byder på musik, sjov, leg, gøgl og spas for børn og deres familier. Foruden Paw Patrol kan man også opleve Gurli Gris-show, Mek Peks Åh Abe-show, HipSomHap, Albert Dyrlund og stjernerne fra årets MGP.

”Vi glæder os rigtig meget til samarbejdet med BørnefestiBAL.

De rammer den helt rigtige nerve og har hjertet på rette sted, og der er noget, vi virkelig kan spejle os selv i, når vi kommunikerer med vores målgruppe.

Derfor var det et helt oplagt partnerskab at gå ind i,” fortæller Jesper Dahl, direktør for Viacom i Norden, der ejer Nickelodoen.

Mange aktiviteter i løbet af dagen

Det helt særlige ved BørnefestiBAL er, at der virkelig sker noget hele dagen. Forældre kan derfor være ganske sikre på, at underholdningen er sikret.

For udover underholdningen fra scenen kan børnene se frem til både aktivitetsbaner, maletelte, perletelte, skattejagt, fodbold, rutsjebaner og ikke mindst fodbold-dart.

Billetter kan købes til 95 kr. (Børn under 1 år kommer gratis ind)

Hvad: BørnefestiBAL
Hvor: Fælledparken, København
Hvornår: Lørdag d. 8. juni & søndag d. 9. juni
Billetter koster 95 kr. og du finder mere info lige her.

København er Europas pizza-paradis: To Kbh-steder stryger ind på Top 5

Skrevet af: Redaktionen
FOTO-Pizza-Project
FOTO-Pizza-Project

Hvis man troede, at Italien var urørlige på at lave de bedste pizzaer, så kan man godt tro om igen.

I hvert fald hvis man skal bedømme ud fra den netop offentliggjorte liste “50 Top Europe”, som regnes for at være den mest prestigefyldte pizza-liste.

Her dominerer København simpelthen i Top 5 med hele to steder helt med fremme.

På en fantastisk tredjeplads ligger Bæst på Nørrebro. Bæst har flere gange været nævnt på lister over verdens bedste pizzaer, så det er ikke totalt overraskende, at de er placeret i toppen.

Læs om Bæst i MigOgKbhs Spiseguide her

Nyåbnet sted i Indre by er højdespringer

En vild højdespringer er imidlertid det nyåbnede pizzeria Luca, som MigOgKbh naturligvis var blandt de første til at omtale.

Pizzeria Luca åbnede i marts på Gammel Strand i Indre By, og her kunne ejer Lasse Wiwe fortælle, at den perfekte pizzadej-opskrift tager 72 timer at hæve.

Den magiske dejopskrift har i den grad også haft en effekt, da Luca er placeret som nummer 5 over Europas bedste pizzeriaer.

Ved åbningen fortalte Lasse Wiwe, hvordan han fik fingrene i den hemmelige opskrift.

“Det er vigtigt for os at blive de bedst indenfor vores felt, og derfor har vi benyttet os af den prisvindende italienske pizzaiolo Luca Platanias ekspertise.

Det krævede en 3-4 våde aftener i Rom og en masse overtalelse, før vi fik ham med, men det har så til gengæld givet os opskriften på hans 72-timer koldhævede pizzadej, som jeg godt tør kalde en af Europas bedste,” fortalte Lasse Wiwe til MigOgKbh.

Du kan læse mere om Luca her

Også blandt verdens bedste

Det københavnske triumftog slutter dog ikke her. Som nummer 11 finder vi Mother i Kødbyen. Dem har vi også med på vores Guide på Københavns bedste pizza – læs den her.

Du kan læse Europas Top 50 liste her.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at en anden 2019 liste med titlen “Verdens Bedste Pizza 2019” har Bæst på en sjetteplads – altså i the whole wide world.

Mother ligger nummer 49 på den liste.

Den kan du finde her

Her kan alt ske: Grøn dør gemmer på Københavns nye vilde cocktailbar

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

Forestil dig at du et sted i Østen farer vild og forvilder dig ned ad en lille gade, hvor du møder en mystisk, grøn dør.

Bag den grønne dør gemmer sig en cocktailbar, og idet du træder ind i lokalet, lyder en gongong så øredøvende, at du bliver skræmt fra vid og sans og sætter i løb for at komme væk derfra.

Næste dag har du svært ved at glemme den hemmelige bar bag den grønne dør, så du beslutter dig for at finde den igen. Men det lykkes aldrig.

Sådan en oplevelse havde Sophus Clausen, og det glimt, han fik af den mystiske cocktailbar, sad stadig i ham, da han vendte hjem til Danmark.

Derfor besluttede han, at København skulle have lige netop sådan en bar, og fra fredag 24. maj står Sophus Clausen således klar som venue manager på byens nye cocktailbar med japansk stemning.

Læs også: Cocktails og flæskesvær: Vesterbro-darling genåbner i større lokaler

Japansk mystik bag grøn dør

Cocktailbaren er selvfølgelig opkaldt efter den mystiske bar i Østen.

Den hedder nemlig Little Green Door, og når du åbner den grønne gadedør på adressen Gammel Strand 40, bliver du mødt af et miks af japansk mystik og københavnsk hygge.

Her er rispapirslamper i loftet og grønne farver på væggene, og man ved aldrig, hvad der kan ske, når gongongen lyder. Det kan betyde alt fra ildshow til fortune cookies til stedets gæster.

 

Foto: PR

Hos bartenderen kan du bestille japanske øl, cocktails med japansk rom og whiskey og selvfølgelig den obligatoriske sake.

Priserne på cocktails starter på 100 kr., mens flaskeøl koster 50 kr.

Læs også: Tag bobler med på picnic: Nyhavn får ny champagnebar med skarpe priser

Mad og happy hour på åbningsdagen

På åbningsdagen fredag 24. maj er der happy hour fra kl. 16 til 21, hvilket betyder to signatur-cocktails for ens pris.

Fra kl. 18 til 20 fyres der op under en stor wok uden for baren og serveres gratis pad thai for gæsterne.

Aldersgrænsen er 21 år på Little Green Door, og baren har fremover åbent onsdag til lørdag med happy hour fra kl. 16 til 20.

Se mere på Facebook.

Hvad: Little Green Door
Hvor: Gammel Strand 40, København K
Hvornår: Åbner 24. maj 2019