Wauw: 3 Kbh-steder nomineret til ny global restaurantpris

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Restauarant Amass på Refshaleøen - Foto: PR
Restauarant Amass på Refshaleøen - Foto: PR

Filmverdenen har Oscars. Musikken har Grammys. Men hvad har restauranterne? Svaret er ”en masse forskellige guides og lister”.

Bevares, der findes en række mere eller mindre kendte gastronomi-awards rundt omkring på klodens kontinenter, men ellers er det primært den franskfødte Michelin-guide og ”The World’s 50 Best”-listen, som globale foodies holder øje med.

Nu lanceres World Restaurant Awards

Det ændrer sig den 18. februar 2019. Her løber den allerførste udgave af World Restaurant Awards af stablen til en storstilet gallafest i Paris.

Prisuddelingen er inspireret netop af fænomener som Oscars  og The Grammys – dog med et mere globalt og knapt så snævert, amerikansk fokus.

Konceptet er bygget op omkring 17 relevante, progressive og til tider humoristiske kategorier (f.eks. “Årets Tatoveringsfri Kok”) med nominerede og vindere fra hele verden udvalgt af et lige så globalt ekspertpanel.

Sidstnævnte består af 100 personer med 37 forskellige nationaliteter, herunder også Københavns tacodronning número uno, Rosio Sanchez.

Læs også: Global Top 10 fra Forbes: Du SKAL du spise hos Sanchez i 2019

World’s 50 Best møder Miss Universe

”Er det ikke bare endnu en omgang tilfældigt smagsdommeri?”, tænker du måske. Men folkene bag det nyindstiftede award show hører faktisk til blandt verdens sværvægtere inden for gastronomi og events.

Hoveddrivkraften er det enorme event- og sportsfirma IMG, som blandt andet står bag Miss Universe-konkurrencen, samt en lang række verdensmesterskaber indenfor bl.a. motorsport og golf og ikke mindst e-sport.

IMG er teamet op med Joe Warwick og Andrea Petrini. Joe var med til at grundlægge ”The Worlds 50 Best”-listen, som københavnske Noma har tronet øverst på hele fire gange, mens Andrea har skabt den såkaldte ”Gelinaz Shuffle”, hvor en perlerække af verdens bedste kokke bytter restaurant for en aften på kryds og tværs af landegrænser.

Læs også: Her er tre retter i København du SKAL prøve

3 københavnere nomineret i 4 kategorier

Når den første omgang World Restaurant Awards skal uddeles i Paris om en lille måneds tid, er der flere københavnske vinderchancer i spil.

Det drejer sig om Noma 2.0 på Holmen, Amass på Refshaleøen og Punk Royale i Dronningens Tværgade. Alle tre er nomineret i såkaldte ”Big Plate”-kategorier, der beskrives som de mest prestigefulde.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

The most beautiful of autumn evenings today 🍂☀️🍁 this incredible moment captured by Restaurant Manager @charlieleonardsims 📸😊

Et opslag delt af noma (@nomacph) den

Den nyligt reinkarnerede udgave af Noma på Holmen er både nomineret i kategorierne ”Original Thinking”, og ”Etchical Thinking”. Den første for Nomas kreative og kunstneriske tilgang til mad, og den anden for restaurantikonets miljømæssige og sociale omtanke.

Læs også: MigogKbh guider til byens gourmetrestauranter

Amass på Refshaleøen er skabt af amerikaneren Matt Orlando, der med en fortid på Noma har udviklet sit take på nordisk gourmet til i høj grad at handle om miljørigtighed, selvforsyning og  genanvendelse.

Amass hyldes dog denne gang for sine innovative drikkevarer, og er derfor nomineret i kategorien ”Forward Drinking”.

Matt Orlando har netop også åbnet endnu et spændende projekt her i København – det kan du læse om her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

View from table 9 #amass

Et opslag delt af Amass Restaurant (@amassrestaurant) den

En overraskelse på listen – i hvert fald hvis man tænker ”hvem er oplagte Københavnerkandidater til en restaurantpris i den internationale superliga?” – er Punk Royale i Dronningens Tværgade.

Konceptet kan bedst beskrives som ”Søllerød Kro møder ungdomshuset”. Et sted hvor trøfler, hummer og magnumchampagne krydres med graffiti, flammekastere, knuste tallerkener og suppe serveret i kanyler.

Punk Royale er oprindeligt et svensk påfund, men det er altså den danske filial, som (med rette) er nomineret i kategorien ”Atmosphere”.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

You had me at caviar and vodka🚗 #punkroyale

Et opslag delt af matilda månsdotter levenborn (@matildalevenborn) den

Muligvis i opløbet til “Årets Restaurant”

Vinder en eller flere af de københavnske nominerede sin “Big Plate”-kategori, er stedet også automatisk med i opløbet til hovedprisen – den prestigefulde titel som “Restaurant of the Year”.

Med i alt tre restauranter og fire nomineringer er Danmark helt i front til World Restaurant Awards i forhold til vores svenske og norske naboer, der hver har scoret en enkelt nominering.

Frankrig løber med hele 10 nomineringer, mens Storbritannien følger trop med 9, USA med 8 og Italien med 6 nomineringer

Vil du se de fulde nomineringslister i samtlige 17 kategorier til urpremieren på World Restaurant Awards, kan du klikke her.

Læs også: Nyt hold vil sikre flere Michelin-stjerner på Den Røde Cottage

De frække og de kedelige: Danmarks frækkeste by 2019 er kåret

Skrevet af: Redaktionen

Skandinaviens førende webshop inden for sexlegetøj har kigget nærmere på mere end en halv million ordrer, som virksomheden har modtaget i 2019.

Nu kan den danske webshop Sinful afsløre en masse sjove og frække facts om danskernes sexliv, der i år har fået en mere bæredygtig tilgang.

Hvor bor de frækkeste danskere? Hvem køber mest bæredygtigt sexlegetøj?

Hvad er navnene på de personer, der køber mest sexlegetøj? Og hvor mange kilometer dildo har danskerne købt i 2019?

Det er bare nogle af de spørgsmål, som Sinful besvarer efter de har analyseret alle årets ordrer.

Aalborg topper – men Valby er med

Lad os bare tage den lige på og hårdt. Valby er helt med i toppen, når det gælder Danmarks frækkeste byer.

Med en sexfaktor på 1,80 er Aalborg dog den frækkeste by i Danmark.

Sexfaktoren beskriver, hvor mange gange der er købt sexlegetøj i forhold til landsgennemsnittet.

Hele top-10-listen er generelt domineret af midt- og nordjyske byer, mens Valby, på en syvendeplads, repræsenterer Sjælland.

For andet år i træk ligger årets kedeligste by i whiskybæltet. Sidste år indtog Gentofte den triste sidsteplads, men i år er det indbyggerne i Rungsted Kyst, der har købt mindst sexlegetøj.

De mest kinky indbyggere finder man i Hårlev på Sydsjælland, hvor der er blevet købt 2,39 gange så meget fetish sexlegetøj i forhold til landsgennemsnittet. Her ligger Valby nummer 17.

Danskerne køber mere bæredygtigt sexlegetøj

Med en stigning på over 60 procent inden for bæredygtigt sexlegetøj, har danskerne for alvor fået øjnene op for, at man sagtens kan nyde de frække nattetimer i den grønne ånd.

Hos Sinful er det netop kategorien med de bæredygtige produkter, der er steget mest i løbet af hele året.

“Vi kan tydeligt mærke, at der har været en stigende interesse for vores bæredygtige produkter. Det gælder både genopladelige vibratorer, dildoer, penisringe og onaniprodukter til mænd, men også økologisk glidecreme og massageolie,” fortæller Tonny Andersen, CEO hos Sinful.

Det er især indbyggerne i Esbjerg, der er vilde med Sinfuls bæredygtige produkter.

Faktisk er Esbjerg den by, hvor der er blevet købt mest bæredygtigt sexlegetøj sammenholdt med antallet af indbyggere.

På anden- og tredjepladsen kommer henholdsvis Jyllinge og Valby, mens ingen fynske byer er repræsenteret blandt de 30 mest bæredygtige byer.

Litervis af glidecreme og kilometer lange dildoer

Sinfuls salgstal afslører en masse sjove og skæve betragtninger om danskernes sexliv.

Der er blandt andet købt glidecreme svarende til 91 bagagerum i en Peugeot 208, og så har Sinful solgt dildoer, der svarer til en længde på over 10 kilometer, når man lægger dem i forlængelse af hinanden.

Michael og Camilla er desuden navnene på de personer, der i løbet af året har købt mest sexlegetøj hos Sinful.

Top-10-listen indeholder også andre kendte navne som Morten, Lars, Louise og Pernille.

Se top-30 frækkeste byer, kedeligste byer, mest kinky og bæredygtige byer, samt frækkeste navne og mange andre sjove facts om danskernes sexliv her: Året Der Gik 2019.

Perfekt julegave til feinschmeckere: Ny gin er lavet med caviar

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Gin har opnået den helt store revival de seneste år.

Der bliver brygget voldsomt mange forskellige smage, de såkaldte botanicals, men nu er der en helt ny gin, der rammer København.

For første gang nogensinde i Danmark er en gin nemlig destilleret med baerii-caviar.

Læs også: Jul på Byens Kro: Hvem er klar til dødsgløgg med finsprit

Caviar gin fra ROGN PR Foto

100 flasker til salg

Og hvorfor egentlig ikke.

Caviar er efterhånden blevet en næsten-standard på mange restauranter og gæsterne har fået øjnene – og smagsløgene – op for den klassiske delikatesse.

Der er således også skudt flere forskellige caviar-producenter op.

En af de mest succesfulde er ‘ROGN’, som er blevet flere gourmetkokkes foretrukne mærke.

Læs også: Ny restaurant i Carlsberg Byen åbner: Serverer 100 forskellige øl i 70 meter lang bar

Caviar fra ROGN PR Foto

Lavet på Præstø

Og det er lige præcis ROGN, der i samarbejde med Radius Distillery i Præstø lancerer en caviar-gin

“I udlandet har man eksperimentet med caviar-infused gin, men det er første gang, i hvert fald i Danmark, at man destillerer en gin med baerii-caviar,” fortæller Alex Klemensen, manden bag ROGN:

“Ginnen blev undfanget som en skæg idé, et eksperiment, som har vist sig at fungere.

Baerii-caviaren tilfører nemlig især salt og fedme til ginnen, som omvendt giver modspil til caviaren med den relativt høje alkoholprocent.”

Ud over smagen af caviar, så kan man finde smagsnoter af æbler, citron-timian og kørvel.

Der er indtil videre produceret 100 flasker, som forhandles hos HAV i Torvehallerne– senere, når folkene bag ROGN og FANGST åbner butik i Kødbyen, vil det også blive muligt at købe ginnen dér.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Hvad: Caviar-gin
Hvor: HAV i Torvehallerne
Hvor meget: 450,- for en flaske
Hvordan: Læs mere her

Dansk likør-succes: Se de spændende opskrifter på lækre jule- og nytårsdrinks

Skrevet af: Michael Qureshi

Efter i flere år at have gemt sig bagerst i barskabet er likøren nu igen kommet frem i lyset.

Det mærker man hos Queens of Denmark, der i dag forhandles i flere end 120 vinbutikker over hele landet heriblandt i Hovedstaden, og som har vundet flere internationale priser for de økologiske produkter.

Imponér familien og vennerne med lækre jule- og nytårsdrinks

Med de lækre økologiske likører fra  Queens of Denmark, åbner der sig en helt ny verden, når du skal lave drinks, konfekt, sovsen til din risalamande eller andre af julens mange lækkerier.

I forbindelse med julen har Queens of Denmark samlet en masse jule- og nytårsdrinks, hvor der indgår likør – nogle er nyfortolkninger, andre er mere klassiske drinks.

Hvad siger du eksempelvis til en “Solbær Sour”, “Hyldeblomst Spritz”, “Hot Queen”, “Black Tonic” og sågar en “Julesangria” og ”Snapsen alle kan li’”:


”Snapsen alle kan li’” består af 3 cl snaps, 2 cl Queens Solbær og 10 cl tonic. Fyld et glas med isterninger og mix langsomt snaps, Queens Solbær og tonic.

Smager af sommerens bær og frugter

Queens of Denmark er økologisk danskproduceret likør og findes i fire varianter: Hyldeblomst, solbær, jordbær samt æble og kvæde.

Bag serien står 42-årige Titte Skotlander, der med en smittende passion for smage og spiritus har skabt Queens of Denmark med udgangspunkt i de bær og frugter, hun finder i sin egen baghave.

I dag er produktionen dog for længst flyttet hjemmefra, men hendes lidenskab for likøren er stadig den samme.

MigOgKbh har snakket med Titte Skotlander og fået hendes bedste fif til, hvordan du anvender likør i dine drinks.

Hvorfor tror du likørens popularitet er steget i løbet af de sidste par år?

“Der er en gastronomisk bølge på mange planer i Danmark, der ikke kun handler om mad, men også alkohol: Alt er blevet genopfundet fra de gode gamle dage – fra frikadeller til smørrebrød og likør – i det nye nordiske køkken.

Der er jeg gået ind og taget likøren seriøst. Industrialiseringen har betydet at mange likører på markedet er syntetiske og oversøde, men jeg har taget likøren under kærlig behandling og brugt ordentlige og økologiske råvarer.

Det begynder folk godt at kunne forstå, men de skal introduceres for det på ny, da mange har haft en dårlig oplevelse med likør.”

Hvad er det særlige, som likør kan?

“Oprindeligt er langt de fleste klassiske cocktails baseret på spiritus, citron- eller limesaft og noget sødt, f.eks. sukkersirup. Likøren kan bruges i stedet for sirup og det gør den superanvendelig.

Man kan også let eksperimentere med Queens i drinks, man allerede laver derhjemme – f.eks. i en ”gin og lemon” eller ”dark and stormy”. Det smager fantastisk godt, det er nemt – og så bliver de klassiske drinks bare endnu mere festlige af det.”

Hvordan vil du beskrive dine likører?

De smager rigtigt meget af det, der står på flasken. Står der jordbær, smager de af jordbær, fordi der er kun jordbær, sukker og spiritus i – intet andet. Og så har de en fin balance mellem syre og sødme.

Det er økologisk; der er ingen tilsætningsstoffer. Det smager som når man selv laver det.”

Hvis du skulle anbefale en personlig favorit drink at bruge likøren i, hvad skulle det være?

Jeg ville bruge solbær-likøren med hvidvin eller mousserende hvidvin. Det er en sindssyg god velkomstdrink, som alle kan lave, og den passer også til både julen og nytårsaften.”

Find alle opskrifterne her

Du kan se her, hvor du finder den nærmeste forhandler

Se en professionel bartender give gode tips på Youtube herunder