Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

København vil slå hårdt ned: Overborgmester foreslår flere drastiske tiltag

Af Michael Qureshi
Foto PR
Foto PR

Kommunale medarbejdere skal have mulighed for at udskrive afgifter til dem, der sviner og larmer i byen, og alkoholsalget i detailhandlen i byens partyzoner skal lukkes kl. 20.

Københavns overborgmester Frank Jensen vil lægge en dæmper på det hårde og larmende natteliv.

Larm, affald og voldsepisoder.

Nattelivet i København har både før og under corona-pandemien tiltrukket sig meget uheldig opmærksomhed bl.a. med nogle meget alvorlige voldsepisoder i Indre By og med larm og skrald i festbelastede områder rundt om i byen.

Bestemte områder er hårdt ramt

Nu vil overborgmester Frank Jensen sætte ind, så adgang til alkohol bliver mere vanskelig i byens nattelivszoner, og støj- og affaldssyndere kan få stukket en afgift ud af kommunens medarbejdere på gaden.

Det skriver Københavns Kommune tirsdag i en pressemeddelelse.

“København er en fantastisk og levende by, og det er dejligt!

Men det skal være rart at bo her og besøge byen på alle tider af døgnet. Vi har set, at generne fra nattelivet i København i bestemte områder af byen, især i Indre By, blev alt for store – med mere larm, mange fulde mennesker i gaden og helt uacceptable voldsepisoder.

Festen i gaden har simpelthen taget overhånd. Det skal vi have gjort op med,” siger overborgmester Frank Jensen (S).

Indføres forbud mod salg af alkohol efter kl. 20.00

Overborgmesteren foreslår, at der indføres forbud mod salg af alkohol efter kl. 20 i udvalgte områder, såkaldte nattelivszoner, i de større byer, fx i Indre By i København.

Det skal ske ved at gøre salg af alkohol om aftenen og natten ulovlig i kiosker og butikker mv. – ligesom reglerne var i lukkeloven før 2005.

Samtidig foreslår overborgmesteren, at kommunens beføjelser udvides, så fx kommunens støjvagter og parkmedarbejdere får hjemmel til at udskrive afgifter til personer, der overtræder byens ordensreglementer.

I dag er det alene politiet, der kan håndhæve ordensreglementet og udskrive bøder.

Vil være på linje med p-vagter

De nye beføjelser vil være på linje med kommunens parkeringsvagter, som i dag kan udskrive p-afgifter ved ulovlig parkering.

Det kan fx være, når der bliver smidt affald i byens parker og byrum, eller når der bliver spillet høj musik på tidspunkter, hvor det ikke er tilladt. Noget som rigtig mange københavnere har været generet af denne sommer.

“Politiet gør allerede et kæmpe arbejde, og det er klart, at de ikke kan være overalt. Samtidig har vi allerede medarbejdere i byens gader, parker og ved havnen, som kan hjælpe med at sikre, at folk ikke sviner og larmer. Dem skal vi give et ekstra redskab til at sikre en rolig og ren by,” siger overborgmester Frank Jensen (S).

Forslagene har overborgmesteren givet videre til justitsministeren på et møde mandag den 14. september.

Del artikel

Andre læser også