Københavnere samles i Facebook-gruppe: Klar til at hjælpe de hårdt ramte

Skrevet af: Michael Qureshi

Selv om Danmark er lukket ned, og vi nærmest er blevet bedt om at passe os selv for at hindre udbredelsen af Corona-smitte, så findes der masser af hjertevarme.

I Facebook-gruppen Indkøbshjælp Corona-København er over 600 allerede samlet, og pointen er, at man er klar til at hjælpe dem der er hårdt ramt med eksempelvis indkøb.

Men gruppens stifter Morten Eisby skriver i gruppen i dag, at det ikke kun handler om at hjælpe dem, der er i karantæne, er syge eller er for svage til selv at handle.

Sundhedspersonale får også brug for hjælp

Men også for vores stærkt kæmpende sundhedspersonale får stor brug for hjælp med at holde sammen på de private ting de kommende uger og måneder.

Har man brug for hjælp opfordres til, at man skriver i gruppen, hvad man har brug for. Er det indkøb kan man skrive en indkøbsseddel og adresse, og så byder dem, der bor tættest på ind. Betaling foregår typisk over Mobile Pay.

Her på MigOgKbh støtter vi 100% op om alle sager, hvor folk hjælper hinanden i København, og derfor en opfordring til, at man melder sig til gruppen, hvis man har overskud til at hjælpe.

Og ikke mindst at man melder sig i gruppen, hvis man har brug for hjælp.

Flere efterspørger hjælp

Morten Eisby skriver;

“Flere og flere er begyndt at efterspørge hjælp, og det er vigtigt at formidle, at hjælpen står klar, hvilket I alle er tydelige eksempler på. Stærkt!

En anden gruppe, som inden for en overskuelig fremtid får brug for hjælp, er mennesker i sundhedsplejen: sygeplejersker, læger, hjemmehjælpere, etc. De skal have en hverdag til at køre, selvom de nu gør det helt store stykke arbejde for samfundet. De har og får brug for børnepasning, indkøb, evt. rengøring i hjemmet, osv. Dem skal vi være opmærksomme på. I er velkomne til at sprede budskabet til denne gruppe, hvor end I kan.

Hvis I har bekendte i sundhedssektoren, kan I få dem til at dele denne gruppe i relevante grupper, maillister, osv., så folk er bevidste om, at hjælpen er der til det mindste behov.

Hav en rigtig god dag!”

Du kan hurtigt tilmelde dig gruppen Indkøbshjælp Corona – København her.