MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste burgere

Af Rasmus Kramer Schou & Mathilde Mågård Hansen
Dandelion. Foto Mathilde Mågård Hansen
Dandelion. Foto Mathilde Mågård Hansen

Hvor får man egentlig den bedste burger i København?

Det kommer lidt an på stilen og smag, eftersom København er fyldt til bristepunktet med burgerjoints.

Her et overblik over vores bud på de bedste.

Foto: PR

Gasoline Grill

I 2016 åbnede Klaus Wittrup en burgerbar på en ombygget tankstation i Indre By.

Herfra serverede han sin drøm om en burger, som han synes, den skal være – nemlig simpel.

Gode råvarer og en perfekt balance mellem surt, sødt, salt, bittert og umami gør nemlig hele forskellen. Den opskrift skaffede ham hurtigt mange stamkunder.

Men intet kunne have forberedt ham på den tsunami af fans, der fulgte efter en kåring som en af verdens 27 bedste burgere af amerikanske Bloomberg i 2017.

Siden har der næsten været permanent kø foran biksen.

Klaus Wittrup sværger til den amerikanske burger-stil, altså en ikke for stor burger, der i princippet kan spises med én hånd.

Økologisk kød omfavnet af en potato-roll bolle, hvor noget af melet er udskiftet med kartoffelmos, hvilket gør den mere lækker svampet.

Gasoline Grill har siden åbnet afdelinger i Niels Hemmingsens Gade 20, på Vesterport Station og på Broens Gadekøkken.

Der er et fåtal af siddepladser, hvis overhovedet nogen – Gasoline er ægte burgerjoint.

Find Gasoline Grill her.

Foto PR

POPL

Noma er kendt for mange ting, men nu også deres burgere.

I foråret 2020 lavede de en burger pop-up under nedlukningen, som trak massive mennesker til Refshaleøen og i starten af december samme år kunne de så åbne deres helt egen burgerrestaurant i 108’s gamle lokaler på Christianshavn.

Forud for åbningen i december brugte køkkenchef, Stuart Stalker (tidl. sous chef på Noma), fire måneder på at finpudse burgeropskriften, og den er absolut ikke blevet dårligere siden.

Den har alt det, vi gerne vil smage i en god burger: en luftig briochebolle, en rosastegt bøf af kød fra danske kvæg, masser af umami, smeltet cheddar og tykke skiver rødløg.

Deres vegetariske burger, som i foråret blev udsolgt, nærmest inden de nåede at lave dem, er bestemt også en anbefaling værdig.

Udskift bøffen med tilberedt og fermenteret quinoa, tilføj lidt grønt og så sidder den lige i øjet for alle vegetarer (og selv for dem som ikke er).

Læs mere lige her.

Dandelion. Foto Mathilde Mågård Hansen

Dandelion Burger

Man troede ikke, at det skulle ske, men vi har kastet vores vores kærlighed på en ny burger joint i byen.

Den hedder Dandelion og ligger på Dronningens Tværgade ikke langt fra Kongens Nytorv.

Hos Dandelion får de kød hjem i hele økologiske dyr, som derefter bliver slagtet hos dem selv, så du kan godt glemme alt om kedeligt, halvgammelt oksekød i en pakke.

Bøffen bliver lavet med friskhakket kød og 15-20% knoglemarv, som gør den maks saftig. For at gøre det hele endnu bedre laver de deres egen relish med en masse grøntsager og en lille smule mayo, så burgeren bliver snasket og smagfuld på den helt rigtige måde. Mums!

Bollen får de fra BUKA, og det er muligvis de mest luftige briocheboller, der findes i byen.

En combo med burger, krydrede fritter og dip koster 180 kr., og det er altså en ordentlig bassedreng – så kom endelig sulten.

På drikkevarefronten er der mange sjove og lokale producenter at vælge imellem, og det kan vi godt lide!

Læs mere her.

Foto: PR

Burger Shack

Med 6 stjernede anmeldelser og en titel som Danmarks bedste burger, er Burger Shack ikke til at komme udenom.

De bedste råvarer og flammegrillet 100% dansk oksekød er nogle af ingredienserne til at opnå lige præcis den autentiske og snaskede burgeroplevelse, som Burger Shack er gået all in på at give os københavnere, og vi er vilde med den.

Men – er der mon alligevel noget som kan toppe den saftige oplevelse? – Ja da, dobbelt op!

Det får du i Burger Shacks Double Shack Burger, som udover to bøffer også byder på dobbelt op på ost sammen med syltede agurker, friske tomater, løg samt mayo og ketchup i en lun briochebolle.

Ja tak!

Læs mere om Burger Shack her.

Foto Louis Burger

Louis Burger

Til de flestes overraskelse kommer inspirationen fra danskeren, Louis Lassen, der opfandt burgeren tilbage i 1886 i New Haven.

Er du ikke lige i nærheden af New Haven og føler du stadig burgertrangen melde sig, så skal du kigge forbi Istedgade.

Her ligger nemlig Louis Burger, der er blevet populært på rekordtid.

De brugte tre måneder inden deres åbning på at smage sig igennem 400 burgerbøffer for at finde den helt rigtige.

Kødet er dansk, bøfferne bliver flammegrillet og alle ingredienserne er overvejende økologiske.

Hos Louis Burger går det meget op i at bruge de rigtige råvarer, og de har bl.a. udviklet deres egen dip. Derudover er al emballage til deres takeaway bionedbrydeligt.

Du kan stadig få en burger med toastbrød som Louis Lassen opfandt den, men de laver dem også med briocheboller, kylling eller i en vegetarisk udgave.

Læs mere om Louis Burger her.

Foto Cocks & Cows Facebook

Cock’s & Cows

I 2010 fik København en seriøs stormagt i den store københavnske burgerkrig.

Det skete, Cock’s & Cows meldte sig ind i kampen.

Til at starte med indtog de Gammel Strand med en luksuriøs burgeroplevelse, hvor der både var gjort noget ud af indretningen, cocktails, service og så gjorde det selvfølgelig heller ikke noget, at de serverer en seriøs habil burger. Eller rettere, burgere.

For de har mange varianter herinde, fra den klassiske over saucy babe og helt til The Governator, som kræver et kæbeparti, der kan lukke maks op.

Siden er Cock’s & Cows spredt sig til hele byen med afdelinger i nærmest hver bydel, og kan lettest betegnes som en seriøs burgerrestaurant.

Find Cock’s & Cows her.

Foto: PR

Grillen

Da Thomas Rasmussen og Michael Listov-Raunkjær var unge, sagde de altid ‘vi ses på grillen’, ligesom mange andre også har gjort efter skoletid.

I 2014 slog de så dørene op til deres helt egen Grillen.

Den lå på Nørrebrogade 13, og gør jo egentlig stadigvæk, men siden er deres koncept med rå, urban indretning og et habilt udvalg af forskellige burgere blevet så populært, at de har slået burger-dørene op flere steder.

Find Grillen her.

Fried Chicken fra Poulette. Foto Mathilde Mågård Hansen

Poulette

Skal din burger være med Fried Chicken, så er der i princippet kun ét sted, at du skal gå hen – og det er hos Poulette på Nørrebro.

Bag Poulette står der faktisk ikke bare én – men to konger.

Det er nemlig Martin og Jesper, der har også har naturvinsbaren, Pompette, lige ved siden af.

Poulette åbnede i januar 2021 og har siden da taget byen med storm.

Der findes utallige varianter af den guddommelige spise: koreansk, sydamerikansk og så videre, men denne her Fried Chicken er helt sin egen.

Og god smag – det må man altså give dem, at de har.

Sprød udenpå, saftig indeni, en lille smule spicy og lidt pickles til at binde det hele sammen i en luftig brichebolle. Mums!

Burgeren koster 85 kr., og du kan også vælge den med tofu i stedet for kylling.

Find Poulette her.

Masser af brun sovs hos Guldgrillen og Umut Sakarya.

Guldgrillen

Det tyrkiske kokke-ikon Umut Ra Sakarya og køkkenchef Frank Svärd Pedersen har knækket den kulinariske kode og ved, hvad folket vil have.

Folket vil have burger, flæskestegssandwich, frikadellesandwich, bøfsandwich, pølsemix, grillkylling og allervigtigst – brun sovs.

Så det får de på deres moderne danske grillbar – også i dén grad.

Guldgrillen på Nansensgade er et slaraffenland for alle elskere af klassisk dansk grillmad, her dog bare bygget på kvalitet og lavet helt fra bunden.

Deres burger er snasket på den gode måde, og smager af minderne fra dengang man som lille skolebarn stod på den lokale grill og smovsede.

Find Guldgrillen her.

Foto: YoBurger Facebook

YoBurger

YoBurgers udgave af bøf-i-bolle er den traditionelle US-style.

De steger en briochebolle med klaret smør og stegt, former bøffen af tre forskellige Grambogård okseudskæringer, smækker de faste gæster, ost, tomat, salat i og fuldender med deres secret sauce.

Vupti, et styk klasseburger.

YoBurger tilbyder et par siddepladser, men de fleste af deres steder er konceptet mere udformet med henblik på at snuppe sig en hurtig burger i farten på en af deres indtil videre fire afdelinger.

Find YoBurger her.

Foto Tommis Burger Joint

Tommi’s Burger Joint

Der går et rygte om, at McDonalds prøvede at åbne på Island, men måtte pakke kufferten i en fart og forlade landet, da de opdagede, hvor gode deres konkurrenter udi burger-kunsten var.

Tommi’s Burger Joint havde simpelthen skræmt den amerikanske mastodont baglæns ud af Island.

Historien er muligvis liret godt op og pyntet af, men den er nu alligevel god.

Ligesom burgeren er det inde hos Tommi’s, der åbnede sin første burgerbar i Kødbyen 2016.

Burgeren er greasy og snasket på den gode måde, indretningsstilen er meget Kødbyen-skramlet og så nede på jorden, som man kunne forvente en islandsk burgerskur kan være.

De omkring 30 pladser derinde er som regel altid besatte.

Find Tommi’s Burger Joint her.

Foto PR, Facebook

Sliders

Det er ikke størrelsen, det kommer an på, heller ikke i burgeruniverset.

Det er Sliders et solidt eksempel på. De bragede ind på burgerscenen i 2014 med deres livlige hjørnerestaurant med udsigt over Dronning Louises Bro på Nørrebrogade 1.

En slider er, for de uindviede, en burger i størrelse small. Det betyder, man har appetit til at smage flere forskellige udgaver, hvilket Sliders da også byder på med deres omkring 10 skiftende udgaver med et par, som allerede er blevet klassikere.

Sliders åbnede i 2017 endnu en stor hjørnerestaurant, denne gang i en nedlagt bank med bankboks og det hele på Istedgade.

Find Sliders her.

Foto: Halifax, Facebook

Halifax

Halifax, som er opkaldt efter den canadiske by hvor de to stiftere, Ulrich og Peter, mødte hinanden var noget nær første seriøse aktører på den københavnske burgerfront.

Det var tilbage i 2007, og de havde en helt anderledes kvalitetstankegang end hvad ellers var normen herhjemme.

Burgerne, som tæller utallige varianter, går under café-udgaverne, hvor man nok må opgive at spise dem uden kniv og gaffel, højt tablet med alskens ingredienser, gerne holdt på plads af en pind. Halifax har efterhånden udvidet til hele byen, samt rullet konceptet ud i flere byer.

Find Halifax her.

Foto PR, Facebook

Vesterbros Originale Burgerbar

Vesterbros Originale Burgerbar finder man på Istedgade, og den har siden hen også fået en søster på Østerbros Triangel.

På Vesterbro er restauranten lige så råt indrettet som resten af nabolaget, så den passer helt perfekt ind.

Over 10 forskellige burgere pryder menukortet og alt deres kød er økologisk fra fritgående kvæg, og så kan man vælge mellem lys, mørk eller briochebolle.

Husk endelig at bestille hvidløgs-, chili eller curly fries og så masser af dips.

Find Vesterbros Originale Burgerbar her.

Foto: Sokkelund Café & Brasserie hjemmeside

Café Sokkelund

Hvis man er til disciplinen café-burger, må man ikke snyde sig selv for Sokkelunds på Frederiksbergs Smallegade 36.

Selvom burgerne herinde koster væsentligt mere end ude hos de små burgerjoints, men man sidder jo også på fin café.

Den traditionsrige beværtning sætter en ære i at leve op til deres rygte om en af byens bedste burgere. Deres bacon/cheese er værd at møde og bliver serveret med en bøf af hakket oksetykkam i en økologisk briochebolle.

Dertil Sokkelunds ostesauce af cheddar, emmenthaler og gruyère. Der er også andre udgaver på menukortet, blandt andet en tatar-burger.

Find Café Sokkelund her.

Foto Jagger Facebook

Jagger Fast Food

Jagger er blandt andet startet af den tidligere Michelin-kok Rasmus Oubæk og Jesper Marcussen som også står for de populære Pluto, Retour og Gorilla-restauranter.

Jagger er deres bud på ægte fast food, men lavet med ægte dansk grundighed og fra bunden, og har som erklæret mål at blive den danske pendant til McD.

De har da også med lynets hast spredt sig til det meste af byen med knopskydninger af deres koncept, hvor indretningen er spartansk, hvid og effektiv.

Den originale og første Jagger ligger på Istedgade.

Find Jagger Fast Food her.