Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Vores bud på dem i toppen: Her er Københavns bedste italienske restauranter

Af Mathilde Mågård Hansen
Famo Carne. Foto PR
Famo Carne. Foto PR

OBS! Opdateret den 13. januar 2023.

En national rundspørge har vist, at lige efter dansk mad, er det italienske køkken den ubetingede storfavorit her til lands.

Det gælder ikke mindst i København, hvor det bugner af fantastiske restauranter med rødder i Støvlelandet mod syd.

Med andre ord: Vi har været nødt til at vælge mange gode fra for at kunne præsentere disse for disse 13 yndlinge.

Brace. Foto Mathilde Mågård Hansen

Brace

Brace er en upscale, moderne og elegant italiensk gourmetrestaurant i Indre By.

Køkkenchefen Nicola Fanetti (tidl. køkkenchef på Era Ora) har simpelthen formået at forene to køkkener – nemlig det enkle italienske og det moderne nordiske.

Og det er så godt, at restauranten har modtaget indtil flere priser for sin kunnen.

Senest i 2021 hvor Brace blev tildelt den flotte grønne stjerne af Michelinguiden for deres bæredygtige arbejde, der blandt andet inkluderer deres brug af økologiske og sæsonbaserede lokale råvarer.

Brace får nemlig hovedsageligt deres råvarer fra små nordiske leverandører, der deler de samme værdier.

Du får ‘The Brace Experience’ med 15 serveringer til 1.200 kr. og en mindre menu med 8 serveringer til 795 kr.

Find Brace her.

Mangia

Bagerstræde nummer 9 husede i mange år byens foretrukne, kinesiske søndagsspisested for topkokke og andre ”movers and shakers” i den københavnske restaurationsbranche: Yan’s Wok.

Siden da er der løbet meget soja under broen, og lokalerne danner nu i stedet rammen om en italiensk restaurant. Hvorfor denne lille historietime?

Fordi Mangia på samme måde er blevet et favoritspot for såvel eksperter og elskere af simpel støvlelandsmad.

Indretningen er minimalistisk med hvide vægge, sorte lamper, rå plankegulve og stofduge på bordene.

Den perfekte setting for et måltid, hvor de velsmagende, italienske kreationer spiller førsteviolin.

Find Mangia her.

Barabba

Barabba i Store Kongensgade er opkaldt efter en bibelsk tyv, og det kan da også føles lidt forbudt (på den fede måde) at slynge frisklavede pastaretter og velskænket vin i ganen efter midnat.

Barabba har nemlig – som en af meget få kvalitetsrestauranter i hovedstaden – sent åbent.

Som i ”kokken skal bare have din bestilling senest kl. 02”-sent åbent.

Det betyder, at den lille restaurant med den rå indretning også er blevet til hangout-spot for ansatte i restaurationsbranchen, der har brug for en god bid mad efter arbejde.

Samtidig kan de lære tips og tricks fra ejerne: En tidligere sommelier fra Michelinrestauranten 108 og ”bearnaisekongen” Rasmus Oubæk.

Find Barabba her.

Osteria Nana. Foto Mathilde Mågård Hansen

Osteria Nana

Her er en af de nye drenge i klassen, men det gør den absolut ikke mindre fantastisk.

I de historiske lokaler på Store Kongensgade, der har tilhørt Ida Davidsen i en menneskealder, er folkene bag District Tonkin og bageriet, Buka, rykket ind med en italiensk perle.

Menuen er helt klassisk og simpel men præsenterer dig for de allerbedste italienske retter – inklusiv intet mindre end en burrata-bar.

Derudover må du ikke snyde dig selv for deres Cacio e Pepe, for den kan virkelig noget!

Find Osteria Nana her.

Boutique Emilia. Foto Mathilde Mågård Hansen

Boutique Emilia

Bag en lille ny restaurant i Indre By står det italienske par, Stefano Baravelli og Noemi Sulas, der flyttede til København med drømmen om deres egen restaurant.

Det blev hurtigt en realitet, og i marts kunne de åbne Boutique Emilia på Frederiksholms Kanal – opkaldt efter Emilia-Romagna, hvor de begge er opvokset.

Fokus er frisk og hjemmelavet pasta efter klassiske, italienske opskrifter – præcis som Noemis bedstemor lærte hende at lave dem.

Hun har lavet frisk pasta de sidste fem år, så man kan vist godt sige, det er hende, som er pasta-dronningen.

Saucerne er det derimod Stefano, som står for, og de bliver skam også lavet fra bunden.

Hos Boutique Emilia er det ikke verdens største menu, du finder, men her er altid en håndfuld forskellige pastaretter at vælge imellem.

Det tæller bl.a. ravioli, tortellini, lasagne og tagliatelle, og så er der ofte et par tavleretter hver dag.

Find Boutique Emilia her.

Basso. Foto PR

Basso

Social Dining og det italienske køkken er to særdeles gode ingredienser til en lækker spiseoplevelse – og det er lige præcis det, du får hos Basso.

Basso er en del af restaurantkæden DiningSix som bla. også står bag de populære Köd restauranter, men hos Basso er det med det italienske køkken i fokus.

Gode råvarer, usnobbet miljø, kæleri for smag og detaljer og venlige tjenere som både kan deres mad og vin. Det er Basso.

Vælg for eksempel 10 serveringer til 398 kr. eller 13 til 498 kr.

Find Basso her

Rufino Osteria. Foto PR

Rufino Osteria

Hvis man er forelsket i Rom, så kan man få stillet sin sult på Christianshavn.

Her ligger Rufino Osteria nemlig i kælderen, lige når man er kørt over Knippelsbro. De serverer rustik mad i ligeså rustikke omgivelser med fokus på det romerske køkken – og især pastaretter.

Gerne de helt bondske og ‘fattige’ klassikere som carbonara, der på trods af deres umiddelbare enkelhed ofte er ægte himmerige-mundfulde.

Menukortet er simpelt og skifter hver dag – og Rufinos vinkort har masser af sjove overraskelser i ærmet, også på naturvinsfronten.

Find Rufino Osteria her.

Osteria 16 Foto PR

Osteria 16

Osteria 16 tæt ved Enghave Plads minder fuldstændig om det sted, du gerne vil finde på storbyrejsen til Rom:

Hengemt, undseeligt og slidt på den rigtige måde men med kokke og et koncept, der byder på fyrværkeri til smagsløgene.

Og det endda til yderst sympatiske priser.

Et osteria er per definition en vinbar, der har udvidet med simple anretninger. Det passer perfekt på den danske fortolkning, der har ligget i Haderslevsgade siden 2014.

Her finder en hel byge af småretter vej fra køkkenet og køledisken til dit bord, og herlighederne skylles ned med god vin, Aperol og Limoncello i stride strømme.

Find Osteria 16 her.

Hos Fischer. Foto PR

Hos Fischer

På Victor Borges Plads på Indre Østerbro finder du Restaurant Fischer; et uformelt og uforligneligt pastaværtshus signeret af kokken David Oliver Fischer.

David har tilbragt en årrække bag komfuret på flere gode restauranter i Rom, og det er netop den romerske simplicitet, velsmag og kærlighed til kogte kulhydrater, han har taget med sig til postnummer 2100.

Fischer kombinerer stemningen fra et klassisk trattoria med dansk værtshuskultur, hvilket blandt andet betyder, at du kan snuppe et slag billard i kælderen eller prøve lykken på spillemaskinen i hjørnet.

Fischer er en favorit blandt byens kokke, og du kan nemt komme til at kæmpe om et bord til fuldendt pastalykke.

Find Hos Fischer her.

Famo Carne. Foto PR

Famo Carne

Famo Carne på Gammel Kongevej er holdets tredje italienske restaurant i København.

Siden da er der kommet flere til, og det er der en rigtig god grund til: De ved, hvad de laver.

Menuen er klassisk ‘osteria-style’, hvor både retter og stemninger bringer dig direkte til Italien.

Du kan slippe med bare 500 kr. for fem retter, og det er altså virkelig godt givet ud.

På vinkortet finder du naturligvis også det bedste fra støvlelandet.

Find Famo Carne her.

Rossopomodoro. Foto PR

Rossopomodoro

Det er måske ikke lige på toppen af Illum i København, at man havde regnet med at finde en virkelig god italiensk restaurant.

Men det kan man altså.

For her ligger Rossopomodoro, og de laver fantastiske napolitanske pizzaer, antipasti og cremede pastaretter.

Rossopomodoro er ærkeitaliensk med italiensktalende tjenere og klassiske drinks fra støvlelandet (selvfølgelig).

Både sommer og vinter kan du nyde middagen eller blot et par drinks på deres udendørs terrasse med smuk udsigt over Storkespringvandet og byens tage.

Her er en fast menu men også en ‘seasonal’ pizzamenu, der skiftes løbende, så der er ret god sandsynlighed for, at du kan prøve en ny pizza hver eneste gang, du kommer.

Find Rossopomodoro her.

Del artikel

Andre læser også