Stor guide: Her er Københavns bedste italienske restauranter
Alle steder er 100 procent udvalgt af redaktionen.
En national rundspørge har vist, at lige efter dansk mad, er det italienske køkken den ubetingede storfavorit her til lands.
Det gælder ikke mindst i København, hvor det bugner af fantastiske restauranter med rødder i Støvlelandet mod syd.
Med andre ord: Vi har været nødt til at vælge mange gode fra for at kunne præsentere disse for disse 14 yndlinge.
Til gengæld lover vi, at de alle byder på verdensklasse italiensk mad, og at du helt sikkert nok skal blive både glad og mæt hos dem alle sammen.
Velbekomme!
Bar Amore
Når man snakker om italienske restauranter i København, kan man ikke komme udenom Philip Skovgaard og Lea Parkins.
De står nemlig bag nogle af byens bedste (og mest populære) italienske restauranter:
Mangia, Bevi Bevi, Circolo, Bar La Luna og seneste skud på stammen, Bar Amore på Frederiksberg.
Alle restauranter laver formidabel og uformel italiensk mad serveret i ‘nede på jorden’-omgivelser. Gerne med et par glas vin eller en lille drink på siden.
Kan man så bede om mere?
Det mener vi ikke, så har du det på præcis samme måde, så er både Mangia, Bevi Bevi, Circolo, Bar La Luna og Bar Amore bestemt et besøg værd.
Hos Bar Amore på Gammel Kongevej er der et særligt fokus på vin – rigtig meget vin. Primært med flasker fra Italien og Frankrig samt moderne, naturlige producenter.
De vil nemlig gerne sælge dig god vin så billigt som muligt, hvilket betyder, at der kommer vine på glas fra omkring 70-80 kr. og flasker fra 300 kr.
På madsiden finder du masser af pasta, store ovnbagte fisk og antipasti fra det åbne køkken, som du enten kan indtage enten på de solrige siddepladser ude på gaden eller indenfor i restauranten.
Book bord på Bar Amore her.
Hvad: Bar Amore
Hvor: Gammel Kongevej 74D, 1850 Frederiksberg C
Barabba
Barabba i Store Kongensgade er opkaldt efter en bibelsk tyv, og det kan da også føles lidt forbudt (på den fede måde) at slynge frisklavede pastaretter og velskænket vin i ganen efter midnat.
Det var nemlig deres sene åbningstider, som Barabba i første omgang blev kendte for.
De blev senere hen afskaffet, og nu hedder det ‘bare’ til kl. 00.
Barabba er åbnet af den tidligere Michelin-kok Rasmus Oubæk og partner Jesper Marcussen, som også står bag restauranterne Pluto, Gorilla, Maison, Estadio og vinbaren Bar Pineau.
På menuen finder du både en 9-retters tastingmenu til 600 kr., men også et pænt udvalg af a la carte-retter.
Book bord på Barabba her.
Hvad: Barabba
Hvor: Store Kongensgade 34, 1264 København K
Boutique Emilia
Bag en lille ny restaurant i Indre By står det italienske par, Stefano Baravelli og Noemi Sulas, der flyttede til København med drømmen om deres egen restaurant.
Det blev hurtigt en realitet, og i marts 2022 kunne de åbne Boutique Emilia på Frederiksholms Kanal – opkaldt efter Emilia-Romagna, hvor de begge er opvokset.
Fokus er frisk og hjemmelavet pasta efter klassiske, italienske opskrifter – præcis som Noemis bedstemor lærte hende at lave dem.
Hun har lavet frisk pasta de sidste fem år, så man kan vist godt sige, det er hende, som er pasta-dronningen.
Saucerne er det derimod Stefano, som står for, og de bliver skam også lavet fra bunden.
Hos Boutique Emilia er det ikke verdens største menu, du finder, men her er altid en håndfuld forskellige pastaretter at vælge imellem.
Det tæller bl.a. ravioli, tortellini, lasagne og tagliatelle, og så er der ofte et par tavleretter hver dag.
Se menuen og book bord på Boutique Emilia her.
Hvad: Boutique Emilia
Hvor: Frederiksholms Kanal 4, 1220 København K
Basso
Social dining og det italienske køkken er to særdeles gode ingredienser til en lækker spiseoplevelse – og det er lige præcis det, du får hos Basso på Dronningens Tværgade.
Basso er en del af restaurantkæden DiningSix som bla. også står bag de populære KöD-restauranter, Cinco og Keyser Social, men hos Basso er det med det italienske køkken i fokus.
Gode råvarer, usnobbet miljø, kæleri for smag og detaljer og venlige tjenere som både kan deres mad og vin – det er Basso.
Vælg 10 serveringer til 398 kr. eller 13 til 498 kr.
Du skal helt sikkert nok blive mæt af ti, men al maden smager så absurd godt, at du ikke kan lade være med at bestille de tre ekstra oveni.
Se menuen og book bord på Basso her.
Hvad: Basso
Hvor: Dronningens Tværgade 22, 1302 København K
Graziano
I foråret 2024 åbnede Jonathan Balsløw Sørensen (tidl. Bæst, Italo Disco mfl. og søn af cykelrytter Rolf Sørensen) restauranten Graziano på Nørrebro, og den har fået en forrygende start.
Efter en større renovering blev lokalerne på Nørrebro omdannet til den mest hyggelige (og imponerende nok, autentiske) italienske restaurant, hvor man hverken er bange for at tage venner eller familie med til en festlig aften i en uformel atmosfære.
Stemningen er meget uformel, og til aften kan du få en dejlig tastingmenu til 475 kroner pr person.
Husk at booke bord i god tid, for Graziano har siden deres åbning været et meget velbesøgt sted.
Læs mere og se hele menuen på Graziano her.
Hvad: Graziano
Hvor: Møllegade 13, 2200 København N
Rufino Osteria
Hvis man er forelsket i Rom, så kan man få stillet sin sult på Christianshavn.
Her ligger Rufino Osteria nemlig i kælderen, lige når man er kørt over Knippelsbro.
De serverer rustik mad i ligeså rustikke omgivelser med fokus på det romerske køkken – og især pastaretter.
Gerne de helt bondske og ‘fattige’ klassikere som carbonara, der på trods af deres umiddelbare enkelhed ofte er ægte himmerige-mundfulde.
Menukortet er simpelt og skifter hver dag – og Rufinos vinkort har masser af sjove overraskelser i ærmet, også på naturvinsfronten.
Book bord på Rufino Osteria her.
Hvad: Rufino Osteria
Hvor: Strandgade 14, 1401 København K
Hos Fischer
På Victor Borges Plads på Indre Østerbro finder du Restaurant Fischer; et uformelt og uforligneligt pastaværtshus signeret af kokken David Oliver Fischer.
David har tilbragt en årrække bag komfuret på flere gode restauranter i Rom, og det er netop den romerske simplicitet, velsmag og kærlighed til kogte kulhydrater, han har taget med sig til postnummer 2100.
Fischer er en favorit blandt byens kokke, og du kan nemt komme til at kæmpe om et bord til fuldendt pastalykke.
Har du mere lyst til pizza, så kan du også besøge Fischers pizzeria, Maupa, der holder åbent i samme lokaler fra søndag til mandag.
Læs mere om Hos Fischer her.
Hvad: Hos Fischer
Hvor: Victor Borges Plads 12, 2100 København Ø
Pirlo
Så skal vi en tur til Amager, hvor du ikke langt fra Amager Strand finder det hyggelige baggårds osteria, Pirlo.
Holdet bag Pirlo tæller Kasper Georg Jensen, Thomas Raae Rasmussen, Jakob Koch Nielsen og Morten Lindegaard Skjold Jensen, der også har stået bag stederne Salon 39, Holmens Kanal, Brass Monkey, Superbello, Bar Uno og Nordhavn Mikromejeri.
Hos Pirlo kan du spise italiensk mad og drikke vin i verdensklasse til næsten ingen penge, og så er restauranten samtidig super hyggelig.
Bestil lidt forskelligt til bordet eller hop ombord på deres 4-retters menu til 595 kr.
I selve restauranten er der plads til 48 gæster og foruden et separat lokale til private dining, er der også omkring 50 pladser i gården, hvor man kan spise og nyde vin på den overdækkede terrasse.
Se menuen og book bord på Pirlo her.
Hvad: Pirlo
Hvor: Strandlodsvej 42a, 2300 København S
Famo Carne
Folkene bag Famo Carne på Gammel Kongevej ved bestemt godt, hvad de laver.
De har nemlig også restauranterne Famo a Casa (catering), Famo Saxo, Famo Metro og foccacia’et Dal Forno på Værnedamsvej.
Menuen på Famo Carne (som nok er vores favorit) er klassisk ‘osteria-style’, hvor både retter og stemninger bringer dig direkte til Italien.
Du kan slippe med bare 500 kr. for fem retter, og det er altså virkelig godt givet ud.
På vinkortet finder du naturligvis også det bedste fra støvlelandet.
Book bord og se hele menuen på Famo Carne her.
Hvad: Famo Carne
Hvor: Gammel Kongevej 51, 1610 København V
Osteria 16
Osteria 16 tæt ved Enghave Plads minder fuldstændig om det sted, du gerne vil finde på storbyrejsen til Rom:
Hengemt, undseeligt og slidt på den rigtige måde men med kokke og et koncept, der byder på fyrværkeri til smagsløgene.
Og det endda til yderst sympatiske priser.
Et osteria er per definition en vinbar, der har udvidet med simple anretninger, og det passer perfekt på den danske fortolkning, der har ligget i Haderslevsgade siden 2014.
Her finder en hel byge af småretter vej fra køkkenet og køledisken til dit bord, og herlighederne skylles ned med god vin, Aperol og Limoncello i stride strømme.
Udover Haderslevsgade har Osteria også restauranter på Ravnsborggade på Nørrebro og Sønder Boulevard på Vestebro.
Læs mere om Osteria 16 her.
Hvad: Osteria 16
Hvor: Haderslevgade 16, 1671 København V
Circolo
På Gammel Kongevej ligger der fantastisk toscansk restaurant, som vi allerede har været lidt omkring længere oppe i guiden.
Den er nemlig ejet af Philip Skovgaard og Lea Parkins, der også har Bar Amore, Bevi Bevi, Bar La Una og Mangia.
Menuen er sammensat af forholdvis stort a la carte-kort, så du og vennerne kan strikke jeres helt egen menu sammen.
Og den lokker altså med mange gode ting i form af både antipasti, pastaretter, kød, fisk og grøntsager, så det oplagte er at bestille en masse forskelligt og dele ved bordet.
Det kommer I bestemt heller ikke til at fortryde, for det hele smager herligt.
Her er hvid dug på bordene, men lad dig endelig ikke narre – stemningen er meget uformel, og her er plads til både højt humør og et ekstra glas vin fredag aften.
Se menuen og book bord på Circolo her.
Hvad: Circolo
Hvor: Gammel Kongevej 74D, 1850 Frederiksberg C
La Rocca
Hos La Rocca i Vendersgade får du en helt autentisk, italiensk spiseoplevelse.
Restauranten har bløde polstrede stole, walk-in-vinskab og et pastaria, hvor du kan se den friske pasta blive lavet fra bunden.
Og ja, så er familiens yngste også meget velkomne, så tag endelig dem med.
Når maden skal bestilles kan du både vælge mellem en af deres faste menuer eller sammensætte din egen ud fra deres store a la carte-kort.
Se hele menuen og book bord på La Rocca her.
Hvad: La Rocca
Hvor: Vendersgade 23, 1363 København K
Masseria
Nicola Fanetti og Ursula Waltemath fra Brace (nu lukket) begyndte i sommeren 2023 et nyt kapitel, da de gik sammen med restaurantgruppen Sovino Brands om at åbne en ny pastabar.
Pastabaren bærer navnet Masseria og ligger i Kødbyen, hvor du kan fornøje dig med retter fulde af kreativitet og italienske finesser.
Ifølge Nicola Fanetti og Ursula Waltemath er nøgleordene på det nye spisested ‘kvalitetstid, selskabelighed og italiensk varme’, idet disse værdier er kommet til at betyde mere for dem oven på corona-pandemien, og det er de nok ikke ene om.
Maden på menukortet er af høj kvalitet, men samtidig rustik, da inspirationen i høj grad er hentet i Italiens landlige egne.
Book bord på Masseria her.
Hvad: Masseria
Hvor: Flæsketorvet 50, 1711 København V
Rossopomodoro
Det er måske ikke lige på toppen af Illum i København, at man havde regnet med at finde en virkelig god italiensk restaurant.
Men det kan man altså.
For her ligger Rossopomodoro, og de laver fantastiske napolitanske pizzaer, antipasti og cremede pastaretter.
Rossopomodoro er ærkeitaliensk med italiensktalende tjenere og klassiske drinks fra støvlelandet (selvfølgelig).
Både sommer og vinter kan du nyde middagen eller blot et par drinks på deres udendørs terrasse med smuk udsigt over Storkespringvandet og byens tage.
Her er en fast menu men også en ‘seasonal’ pizzamenu, der skiftes løbende, så der er ret god sandsynlighed for, at du kan prøve en ny pizza hver eneste gang, du kommer.
Se hele menuen på Rossopomodoro her.
Hvad: Rossopomodoro
Hvor: Illum Rooftop, Østergade 52, 1001 København K