MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vores bud på dem i toppen: Her er Københavns bedste italienske restauranter

Af Rasmus Kramer Schou & Mathilde Mågård Hansen
Foto: Public - The Italian Social Dining Bar Facebook side
Foto: Public - The Italian Social Dining Bar Facebook side

En national rundspørge har vist, at lige efter dansk mad, er det italienske køkken den ubetingede storfavorit her til lands.

Det gælder ikke mindst i København, hvor det bugner af fantastiske restauranter med rødder i Støvlelandet mod syd.

Med andre ord: Vi har været nødt til at vælge mange gode fra for at kunne præsentere disse for disse 11 yndlinge.


Cicchetti

Cichetti er et forrygende og pastelfarvet lille spisested på Nørrebrogade tæt ved Assistens Kirkegård.

Restauranten drives af halvdelen af det kvindelige firkløver, der for en årrække tilbage stod bag en af stenbroens andre mest populære restauranter:

Det nu hedengangne POP – et spiseri. Der er dog ingen grund til at græde over spildt naturvin, for hos Cicchetti lever drømmen om en simpel og komplet uimodståelig Italiener videre.

Gå om bord i et væld af små hapser, der skifter i takt med sæsonen og køkkenets humør.

Cicchetti betyder netop ”snack” eller ”lille ret”, og hvis du er i tvivl om udtalen, kommer den her til danske stemmebånd: ”tjikætti”.

Find Cicchetti her.

Mangia

Bagerstræde nummer 9 husede i mange år byens foretrukne, kinesiske søndagsspisested for topkokke og andre ”movers and shakers” i den københavnske restaurationsbranche: Yan’s Wok.

Siden da er der løbet meget soja under broen, og lokalerne danner nu i stedet rammen om en italiensk restaurant. Hvorfor denne lille historietime?

Fordi Mangia på samme måde er blevet et favoritspot for såvel eksperter og elskere af simpel støvlelandsmad.

Indretningen er minimalistisk med hvide vægge, sorte lamper, rå plankegulve og stofduge på bordene.

Den perfekte setting for et måltid, hvor de velsmagende, italienske kreationer spiller førsteviolin.

Find Mangia her.

Foto: Mangia Facebook side

Barabba

Barabba i Store Kongensgade er opkaldt efter en bibelsk tyv, og det kan da også føles lidt forbudt (på den fede måde) at slynge frisklavede pastaretter og velskænket vin i ganen efter midnat.

Barabba har nemlig – som en af meget få kvalitetsrestauranter i hovedstaden – sent åbent.

Som i ”kokken skal bare have din bestilling senest kl. 02”-sent åbent.

Det betyder, at den lille restaurant med den rå indretning også er blevet til hangout-spot for ansatte i restaurationsbranchen, der har brug for en god bid mad efter arbejde.

Samtidig kan de lære tips og tricks fra ejerne: En tidligere sommelier fra Michelinrestauranten 108 og ”bearnaisekongen” Rasmus Oubæk.

Find Barabba her.

Foto: Barabba’s hjemmeside

Osteria Nana

Her er én af de nye drenge i klassen, men det gør den absolut ikke mindre fantastisk.

I de historiske lokaler på Store Kongensgade, der har tilhørt Ida Davidsen i en menneskealder, er folkene bag District Tonkin og bageriet, Buka, rykket ind med en italiensk perle.

Menuen er helt klassisk og simpel men præsenterer dig for de allerbedste italienske retter – inklusiv intet mindre end en burrata-bar.

Derudover må du ikke snyde dig selv for deres Cacio e Pepe, for den kan virkelig noget!

Find Osteria Nana her.

Foto Osteria Nana Facebook

Basso

Social Dining og det italienske køkken er 2 særdeles gode ingredienser til en god spiseoplevelse,- og det er lige præcis det du får hos Basso.

Basso er en del af restaurantkæden DiningSix som bla. også står bag de populære Köd restauranter – hos Basso er det  med det Italienske køkken i fokus.

Gode råvarer, usnobbet miljø, kæleri for smag og detaljer, venlige tjenere som både kan deres mad og vin. Det er Basso.

Vælg eks. 10 eller 13 serveringer ( skifter efter sæson )  fra kun 398 kr.

Find Basso her

Brace

Brace er en upscale og elegant italiensk gourmetrestaurant i Indre By.

Køkkenchefen Nicola Fanetti (tidl. køkkenchef på Era Ora) har simpelthen formået at forene to køkkener – nemlig det enkle italienske og det moderne nordiske. Og det så godt, at restauranten har modtaget indtil flere priser for sin kunnen.

Hans kone, brasilianske Ursula Waltemath, styrer gulvet med udpræget charme, og sammen gør de besøget herinde til et af de allerbedste i den ambitiøse ende af italienske restauranter.

En menu med fire snacks og fem retter kan fås få lige omkring 500 kr.

Find Brace her.

Restaurant Brace

Rufino Osteria

Hvis man er forelsket i Rom, så kan man få stillet sin sult på Christianshavn.

Her ligger Rufino Osteria nemlig i kælderen, lige når man er kørt over Knippelsbro. De serverer rustik mad i ligeså rustikke omgivelser med fokus på det romerske køkken – og især pastaretter.

Gerne de helt bondske og ‘fattige’ klassikere som carbonara, der på trods af deres umiddelbare enkelhed ofte er ægte himmerige-mundfulde.

Menukortet er simpelt og skifter hver dag – og Rufinos vinkort har masser af sjove overraskelser i ærmet, også på naturvinsfronten.

Find Rufino Osteria her.

Ægte guanciale til ægte carbonara.

Public

Hvis der er noget, italienere er gode til, så er det at samles omkring maden.

Helst skal store fade med lækkerier deles med familien eller vennerne. Det er præcis den tankegang, der ligger bag Public på Halmtorvet, der bærer undertitlen ”the Italian social dining bar.”

Inspirationen til maden kommer fra alle de italienske regioner, og hvis man er bange for, at det bliver lidt for ufokuseret, er det bare med at booke bord og få afkræftet fordommene.

I den hyggelige, lavloftede restaurant med blotlagte mursten, designlækre træstole, glimtende kobberlamper og graffiti på væggene bliver du nemlig blæst bagover af autentisk og knivskarp velsmag.

Find Public her.

Foto: Public – The Italian Social Dining Bar Facebook side

Osteria 16

Osteria 16 tæt ved Enghave Plads minder fuldstændig om det sted, du gerne vil finde på storbyrejsen til Rom:

Hengemt, undseeligt og slidt på den rigtige måde men med kokke og et koncept, der byder på fyrværkeri til smagsløgene.

Og det endda til yderst sympatiske priser.

Et osteria er per definition en vinbar, der har udvidet med simple anretninger. Det passer perfekt på den danske fortolkning, der har ligget i Haderslevsgade siden 2014.

Her finder en hel byge af småretter vej fra køkkenet og køledisken til dit bord, og herlighederne skylles ned med god vin, Aperol og Limoncello i stride strømme.

Find Osteria 16 her.

Undici

I sommeren 2018 fik københavnerne et nyt ord i livsnyderordbogen: ”Aperolterrasse”.

Bag sprogblomsten stod den nye Restaurant ndici på Christianshavn – en klar højdespringer på listen over Københavns bedste italienske restauranter.

Med terrasser ud til hele to kanaler: Wilders og Christianshavns, hersker der en næsten maritim stemning i den gule bygning, der om aftenen blusser op af kærlighed, varme og lys fra loftets mange glødepærer.

Indretningen er rustik på den toscanske og lidt landlige måde med rå træborde og afskallede vægge.

Her spiller maden hovedrollen, og den er på en gang simpel, velsmagende og uimodståelig.

Find Undici her.

Foto: Undici Facebook side

Hos Fischer

På Victor Borges Plads på Indre Østerbro finder du Restaurant Fischer; et uformelt og uforligneligt pastaværtshus signeret af kokken David Oliver Fischer.

David har tilbragt en årrække bag komfuret på flere gode restauranter i Rom, og det er netop den romerske simplicitet, velsmag og kærlighed til kogte kulhydrater, han har taget med sig til postnummer 2100.

Fischer kombinerer stemningen fra et klassisk trattoria med dansk værtshuskultur, hvilket blandt andet betyder, at du kan snuppe et slag billard i kælderen eller prøve lykken på spillemaskinen i hjørnet.

Fischer er en favorit blandt byens kokke, og du kan nemt komme til at kæmpe om et bord til fuldendt pastalykke.

Find Hos Fischer her.

Foto: Hos Fischer Facebook side

Famo Carne

Famo Carne på Gammel Kongevej er holdets tredje italienske restaurant i København.

Siden da er der kommet flere til, og det er der en rigtig god grund til: De ved, hvad de laver.

Menuen er klassisk ‘osteria-style’, hvor både retter og stemninger bringer dig direkte til Italien.

Du kan slippe med bare 400 kr. for fem retter, og det er altså virkelig godt givet ud.

På vinkortet finder du naturligvis også det bedste fra støvlelandet.

Find Famo Carne her.

Foto PR