MigogKbh Nyt 👋

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.📆💎
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh. 🍣🎺
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.💰👌

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vores bud på toppen: Her får du Københavns bedste pizza

Af Mathilde Mågård Hansen
PR Foto
PR Foto

Hvor sætter man egentlig tænderne i den bedste pizza i København?

Der er mange gode bud, og vi har virkelig prøvet at begrænse os – men det var ikke let.

Flere af dem laver også takeaway, så du stadig kan nyde dem trods lukkede restauranter.

Se det fulde overblik lige her.


Foto Pizzeria Mamemi & Wine Bar Facebook

Pizzeria MaMeMi & Wine Bar

Selvom madmarkedet Westmarket blev en kort fornøjelse, så var der faktisk flere rigtig dygtige boder derinde.

En af dem var pizza-troldmændene fra MaMeMi, som faktisk blev så populære, at de siden åbnede regulær restaurant – ligeved Enghave Plads.

Det italienske trekløver bag er erfarne herrer og hæver deres dej minimum 48 timer, hvilket giver ekstra knasende bund.

På toppen er der økologiske kvalitetsråvarer, og som navnet ligesom indikerer, så kan man også bruge MaMeMi som vinbar – de har et overvældende udbud af biodynamiske og naturvin.

Hvor: Mysundegade 29, 1668 København V


Foto PR

Otto

I starten af året åbnede den tidligere Michelinkok, Rasmus Oubæk, et napolitansk pizzeria på Værnedamsvej.

Du kender ham måske allerede fra burger-succesen, Jagger, men pizza kan han altså også godt finde ud af at lave.

Pizzaerne har en find tynd bund, god smag af de forskellige toppings og så skorper, der rent faktisk smager lige så godt som resten af pizzaen (og som MigogKbh spiste med stor fornøjelse).

Udover at smage ret så fantastisk, så er pizzaerne også til at betale.

De har nemlig en grundpris på 70-95 kr. og så kan du så vælge at tilkøbe diverse toppings, hvis du bare ikke kan undvære ekstra parmaskinke på din pizza.

Hvor: Værnedamsvej 18, 1619 København V


Foto PR

Pico Pizza

Hvem kender ikke at stå på et pizzaria med årtiets værste tømmermænd og skulle vælge én pizza blandt 57 mulige?

Det gør vi i hvert fald.

Det problem har de heldigvis afskaffet hos byens bedste mini-pizzaer, for her får du hele tre lækre sager på brættet for 119 kr.

Pico giver dem endda ekstra kærlighed for du kan selvfølgelig få trøffelmayo til at dyppe skorperne i – og kan man så egentlig bede om mere?

Hvor: Vesterbrogade 135, 1620 København V og Skyttegade 3, Nørrebro


Pizzaria Luca

Skal du smage én af verdens bedste pizzaer (vitterligt), så skal du forbi Luca.

De blev nemlig kåret som verdens 9. bedste pizza sidste år og har siden åbnet endnu et pizzaria på Østerbro.

Hemmeligheden bag Luca’s succes stammer i høj grad fra deres dej – den koldhæver i 72 timer, og opskriften er en velbevogtet hemmelighed.

Det er den legendariske pizzabager Luca Platania, der står bag opskriften, og han lægger også navn til restauranten.

Hvor: Gammel Strand 42, 1202 København og Rosenvængets Allé 6, 2100 København


SURT Foto Surt Facebook

SURT

I december 2019 åbnede SURT bag de gamle elefanter i Carlsberg Byen, og bag pizzariet finder du Giuseppe Oliva, som tidligere har tryllet pizzaer frem hos Tribeca og Bæst.

Hans familie har dog også bagt brød siden 1941, så der ligger nok også en del af trolddommen i generne.

Dejen er af surdej (det kunne man næsten sige sig selv) og pizzaovnen er håndbygget på stedet.

Udover pizzaerne finder du også forskellige forretter og side dishes, som er kreeret af dedikerede specialiserede madhåndværkere – eller artisans som de hedder med et lidt finere ord – med styr på det gode håndværk og med stor respekt for det øko-system, de er en del af.

Hvor: Bag Elefanterne 2, 1799 København V


Foto PR

Bæst

Bæst laver en, ja bæst af en pizza.

Sådan må det jo naturligvis være, når ejeren af det 1.000 kvm store restaurantvirksomhed på Nørrebro, hedder Christian Puglisi.

Han stod for i øvrigt også bag den tidligere Michelin-restauranten Relæ i Jægersborggade, men med hans italienske rødder har han en stolthed overfor råvarene, som få andre i verden.

Ja, i verden. Bæsts pizza er flere gange stemt ind som en af verdens 10 bedste pizzaer.

Deres grillede bund giver den bedste base for deres egenproducerede råvarer som charcuterie og oste.

Hvor: Guldbergsgade 29, 2200 København N


Hos Fischer

Hos Fischer er drevet af David Fischer. Fischer har arbejdet under Alain Passard på L’arpege i Paris og et par år på Roms eneste trestjernede Michelinrestaurant, La Pergola, inden han åbnede Hos Fischer på Victor Borges Plads.

I 2019 gik han all in på pizza.

Den romerske af slagsen – den med ultratynd og knasende bund.

Det kan i dén grad smages, at Fischer har inde på rygraden, at enkle men suveræne råvarer gør hele forskellen.

Hos Fischer har altid 4-6 forskellige pizze på menuen, og de koster 100,-

Hvor: Victor Borges Pl. 12, 2100 København Ø


Neighbourhood Jægersborggade PR Foto

Neighbourhood

Neighbourhood har et lidt andet take på pizza end mange andre.

De ruller nemlig bunden så ultra-super tynd, at den hæver op og næsten knaser som et papadumbrød.

Oven på denne sprøde bund fylder de så masser af økologiske lækkerier, så man sidder tilbage med en frisk og anderledes pizza, der altid begejstrer.

Omgivelserne er for øvrigt lækkert designet i et stramt urbant look, hvor også de økologiske cocktails passer helt perfekt til.

Find Neighbourhood her.


Pizza fra Mother i Kødbyen PR Foto

Mother

Mother i Kødbyen er en af byens sikreste kort, hvis du vil smage den italienske nationalspise.

Bunden er fremelsket af surdej, hvilket selvfølgelig kan smages.

Når man arbejder med surdej er der altid en moder-surdej, og det er faktisk her, navnet Mother er hentet fra.

Ejer David Biffani har siden første åbningsdag haft næsten fuldt hus, og folk flokkes ikke blot om de populære pizzaer, men nyder også godt af de rå omgivelser i Kødbyen, hvor man også kan hænge ude foran på de mange bænke.

Hvor: Høkerboderne 9-15, 1712 København V


Forno a Legna

Hos Forno a Legna på Frederiksberg har de specialiseret sig i de hvide pizzaer – eller pizzi, som det hedder i flertal.

Det betyder, man kan få sin yndlingsspise uden den traditionelle tomatsauce, som ellers udgør bunden i mange pizze.

Bunden er sprød og knasende og der er et utal af italienske delikatesser, man kan vælge som topping.

Hvor: Falkoner Alle 42, 2000 Frederiksberg


Frankies Pizza PR foto

Frankies Pizza

Madklubben vil også være med på det italienske.

Deres mest brugte våben er de Valoriani-pizzaovne, de har fået installeret, og som sender den ene sprøde, halvrøgede pizzabund efter den anden – efter blot et minuts tid under varmen.

Med udsigt direkte over søerne er der også noget for øjnene herinde.

Find Frankies Pizza her.


La Vecchia Signora

Den gamle dame synger stadigvæk.

Vecchia Signora betyder lige præcis den gamle dame (ja, her hænger selvfølgelig også Juventus-lir på væggen), og stemningen herinde er helt unik.

Beliggende i et tre-etagers hus fra før klør konge var knægt, dufter her ikke bare af nybagt pizza, men også nostalgisk af charme fra før verden gik af lave.

Ovnen er et besøg værd i sig selv, fyret traditionelt op hver dag med masser af kubikmeter duftende brænde.

La Vecchia Signora blev for øvrigt  kåret som “Det bedste pizzeria i København i 2017 ” af den prestigefyldte italienske guide Gambero Rosso.

Hvor: Grønnegade 12 – 14, 1107 København K


Foto Behov Facebook

Behov – en spisebutik

Alle har vel egentlig et behov for pizza. Ude i Nordvest så meget, at de har opkaldt deres biks efter det.

Herude kan man endda samle-sin-egen-pizza, og det er lige meget hvor mange toppings, man smider på, prisen er den samme.

Som med et hus starter man fra bunden med at vælge dej – klassisk, fuldkorn eller glutenfri – og så skal der tages stilling til rød, hvid eller grøn sauce, dernæst osten inden man så har frit valg i ingrediens-tombolaen.

Efter succesen i Nordvest har de udvidet med endnu en biks lige ved Søerne.

Hvor: Rentemestervej 94, 2400 København og Åboulevard 7, 1635 København V


PR Foto

Gorm’s

Gorm Wisweh startede sin karriere på Bornholm. hvor han i sin mors café udviklede sit naturlige talent for lige netop pizza og i fritiden nørdede smagssammensætninger med de drenge, der senere skulle brage ind i København med Kadeau, der siden har opnået to Michelin-stjerner.

Gorm blev især landskendt, da han blev tv-stjerne i diverse programmer om mad, og på han efterhånden store netværk af restauranter er pizzaerne altid værd at forlyste maven med.

Han eksperimenterer ofte med anderledes råvarer, og var også en af de første på gourmet-pizza-bølgen.

Find Gorm’s her.


Tribeca Foto PR

Tribeca NV

Tribeca i Nordvest er intet andet end et decideret pizza- og øllaboratorium, der har specialiseret sig i siciliansk stenovnspizza.

Fra den base tester og udvikler de konstant nye smagssammensætninger, men altid med økologiske kvalitetsråvarer som kernen.

Tomat og mozzarella er faste gæster på menukortet, men der er også altid plads til eksotiske gæster som n’duja (en stærk smørbar italiensk pølse), gedeost, asparges eller måske artiskokcreme.

Hvor: Bygmestervej 2, 2400 København NV


Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram