MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor guide: Her finder du de 15 bedste pizzaer i København

Af Rasmus Kramer Schou & Mathilde Mågård Hansen
Corsa Pizza Islands Brygge PR Foto
Corsa Pizza Islands Brygge PR Foto

Opdateret den 2. september 2022.

Hvor sætter man egentlig tænderne i den bedste pizza i København?

Der er mange gode bud, og vi har virkelig prøvet at begrænse os – men det var ikke let.

Vi guider til vores 15 favoritter her – lige fra rød til hvid og fra Amager til Nordvest.

Velbekomme!

Foto Pizzeria Mamemi & Wine Bar Facebook

Pizzeria MaMeMi & Wine Bar

Selvom madmarkedet Westmarket blev en kort fornøjelse, så var der faktisk flere rigtig dygtige boder derinde.

En af dem var pizza-troldmændene fra MaMeMi, som faktisk blev så populære, at de siden åbnede regulær restaurant – ligeved Enghave Plads.

Det italienske trekløver bag er erfarne herrer og hæver deres dej minimum 48 timer, hvilket giver ekstra knasende bund.

På toppen er der økologiske kvalitetsråvarer, og som navnet ligesom indikerer, så kan man også bruge MaMeMi som vinbar – de har et overvældende udbud af biodynamiske og naturvin.

Hvad: MaMeMi
Hvor: Mysundegade 29, 1668 København V

Foto PR

Otto Pizza

I begyndelsen af 2021 åbnede den tidligere Michelinkok, Rasmus Oubæk, et napolitansk pizzeria på Værnedamsvej.

Du kender ham måske allerede fra burger-succesen, Jagger, men pizza kan han altså også godt finde ud af at lave.

Pizzaerne har en find tynd bund, god smag af de forskellige toppings og så skorper, der rent faktisk smager lige så godt som resten af pizzaen.

Siden det første pizzeria har der været fart på, og du finder nu Otto Pizza hele fire steder i København: Værnedamsvej, Rådhuspladsen, Amager og Frederiksberg.

Pizzaerne har en grundpris på 85-120 kr. og så kan du vælge at tilkøbe diverse toppings, hvis du bare ikke kan undvære ekstra parmaskinke på din pizza.

Og selvfølgelig vigtigst af alt: crust dip!

Hvad: Otto Pizza
Hvor: Find Otto Pizza her

Foto PR

Pico Pizza

Hvem kender ikke at stå på et pizzaria med årtiets værste tømmermænd og skulle vælge én pizza blandt 57 mulige?

Det gør vi i hvert fald.

Det problem har de heldigvis afskaffet hos byens bedste mini-pizzaer, for her får du hele tre lækre sager på brættet for 130 kr.

Pico giver dem endda ekstra kærlighed for du kan selvfølgelig få trøffelmayo til at dyppe skorperne i – og kan man så egentlig bede om mere?

Hvad: Pico Pizza
Hvor: Vesterbrogade 135, 1620 København V, Pakkerivej 3, 2500 Valby og Skyttegade 3, Nørrebro

Pizzeria Luca

Skal du smage én af Europas bedste pizzaer (vitterligt), så skal du forbi Luca.

De blev nemlig i år kåret som Europas 15. bedste pizza af den prestigefyldte liste, "50 Top Pizza Europe".

Hemmeligheden bag Luca's succes stammer i høj grad fra deres dej – den koldhæver i 72 timer, og opskriften er en velbevogtet hemmelighed.

Det er den legendariske pizzabager Luca Platania, der står bag opskriften, og han lægger også navn til restauranten.

Hvad: Pizzeria Luca
Hvor: Gammel Strand 42, 1202 København og Rosenvængets Allé 6, 2100 København

SURT Foto Surt Facebook

SURT

I december 2019 åbnede SURT bag de gamle elefanter i Carlsberg Byen, og bag pizzariet finder du Giuseppe Oliva, som tidligere har tryllet pizzaer frem hos Tribeca og Bæst.

Hans familie har dog også bagt brød siden 1941, så der ligger nok også en del af trolddommen i generne.

Dejen er af surdej (det kunne man næsten sige sig selv) og pizzaovnen er håndbygget på stedet.

Udover pizzaerne finder du også forskellige forretter og side dishes, som er kreeret af dedikerede specialiserede madhåndværkere - eller artisans som de hedder med et lidt finere ord - med styr på det gode håndværk og med stor respekt for det øko-system, de er en del af.

Hvad: SURT
Hvor: Bag Elefanterne 2, 1799 København V

Foto PR

Bæst

Bæst laver en, ja bæst af en pizza.

Sådan må det jo naturligvis være, når ejeren af det 1.000 kvm store restaurantvirksomhed på Nørrebro, hedder Christian Puglisi.

Han stod for i øvrigt også bag den tidligere Michelin-restauranten Relæ i Jægersborggade, men med hans italienske rødder har han en stolthed overfor råvarene, som få andre i verden.

Ja, i verden. Bæsts pizza er flere gange stemt ind som en af verdens 10 bedste pizzaer.

Deres grillede bund giver den bedste base for deres egenproducerede råvarer som charcuterie og oste.

Hvad: Bæst
Hvor: Guldbergsgade 29, 2200 København N

Neighbourhood Jægersborggade PR Foto

Neighbourhood

Neighbourhood har et lidt andet take på pizza end mange andre.

De ruller nemlig bunden så ultra-super tynd, at den hæver op og næsten knaser som et papadumbrød.

Oven på denne sprøde bund fylder de så masser af økologiske lækkerier, så man sidder tilbage med en frisk og anderledes pizza, der altid begejstrer.

Omgivelserne er for øvrigt lækkert designet i et stramt urbant look, hvor også de økologiske cocktails passer helt perfekt til.

Hvad: Neighbourhood
Hvor:  Istedgade 27, 1650 København V og Jægersborggade 56, 2200 København N

Pizza fra Mother i Kødbyen PR Foto

Mother

Mother i Kødbyen er en af byens sikreste kort, hvis du vil smage den italienske nationalspise.

Bunden er fremelsket af surdej, hvilket selvfølgelig kan smages.

Når man arbejder med surdej er der altid en moder-surdej, og det er faktisk her, navnet Mother er hentet fra.

Ejer David Biffani har siden første åbningsdag haft næsten fuldt hus, og folk flokkes ikke blot om de populære pizzaer, men nyder også godt af de rå omgivelser i Kødbyen, hvor man også kan hænge ude foran på de mange bænke.

Hvad: Mother
Hvor: Høkerboderne 9-15, 1712 København V

Forno a Legna

En ægte legende på Frederiksberg - intet mindre.

Hos Forno a Legna på Falkoner Allé har de specialiseret sig i de hvide pizzaer - eller pizzi, som det hedder i flertal.

Det betyder, man kan få sin yndlingsspise uden den traditionelle tomatsauce, som ellers udgør bunden i mange pizze.

Bunden er sprød og knasende og der er et utal af italienske delikatesser, man kan vælge som topping.

Hvad: Forna a Legna
Hvor: Falkoner Alle 42, 2000 Frederiksberg

Corsa Pizza Islands Brygge PR Foto

Corsa Pizza

De napolitanske pizzaer har for alvor fået fat i københavnerne, så den trend er Cofoco selvfølgelig også med på.

For et par år siden åbnede de Corsa Pizza, og det er siden da gået stærkt, for de har nu hele fire pizzerier i byen.

På Bryggen, Østerbro, Nordhavn og senest Vesterbro.

Corsa laver pizzaer på surdej af egen opskrift, som bages eksplosivt ved 500°C i 70 sekunder.

Den helt særlige pizzaovn er den første af sin slags på en dansk restaurant, og vi kan love for den bager gode pizzaer.

Ved den høje temperatur for surdejen de kendetegnende boblende leopardpletter, mens fyldet beholder sin gode smag og farve.

Hvad: Corsa Pizza
Hvor: Find Corsa Pizza her

Rossopomodoro. Foto PR

Rossopomodoro

Pizza på toppen af København? Det lyder nu ikke så ringe endda.

På toppen af Illum finder man Rossopomodoro, og de laver fantastiske napolitanske pizzaer, antipasti og cremede pastaretter.

Rossopomodoro er ærkeitaliensk med italiensktalende tjenere og klassiske drinks fra støvlelandet (selvfølgelig).

Både sommer og vinter kan du nyde middagen eller blot et par drinks på deres udendørs terrasse med smuk udsigt over Storkespringvandet og byens tage.

Her er en fast menu men også en 'seasonal' pizzamenu, der skiftes løbende, så der er ret god sandsynlighed for, at du kan prøve en ny pizza hver eneste gang, du kommer.

Hvad: Rossopomodoro
Hvor: Illum Rooftop, Østergade 52, 1001 København K

Frankies Pizza PR foto

Frankies Pizza

Madklubben vil også være med på det italienske.

Navnet er Frankies, og du finder dem efterhånden en del steder i København.

Deres mest brugte våben er de Valoriani-pizzaovne, de har fået installeret, og som sender den ene sprøde, halvrøgede pizzabund efter den anden - efter blot et minuts tid under varmen.

Skal du ud med vennerne en aften, så er deres 'all you can sat'-koncept med pizzaer og drinks ad libitum en sikker vinder.

Ja, du kan faktisk være helt sikker på, at Frankies vil være en fest fredag og lørdag aften.

Hvad: Frankies
Hvor: Find Frankies Pizza her

La Vecchia Signora

Den gamle dame synger stadigvæk.

Vecchia Signora betyder lige præcis den gamle dame (ja, her hænger selvfølgelig også Juventus-lir på væggen), og stemningen herinde er helt unik.

Beliggende i et tre-etagers hus fra før klør konge var knægt, dufter her ikke bare af nybagt pizza, men også nostalgisk af charme fra før verden gik af lave.

Ovnen er et besøg værd i sig selv, fyret traditionelt op hver dag med masser af kubikmeter duftende brænde.

La Vecchia Signora blev for øvrigt  kåret som "Det bedste pizzeria i København i 2017 " af den prestigefyldte italienske guide Gambero Rosso.

Hvad: La Vecchia Signora
Hvor: Grønnegade 12 - 14, 1107 København K

Foto Behov Facebook

Behov - en spisebutik

Alle har vel egentlig et behov for pizza. Ude i Nordvest så meget, at de har opkaldt deres biks efter det.

Herude kan man endda samle-sin-egen-pizza, og det er lige meget hvor mange toppings, man smider på, prisen er den samme.

Som med et hus starter man fra bunden med at vælge dej - klassisk, fuldkorn eller glutenfri - og så skal der tages stilling til rød, hvid eller grøn sauce, dernæst osten inden man så har frit valg i ingrediens-tombolaen.

Efter succesen i Nordvest har de udvidet med endnu en biks lige ved Søerne.

Hvad: Behov
Hvor: Rentemestervej 94, 2400 København og Åboulevard 7, 1635 København V

PR Foto

Gorm's

Gorm Wisweh startede sin karriere på Bornholm. hvor han i sin mors café udviklede sit naturlige talent for lige netop pizza og i fritiden nørdede smagssammensætninger med de drenge, der senere skulle brage ind i København med Kadeau, der siden har opnået to Michelin-stjerner.

Gorm blev især landskendt, da han blev tv-stjerne i diverse programmer om mad, og på han efterhånden store netværk af restauranter er pizzaerne altid værd at forlyste maven med.

Han eksperimenterer ofte med anderledes råvarer, og var også en af de første på gourmet-pizza-bølgen.

Hvad: Gorm's
Hvor: Find Gorm's her

Del artikel