Det skal opleves: Københavns nye luksushotel Villa Copenhagen er åbnet

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Efter tre års istandsættelse af den ikoniske postcentralbygning ved siden af Hovedbanen slår Villa Copenhagen nu endelig dørene op.

De seneste par år har det gamle centralposthus fra 1912 – der rummer over 100 års historie – nemlig undergået en kæmpemæssig forvandling.

Og nu er Københavns nye luksushotel med 390 værelser endelig klar til at byde gæsterne velkommen.

Læs også Staycation guide 2020: Her kan du bo på et lækkert hotel i København

Foto PR

En lang proces

1. juli 2020 kunne Villa Copenhagen endelig slå dørene op efter lang tids renovering – og med en lille Corona-krise ind imellem.

”At vi endelig kan åbne Villa Copenhagen efter flere års hårdt arbejde, er en helt fantastisk følelse.

Den nuværende situation betyder selvfølgelig, at vi har fået en anden opstart end ellers ventet.

Dog har det hele tiden har været vores drøm at være et samlingssted for københavnerne, men nu er det bare blevet endnu mere centralt at være noget for de lokale og blive en rar getaway fra hverdagen,” fortæller Peter Høgh Pedersen, Managing Director på Villa Copenhagen.

Det nye luksushotel bliver en del af Petter Stordalens Nordic Hotels & Resorts, men med eget navn og identitet for at kunne skubbe til og udfordre de forestillinger, der hidtil har været til et luksushotel.

Læs også Ørkenfortet bliver til luksushotel: Kæmpe hotelkæde rykker for første gang ind i København

Foto PR

Luksuriøse rammer fyldt med kontraster

Gennemgående for hotellet er kontrasterne, der bl.a. kommer til udtryk i mødet mellem den moderne skandinaviske indretning og de velbevarede historiske elementer.

Hotellet er opført med respekt for bygningens historiske arv og iklædt luksuriøse rammer med fokus på bæredygtigt design, arkitektur og kunst.

”Villa Copenhagen skal udfordre den traditionelle forståelse af luksus indenfor hospitality. Det kan vi ikke gøre, hvis vi gør som alle andre. Vi tror på, at kontrasterne og mangfoldigheden i vores samarbejder vil være med til at gøre Villa Copenhagen til noget helt særligt at besøge,” lyder det fra Peter Høgh Pedersen.

Den smukke Cortyard med et imponerende glasloft og den 25 meter lange udendørspool kan især fremhæves.

”Villa Copenhagen er ikke et sted for de få – men for de mange. Det var vigtigt for os at omdanne den historiske bygning til noget andet end kontorer.

Vi har ombygget stedet med omsorg for historien og kærlighed for detaljen. Her skal vi skabe magien,” fortæller Petter Stordalen.

Læs også Nyhed på kendt hotel: Ny spændende restaurant er åbnet på Kurhotel Skodsborg

Foto PR

Bæredygtig profil

Villa Copenhagen slår sig på at være en luksushotel med en bæredygtig profil.

I det små opfordrer de alle gæster til at genbruge håndklæder, alle deres shampoobeholdere og lign. på værelserne er fremstillet af genbrugsplast og udendørspoolen er opvarmet af overskudsvarmen fra køleanlægget.

Med det nye luksushotel åbner også restauranten, Konstrast og vinbaren T37.

I tråd med Villa Copenhagens ambitioner om at være et bæredygtigt hotel får de eget bageri, Rug.

”Vi ønsker udelukkende at arbejde med økologiske produkter for at fremstille nogle af de bedste brød og kager i byen – som endda er bæredygtigt og lokalt.

Men vi vil også nytænke det danske morgenbrød og arbejde med både smag, aroma og tekstur,” Gonzalo Guarda, der er ansvarlig for bageriet.

Vinbaren og bageriet kommer til at åbne for offentligheden henover efteråret.

”Projektet her taler for sig selv. Her er uanede muligheder. Vi vil gerne skabe noget, der ikke er set før, og Villa Copenhagen skal symbolisere luksus med omtanke,” fortæller Peter Høgh Pedersen.

Læs også Godt nyt til Københavns hoteller: Nu må turister godt overnatte i Hovedstaden

Brasseriet Kontrast

Hotellets restaurantsatsning er brasseriet Kontrast, som fokuserer på kontrasten mellem smagsnuancerne fra rene, lokale råvarer og krydderier fra Sydeuropa og Nordafrika. 

Maden består hovedsageligt af årstidsbaserede og økologiske råvarer samt bæredygtigt produceret kød og fisk – alt sammen fra lokale producenter.

Stemningen i brasseriet er nærværende, vedkommende og omfavnende, mens priserne er holdt overkommelige.

”Med Kontrast skal vi dyrke forskellighederne og turde skabe kulinariske oplevelser, som udfordrer og skubber til grænserne.

Her vil være smage af Tyrkiet og Marokko, men også af Danmark og mit eget hjemland Sverige.

Konceptet for Kontrast handler i bund og grund om at skabe samvær og oplevelser, hvor der deles retter fra diverse kulturer på tværs af bordet,” siger Tore Gustafsson, hotellets Executive Chef.

Brassiet Kontrast Foto PR

Læs også Love CPH: Radisson-hotellet sender smukt budskab til København

Snart vil det være muligt at få en guidet rundvisning ved tilmelding. Hold øje med Villa Copenhagens Instagram og Facebook.

Hvad: Villa Copenhagen åbner
Hvor: Tietgensgade 35-39, 1704 København
Hvornår: Fra 1. juli 2020
Hvordan: Læs mere om Villa Copenhagen og book ophold lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder 
på vores Instagram

Vind EM-billetter til næste år: Just Eat lancerer fed fodboldquiz

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du fodbold og god mad leveret lige til døren, så vil du elske seneste tiltag fra Just Eat.

Just Eat har i år lanceret en stor fodboldquiz her i Danmark, hvor hovedpræmien er fire billetter til EM i fodbold næste år.

Oprindeligt skulle Euro 2020 have været afviklet i år med blandt andet fire kampe i Parken i København.

Men Corona kom som bekendt også i vejen for denne gigantiske begivenhed.

Nu er blikket i stedet rettet mod næste år, og for enhver fodboldelsker er det en drøm at opleve en EM-kamp. Måske endda en af Danmarks kampe på hjemmebane i Parken.

Få klik på mobilen og så er du i gang

Hvis du går og drømmer om sådan en præmie, så kan du allerede nu gå i krig med den fodboldquiz, Just Eat har lanceret. Det kræver ikke særligt mange klik på mobilen, før du er i fuld gang med spørgsmålene.

Det gode er også, at selv om du måske ikke vinder selve hovedpræmien, så er der stadig tusindvis af rabatkoder til Just Eat på spil.

Så du kan helt sikkert få noget af værdi ud af prøve deres fodboldquiz.

Her på redaktionen har vi også testet sværhedsgraden i quizzen, og der er ingen tvivl om, at der er spørgsmål til alle niveauer.

Det kan være alt fra hvor i målet en spiller i en særlig finale placerede bolden. Det kan også være noget hvor man skal gætte hvilken fodboldspiller, der matcher med en madvare eller særlig ret.

Underholdende quiz

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at fodboldquizzen er gennemtænkt og gennemført. Den er fyldt med videoklip, som hører sammen med spørgsmål, og man skal holde tungen lige i munden for at svare rigtigt på dem alle.

Men set fra en almindelig fodboldfans synspunkt, så er det en ganske underholdende quiz, og man føler, at man bliver testet på sin paratviden og evne til at tænke logisk.

Den kan godt tage omkring et kvarter at gennemføre, og så er det jo spændende, om man vinder noget.

Du kan starte quizzen lige her – og du skal nå det inden 23. september

Prøv 1 meter lang Durum: Umut åbner Guldkebab i Valby

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Hvis der er noget kendis-kokken Umut Sakarya kan, så er det at tænke ekstraordinært.

På fredag d. 25. september udvider han sammen med sine trofaste partnere “imperiet” med endnu en kebabshop.

Det sker i Valby på Toftegaards Alle 38, og der er 200 gratis kebab til de første 200 gæster.

Valby-filialen hedder også Guldkebab by Guldkroen, og er således en tro kopi af deres første Guldkebab, som åbnede på Nørrebro i februar.

Læs også: Klassisk hangover-hapser: Bryghus lancerer snasket gourmet cowboytoast

Vild – vildere

Som alt andet med Umut er Guldkebab selvfølgelig ikke en klassisk kebabrestaurant.

Det bliver vild, vildere.

Eksempelvis kan man bestille 1 meter lang Durum, eller rullekebab som andre foretrækker at kalde det.

Det bliver også med en hemmelig chilisovs til at smøre ud over den, som kommer til at give dig nogle problemer på toilettet dagen efter.

Men mon ikke den smager himmelsk og man nyder det så længe, det varer?

Læs også: Farlig torsdagsklub: Spis burger ad libitum for 150 kr

Hjemmelavet kebab af svinenakke

Lidt utraditionelt bliver det en kebabbiks med hjemmelavet kebab af svinenakke, så Umut holder sig i svinekøds-genren.

Det er jo Umut og Guldkroen, der står bag, så naturligvis kan man også få deres sprøde fritter med deres berømte hjemmelavede bearnaise sovs hældt ud over.

Det er i hvert fald en sjælden kombi, når det gælder kebab. Der bliver også iskolde fadøl og Umuts yndlingsdrik – Fernet Branca.

Normalt hader Umut og hans partnere alt hvad der handler om vegetar, men også her skrives der historie. Der er nemlig føjet to vegetar-retter til kortet, som begge er ud fra hjemmelavede opskrifter.

Den ene med hjemmelavede falaffel.

På selve åbningsdagen bydes der på gratis kebab til de 200 første.

Læs også:  Ny burgerjoint på Vesterbro opkaldes efter dansk opfinder af burgeren

Hvad: Åbning af Guldkebab Valby
Hvor: Toftegaards Alle 38, Valby
Hvornår: 25. September 2020 kl. 16.00
Hvor meget: 200 gratis kebab

Læs også: Madskribenternes hemmelighed: Her får du den vildeste pasta-oplevelse

Københavns helt nye madoase: Her er Banegaardens helt særlige spisehus

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Næsten side om side med togskinner langs Enghavevej finder man byens nye madoase, Banegaarden.

Det er dog ikke noget man lægger mærke til, for her er dybt idyllisk og fyldt med rå natur og gamle trælader.

I én af dem holder Rakils Spisehus til, og her er hele menuen økologisk, bæredygtig og primært vegetarisk.

Læs også Lige åbnet: Her er Københavns nye skønne madoase

BaneGaarden PR Foto

Hvem er Rakil?

Det første, som måske falder dig ind kunne meget vel være: ”Hvem i alverden er Rakil?”

Og folkene bag Rakils Spisehus kan ikke gøre dig meget klogere.

”Vi aner faktisk ikke hvem Rakil er, men han eller hun har sat sin autograf på laden.

Det kan også være, at der slet ikke står Rakil, men det er hvad vi kunne tyde det til, og så skulle restauranten da hedde det,” fortæller Kenn Husted, som er en af partnerne bag.

Banegaarden fungerer i samarbejde med Aarstiderne, så det var derfor helt naturligt, at spisehuset skulle være vegetarisk.

”Alt hvad vi laver er selvfølgelig økologisk, og så er det bæredygtigt. Så det kan godt være, at man kan få økologisk laks fra Island, men på grund af flytransporten bruger vi det ikke,” forklarer han.

”Vi er på ingen måde frelste omkring det at være vegetar – det er bare den vej det går. Man kan godt til vælge økologisk kød eller fisk, men det er sekundært, og der er mange som bare kører den rent vegetarisk.

Læs også Kan du smage forskel?: Vegansk burger-restaurant på Østerbro har fået god start

Foto Mathilde Mågård Hansen

Genkendelige grøntsager

Bag kødgryderne (undskyld, grøntsagsgryderne) finder man erfarne kræfter i form af køkkenchef, Henrik Junker (tidl. Paustian) og souschef Jonas Harboe (tidl. Palægade og Restaurant Copenhague i Paris).

Og hele tanken med restauranten er, at de erfarne kokke har frit spil.

”Det skal ikke være Michelin det her. Grøntsagerne skal være genkendelige, rustikke og selvfølgelig velsmagende.

Det kunne være fedt hvis vi kunne inspirere gæsterne til selv at bruge flere grøntsager derhjemme,” forklarer Kenn Husted.

Menuen skifter hver uge, og afhænger af hvilke råvarer, de får ind.

”Har de overskud af aubergine på markedet, så bruger vi det. Vi tænker meget på madspild, og det hele bliver en leg om hvordan vi kan bruge råvarerne.

Vi laver kun én menu i køkkenet hver aften, og man kan ikke få andet. Så handler det om at man stoler på, at det vi laver er godt,” fortæller Kenn Husted.

Læs også Københavns nye hotte restaurant er vegansk – og vanvittig velsmagende

Foto Mathilde Mågård Hansen

Vin ad libitum

Man skal naturligvis ikke tørste sig igennem sådan en dejlig middag, og nogle fordele må der være ved at importere sin egen vin.

Legen fra køkkenet er derfor taget videre med ud i restauranten, hvor vinmenuen er droppet til fordel for et koncept om vin ad libitum.

”Jeg er selv på gulvet for første gang i mange år, og det er skide skægt,” fortæller Kenn Husted, der bl.a. har Husted Vin fire steder i byen.

”Jeg har selvfølgelig nogle tanker om hvilke vine, der passer til menuen hver aften, men er folk mere til noget andet, så klarer vi det. Vinene skal ramme gæsterne, og det skal ikke være sådan nogle bitte små glas, man får.”

Du slipper for bare 345 kr. for syv serveringer og 295 kr. for vin ad libitum hos byens nye vegetariske spisehus – og husk lige igen at alle råvarerne både er økologiske og bæredygtige!

Hvad: Rakils Spisehus
Hvor: Otto Busses vej 45, 2450 København SV
Hvornår: Onsdag-lørdag

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram