Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bliver markant anderledes: Om lidt får Københavns rådhustårn nyt look

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Hvordan ville tårnet på Københavns Rådhus se ud, hvis det skulle tegnes og bygges i dag?

Det har en gruppe studerende fra Det Kongelige Akademi givet deres bud på i en åben idékonkurrence, og om lidt kan du se resultatet.

Fra februar til december 2023 gennemgår rådhustårnet en renovering, som gør det nødvendigt, at pakke tårnet ind i stillads.

Stillads er sjældent særligt kønt at kigge på, og nu, hvor København er verdens arkitekturhovedstad, er det især ærgerligt, hvis københavnere og turister møder et kedeligt syn, når de kigger på det ellers så pæne, gamle rådhus.

Derfor har man allieret sig med de studerende fra Det Kongelige Akademi, som er kommet med mange bud på et moderne rådhustårn.

Blandt forslagene har man fundet en vinder, som nu får lov at pryde rådhustårnet i renoveringsperioden.

Det er de studerende Anne Marie Stahl fra Kunst og Arkitektur og Nikolaj Exner Carstens fra Produkt+ på Det Kongelige Akademi, der har vundet idékonkurrencen, og det er sket med et forslag, der indeholder nogle særlige referencer.

De to studerende har brugt rådhusets historie i deres arbejde med at tegne et nyt rådhustårn, og især Københavns våbenskjold med de tre tårne har fungeret som inspiration.

Printes i kæmpeformat

Resultatet kan du se på billedet herunder, og fra februar til december vil du også kunne se tegningerne printet i kæmpeformat, når de kommer til at pryde det dække, der omkranser stilladset omkring rådhustårnet.

Til venstre ses de studerendes bud på et moderne rådhustårn. Til højre ses Københavns Rådhus, som blev opført fra 1892 til 1905.

Teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL) har siddet i dommerpanelet, og ifølge Det Kongelige Akademi er hun begejstret for de unge arkitekters bidrag:

 “Jeg vil gerne takke alle de studerende, som har bidraget til en spændende refleksion over husets betydning for byen og vice versa. Stort tillykke til de to vindere, som har leveret et forslag, der tænker nyt og fokuserer på åbenhed for borgerne. Det flugter rigtig godt med Arkitekturhovedstad 2023, som vi netop skal bruge til at drøfte vores fælles visioner for byen, politikere og københavnere imellem,” lyder det fra teknik- og miljøborgmesteren.

Udover at sende referencer til Københavns våbenskjold fortæller Anne Marie Stahl og Nikolaj Exner Carstens, at de har ladet sig inspirere af hverdagen, naturen og historien i deres arbejde med at skabe det moderne rådhustårn.

Del artikel

Andre læser også