ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skarpt felt: Københavnsk bartender kåret til Danmarks bedste

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Mandag den 13. juni blev den nordiske finale i bartenderkonkurrencen, World Class, afholdt på Moltkes Palæ i centrum af København.

World Class er ​​verdens førende og mest prestigefyldte bartenderkonkurrence, hvor deltagerne ud fra skiftende rammer og regler dyster på både tekniske færdigheder, viden, evnen til at fortælle en god historie og charme generelt.

Og det var den københavnske bartender, Mathias Klausen Broksø, som løb af med sejren på baggrund af en række cocktails inspireret af gastronomiens verden.

Foto PR

Skulle igennem flere konkurrencer

Solen kiggede sporadisk frem på den københavnske sommerhimmel i mandags, hvor scenen var sat på Moltkes Palæ i anledning af, at Nordens bartenderelite tørnede sammen for at konkurrere om titlen som regionens bedste bartender.

Samtidig skulle hvert enkelt land finde en national vinder.

I dette års udgave af den nordiske World Class-finale skulle deltagerne igennem flere forskellige konkurrencer, hvor bl.a. deres viden, smagssanser og kreativitet blev testet.

I alt fire forskellige konkurrencer blev der dystet i, og det blev altså den københavnske bartender, Mathias Klausen Broksø, der løb med sejren foran to dygtige bartendere fra cocktailbarerne, Curfew og Tata.

Han er normalt inspireret af madens og gastronomiens verden og har en mission om at gå mere omsorgsfuldt og nysgerrigt til råvarerne.

”Mathias var den stærkeste all around-deltager fra Danmark.

Man kan sammenligne World Class med et cykelløb som Tour de France, hvor man i hver etape kan gå efter sejren eller minimere tidstab, så man i sidste ende har samlet flest point og dermed tager sejren.

I hver World Class-challenge får man point i kategorierne historiefortælling, værtskab, håndværk, kreativitet og viden.

Her handler det om at score så højt som muligt i alle kategorier, og her var Mathias virkelig dygtig til at score mange point i hver kategori. Det er dybest set opskriften på at vinde World Class,” siger danske Hardeep Rehal.

Han vandt selv en fjerdeplads i World Class Global sidste år og sad i år med ved dommerbordet.

Det var en bartender fra Finland, der blev nordisk mester.

Foto PR

Find ham i Valby

Mathias har tidligere arbejdet med i ”high volume service”, hvor det går stærkt og teknikken skal sidde lige i skabet – blandt andet på cocktailbaren og natklubben The Zoo på Sværtegade i København.

Men de seneste år har det været baren i Tim Vladimirs Køkken i København, der har haft gavn af hans evner som bartender.

” Min inspiration kan komme fra alle leder og kanter. Men personligt er jeg meget inspireret af gastronomi og det professionelle køkken – både når det kommer til teknik og smag.

Langt de fleste af mine forbilleder er kokke, og jeg har nok spist på flere restauranter end jeg har drukket cocktails på cocktailbarer.

En af mine store missioner er at bygge bro mellem køkkenet og baren og at sørge for, at der bliver kortere afstand fra måden en bartender tænker cocktails på, til hvordan en kok anskuer en ret.

Jeg føler mig ret overbevist om, at hvis man kan få de to verdener arbejde sammen, vil det skabe en helt ny liga af sammenhængskraft, smag og i sidste ende oplevelser for gæsterne, siger Mathias Klausen Broksø.

Den globale finale finder sted i starten af september i Sydney.

Her skal Mathias dyste mod verdens bedste bartendere om førstepladsen i konkurrencen og titlen som verdens bedste bartender.

Del artikel