Har du smagt det?: Københavnsk restaurant får desserten Bingsu på menuen
Asien har sgu nogle gange nogle lidt pusseløjerlige opfindelser.
Tænk bare på karaoke, tv gameshows og bubble tea. Det er på samme tid både underligt, men ofte også ganske genialt.
Et af de største spise-hits fra Østen de seneste år er desserten ‘bingsu’.
En slags skrabet is. Så fløjlsblød at den egentlig mere minder om langsomt dalende snefnug. At lave bingsu kræver en helt særlig maskine. Og så fylder de ellers alle mulige – og umulige – ting ovenpå.
Læs også: Endelig: Byens mest hypede bager åbner nyt
Har indkøbt koreanske ismaskiner
Netop sådan en maskine har de nu anskaffet sig hos Ssam. En urbant indrettet rå koreansk restaurant lige ved Hovedbanegården, der virkelig har styr på smagene.
Her kan man komme godt rundt i det velsmagende koreanske køkken og ikke mindst alle deres sjove madtraditioner.
Og nu altså også bingsu.
“Vi har indkøbt koreanske ismaskiner “bingsu”, så vi kan servere koreansk snow flake ice sorbet til københavnerne. Maskinerne er næsten færdig installeret, og vi kan i denne uge sælge den første af slagsen,” fortæller ejer, Jeff Larsen.
Læs også: Farlig torsdagsklub: Spis burger ad libitum for 150 kr
Strawberry snow flake
“Vi starter med smagen ssambing strawberry snow flake. Senere kommer der green tea og forhåbentlig en mango version også. Portion størrelsen er til to personer. Det er en “Sharing dessert”.
Hvis man virkelig har lyst til bingsu, så kan man også lægge vejen forbi Kiin Kiin Bao Bao på Vesterbrogade. De tilbyder også den iskolde, men hotte dessert.
Læs også: Spis med en panda: Zoo åbner 3 nye restauranter
Hvad: Bingsu is
Hvor: Ssam, Colbjørnsensgade 7
Hvornår: Klar torsdag 11. april