MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Dansk dominans: Københavnsk restaurant topper prestigefyldt liste – og flere i top 100

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Vi ved jo alle sammen godt, at vi har verdens bedste hovedstad, men nu ved de det også i resten af Europa.

Den anerkendte restaurantliste OAD (Opinionated About Dining) Europe Top 100 har nemlig kåret Alchemist til Europas bedste restaurant, og på listen finder du også flere af de bedste restauranter i København.

Allerede i 2020 blev Alchemist uddelt to stjerner fra Michelin-guiden efter sin åbning i juli 2019, og restauranten har været helt udsolgt i sine første to år med over 10.000 personer på ventelisten.

Foto PR

Alchemist kåret til Europas bedste restaurant af Opinionated About Dining

Mandag aften løb OAD-listens kåring af Europas bedste restauranter af stablen via livestream fra USA, og for første gang nogensinde topper en dansk restaurant listen.

Sidste år gjorde Alchemist entré på listen med en andenplads, og med dagens kåring løber restauranten også med rekorden for hurtigste fremgang i listens historie.

”Det er en fantastisk bedrift af en kok, der kun er 29 år gammel.

Restaurantgæsterne er heldige, at de vil kunne nyde Rasmus madlavning i årtier”, sagde Steven Plotnicki, grundlægger af OAD-listen, efter eventet.

OAD-listen adskiller sig fra andre restaurantister ved de mange stemmeberettigede ”voters” der afgør listens sammensætning.

Over 6.000 personer deltager, og en algoritme vægter de forskellige stemmer baseret på antal besøgte restauranter og deres niveau på listen.

”Jeg kunne ikke i mine vildeste drømme tro, at vi ville klare og så godt på så kort tid.

Jeg er dybt taknemmelig for alle stemmer fra vores gæster – jeg er helt overvældet over denne nyhed”, sagde køkkenchef Rasmus Munk direkte efter aftenens livestream.

Rasmus Munk Køkkenchef Alchemist Foto Rasmus Kramer Schou

Tilbage efter Corona

Efter en lang, svær periode for restaurantbranchen, er Rasmus Munk lettet over at endelig få lov til at drive restauranten på næsten normalt vis igen – og at der atter bliver mulighed at udvikle oplevelsen yderligere.

”Vi er stadig kun begyndt at opdage potentialet i ”Holistic Cuisine”, og jeg håber, at denne anerkendelse vil bidrage til at skabe en endnu større platform for os til at øge bevidstheden om sociale spørgsmål, bæredygtighed og dyrevelfærd.

Det beviser også, at det er muligt at operere uden for de givne grænser og definitioner af, hvad en restaurant er, og at det er muligt at fusionere gastronomiens og kunstens verdener”, siger Rasmus Munk.

Med en altomfattende multisensorisk oplevelse, der blander kunst, teater, gastronomi og spektakulære visuelle udtryk, sigter Alchemist mod at skubbe grænserne for begrebet fine dining.

Der er 50 “indtryk” på menuen, der blandt andet kommenterer på alvorlige emner som tvangsfordring, madspild og plastikforurening, men også hylder både Andy Warhol og George Orwell i gastronomisk form.

Foto: Geranium Facebookside 

Flere københavnere i top 100

Alchemist topper listen, men flere københavnske restauranter har også gjort det godt.

På en 10. plads finder man Geranium, som er stærkt forfulgt af Noma på en 11. plads.

Kadeau får pladsen som nr. 32, nr. 38 er AOC og på en 52. og 53. plads ligger Jordnær og Studio.

Barr runder listen af med plads nr. 98.

Absolut flotte indsatser af den københavnske restaurantionsbranche, og der skal lyde et kæmpe tillykke fra MigogKbh!