Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Københavnske restauranter i fælles budskab: Vi savner vores gæster

Af Michael Qureshi
Foto: PR
Foto: PR

Overborgmester Frank Jensen var i weekenden ude med et budskab om at få åbnet byens restauranter, da københavnerne savner livet på byens restauranter og caféer; ”… at man kan gå på restaurant og café og sidde ved udendørsserveringer i sommerlandet eller i Nyhavn,”.

Nu svarer Københavns restauranter igen: Vi savner også jer!

Flere af Københavns restauranter er gået sammen omkring en ny video, der signalere tydelig fællesskab, forventning og en smule utålmodighed.

Branchen savner sine gæster, og alle medarbejderne tripper for at komme på arbejde igen.

Budskabet kommer fra en fælles front iblandt Københavns førende restauranter, der tæller Tholstrup Gruppen, som repræsenterer steder som Huks Fluks, Kompasset, Bøf & Ost, Nyhavns Færgekro, Peder Okse, Cap Horn, simpleRAW og Zeleste ; DiningSix, der repræsenterer KöD & Basso ; Love of Food N’ Wine, med steder som Bibendum, Falernum, og Paté Paté ; samt Mad & Kaffe.

“Vores medarbejdere er vant til en alsidig og til tider hektisk hverdag med masser af glade gæster i restauranterne og nogle fantastiske kollegaer. Disse tider er hårde for dem, og de savner virkelig at komme tilbage til deres gæster,” siger direktør for Tholstrup-gruppen René Kristensen.

Hyggelige Bøf & Ost på Gråbrødretorv

Er helt uden fortilfælde

“Ja, de er som en flok køer, der venter på at komme på græs,” suppleree direktør i DiningSix, Morten Pedersen.

Netop de to var initiativtagerne og -bærerne bag videoprojektet og fik hurtigt nogle gode kollegaer i branchen med.

De var begge talere på et webinar omkring restaurationsbranchen under Corona-krisen, og blev herefter hurtigt enige om, at der ikke længere er noget, der heder ”konkurrenter”.

“Den situation restaurationsbranchen står i nu, er uden fortilfælde.

Hvis vi kigger to måneder tilbage, var der ingen, der havde set det isbjerg, vi står over for. Hele branchen er ramt her, og den eneste måde, vi kommer igennem denne svære tid, er ved at samarbejde og finde fælles løsninger på fælles problemer,” siger René Kristensen.

Branchen står sammen

Der var flere, der hurtigt var klar på at støtte op om projektet, herunder Mad & Kaffe, som har fire steder i København.

“Vi synes projektet er fremragende, og selvfølgelig støtter vi gerne op.

Vi sidder – ligesom vores medarbejdere – og kan ikke vente med at komme i gang.

Derfor synes vi, det er en god måde at bruge ventetiden på; nemlig at vise, at vores branche står sammen, og at vi gerne vil i gang nu,” siger Benjamin Geisler-Helsted

René Kristensen tilføjer;

“Restaurationsbranchen træder ind i en helt ny virkelighed, der kræver tilpasning og omstillingsparathed – allerede nu, og når genåbningen finder sted.

Derfor glæder jeg mig over at vi i fællesskab kan komme med et klart budskab: Restauranterne savner sine gæster.”

Se videoen herunder

Del artikel

Andre læser også