ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vender tilbage: Kendt kok fra 90’erne åbner ny fine dining-restaurant

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Var du enten ung, kendt, velhavende eller særligt gastronomisk interesseret i halvfemserne og nullerne, så kender du helt sikkert kokken Allan Schultz. 

Allan var en af de bærende kræfter bag nogle af Københavns største gastronomiske institutioner i 1990’erne og 2000’erne blandt andet som en af drivkræfterne bag Københavns absolutte in-sted KONRAD og som køkkenchefen, der satte retningen for Café Victor. 

Efter knap et årti væk fra gastronomien vender københavnerkokken nu tilbage med den ambitiøse restaurant Parsley Salon, som åbner tirsdag 8. november på den prominente adresse Strandvejen 203, bedre kendt som Hellerup Parkhotel.

En del af tidens gastronomiske elite

Allan Schultz er for mange indbegrebet af København bl.a. gennem sin tid på KONRAD – hvor mangt et Hellerup-par har mødt i hinanden tilbage i slut halvfemserne – men også kendt og respekteret for at være del af tidens gastronomiske elite på THE DINING ROOM og La Cocotte, og ikke mindst som ejer af Restaurant Schultz under eget navn (nu Den Lille Fede). 

Schultz’ blev kendt for et køkken, som var præget af det klassiske håndværk og en kæmpe kærlighed for de bedste råvarer kombineret med inspiration udefra bl.a. fra Allans tid i Los Angeles. 

Allan og Nana Wad. Foto PR

Og netop kærligheden for håndværket og de gode gamle dyder er noget af det, der har bragt ham tilbage til gastronomien efter en årrække i bl.a. byggebranchen og som stifter af ready to eat/heat-konceptet Dagens Måltid (nu Homemate).

”Efter nogle år med Dagens Måltid kunne jeg mærke, at jeg havde lyst til at komme tilbage til fine dining. Jeg overtog lokalerne til Parsley Salon lige inden Corona, så mens jeg ventede på, at det hele normaliserede sig, startede jeg projektet ”Legendernes Aften”, hvor jeg inviterede branchens legender. 

Målet var at lave mad sammen, og på den måde sammen at fortælle historien om moderne dansk gastronomi – og så kunne jeg jo også lige lure et par tricks eller to af,” forklarer Allan.

Lengenderne tæller bl.a. Henrik Boserup, Søren Gericke, Bo Bech, Francis Cardenau, Røde Claus, Nikolaj Kirk og mange andre. 

Og træningen har vist båret frugt – eller også var der måske ikke så meget rust i rørene.

For i starten af oktober måned vandt Allan Schultz sammen med sommelier Nana Wad over en række yngre kokke- og sommelierprofiler på michelinrestauranterne Frederiksminde, Ti Trin Ned og Moment/Treetop i den gastronomiske kokke/sommelier-konkurrence Copa Jerez. 

De gode dyder i højsædet

Allans Schultz’ fine dining-restaurant i hjertet af Hellerup er hans bud på at skabe en ramme, hvor gæsten og de gode dyder er i højsædet.

Hvor alt fra vin til de velsmagende menuer er en hyldest til det gode håndværk, mindeværdige smagskombinationer og kvalitet, som holder årti efter årti. 

Foto PR

På Parsley Salon er målet at skabe helt særlige aftener, hvor der er sørget for alt, hvad man som gæst kunne tænke og ønske sig. 

Fra det øjeblik man træder ned i den intime kælder, dekoreret med håndmalet engelsk ‘persille-tapet’ på væggene, og indtil aftenen er omme.

Der er åbent tirsdag til fredag, hvor der serveres to menuer; en Menu Ordinaire samt en Menu Vegetarian begge bestående af snacks og syv retter til hhv. DKK 1100,- og DKK 850,-.

Retterne er som lovet klassiske og med håndværket i fokus, og man kan derfor fx nyde udbenet vagtel farseret med brisler, havtaske-foie gras-terrine eller Coquilles Saint Jacques.

Parsley Salon åbner tirsdag 8. november.

Se mere og book bord lige her.

Hvad: Parsley Salon
Hvor: Hellerup Parkhotel, Strandvejen 203, 2900 Hellerup
Hvornår: Åbner tirsdag 8. november 2022

Del artikel