Kok til julefrokost i København

Skrevet af: Martin Jørgensen

Så er den søde juletid over os, og vi mæsker os i fantastisk julemad. Overalt skyder der julemarkeder op, lysene tændes, både i gader og stræder, men sandelig også i hjerterne. I denne kolde juletid rykker vi tættere sammen – både i busserne og om bordet. Brokvartererne vandres tynde af nissehuer på vej til og fra julefrokost. På strøget fyldes næseborene med den skønne duft af brændte mandler, og julestemningen breder sig.

I gamle dage var julefrokosten et af højtidens absolutte højdepunkter. Her lagde man sig virkelig i selen for at lave fantastisk mad, der tog tid, og som smagte fantastisk. I dag har vi travlt, og julefrokosten kan let komme til at være endnu en ting, der skal være styr på i stedet for et højdepunkt på året.

 

Julefrokost ud af huset

Mange folk vælger derfor at få mad ud af huset til julefrokost. Det giver god mening. I stedet for at okse rundt i køkkenet kan man slappe af og nyde julen sammen med sin familie og venner. Det er det julen handler om, og det glemmer vi ofte. Vi skal blive bedre til at lade julefreden sænke sig og nyde samværet med hinanden.

 

Mad til julefrokost – Mere end storkøkkencatering

Når det handler om mad til julefrokost, er julesæsonen desværre blevet lidt af en undskyldning for at gå på kompromis med kvaliteten. Det er højsæson for termokasser, aluminiumsbakker og storkøkkencatering. Det er enormt ærgerligt. Julens smage kan så mange ting, og hvis maden til julefrokost har fået et dårligt ry, så er det ofte fordi at kvaliteten og smagen halter.

 

Kok til julefrokost sikrer kvalitet og hygge

Når man bestiller en kok til julefrokost, lægger man sin julefrokost i professionelle hænder. Det betyder, at du kan sænke skuldrene, slappe af og gøre dig klar til at smage noget skøn mad, som er lavet specifikt til jer på lokationen. Det er helt frisklavet, klar til servering, med det gode håndværk og tilsmagning i fokus.

Hvis du har prøvet at lave mad til juleaften eller til julefrokost, så kender du det nok. Efter en dag (eller to, hvis det store skyts bliver bragt frem) i køkkenet, er man simpelthen blevet helt rundtosset, og nærmest mæt af dufte og tilsmagning. Derfor kan det være svært at nyde maden, når den endelig står på bordet. Med en julefrokostmenu fra en professionel kok behøver du ikke se indersiden af dit køkken, før alt er spist, opvasken er taget, og køkkenet skinner.

Med en kok til julefrokosten kan man også meget nemmere få det, som man vil. Desuden kan der tages højde for præferencer, allergier og smag på en måde som den traditionelle catering ikke altid formår.

Det er den perfekte julegave til dig, der trænger til at nyde julefrokosten, og som er træt af at spise en julefrokost, der ikke smager lige så godt som den fortjener.

Kom med til gratis og inspirerende rejse-foredrag fra den store verden

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Gratis rejseforedrag i København Foto: Jysk Rejsebureau
Gratis rejseforedrag i København Foto: Jysk Rejsebureau

Roadtrip i USA, eventyrlige Brasilien eller måske en tur på de historiske Galapagosøer.

Vores store verden er fyldt til randen med oplevelser, som bare venter på at blive opdaget.

Den bedste måde at finde inspiration og komme godt af sted på er rejse-foredrag fra folk, der rent faktisk har været der – og kan give alle tricks og tips.

Læs også: Legendariske Lonely Planet: Her er de 15 fedeste gratis oplevelser i Kbh

Gratis rejseforedrag i København Foto: Jysk Rejsebureau

Gratis rejseforedrag
Det er der mulighed for nu – endda ganske gratis.

Det er Jysk Rejsebureau, der løbende holder gratis events og rejseforedrag – og du er inviteret.

Så kom ind i butikken og bliv inspireret til din næste rejse, når de viser dig rejsebilleder og deler ud af de mange indtryk og erfaringer, de har fået på deres talrige rejser ude i verden.

Foredragene afholdes om aftenen i butikken på Knabrostræde 4, st.

Alle events og foredrag er ganske gratis, men pladserne er begrænsede, så husk at tilmelde dig i god tid. Det gøres let med et klik på hjemmesiden.

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København

Hvad: Gratis rejseforedrag
Hvor: Jysk Rejsebureau, Knabrostræde 4, st.
Hvornår: Flere gange om måneden – se website her for datoer og temaer
Hvor meget: Gratis
Hvordan: Læs mere lige her

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh…. 

Masser af cocktails-smagsprøver når bartendere konkurrerer om at opfinde den næste Bacardi-klassiker

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Gode cocktails København Foto: Rasmus Kramer Schou
Gode cocktails København Foto: Rasmus Kramer Schou

Bacardi er et af verdens største spiritusfirmaer.

Så selvfølgelig holder de en af verdens største cocktailkonkurrencer.

Den hedder Bacardi Legacy Cocktail Competition og her finder de den deltager, der skal repræsentere Danmark i den store internationale finale.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Gode cocktails København Foto: Rasmus Kramer Schou

Den indviklede enkelhed
Udfordringen i Bacardis flagskibskonkurrence lyder bedragerisk enkel:

Nemlig at opfinde en ny klassisk cocktail der er både tidløs og let at lave.

Komponenterne skal være enkle, men drinken skal være uforglemmelig.

Det skal nemlig være noget enhver bartender i hele verden let kan finde i deres egen bar.

Man kan dermed ikke bruge usædvanlige eller obskure lokale ingredienser til at skille sig ud fra konkurrenterne.

Drikken bør være let at lave, men særpræget.

Læs også: Smag på 450 forskellige slags: Verdens største Gin Festival holdes i København

Gode cocktails København Foto: Rasmus Kramer Schou

Hemmingway-effekten
Og en god baggrundshistorie hjælper også altid på pointgivningen.

Klassikere som Daiquiri, Cuba Libre og Mojito, er enkle og lækre, men har også alle en god historie bag deres skabelse, der også gør dem mindeværdige.

F.eks. har det selvfølgelig hjulpet af de er Ernest Hemingways to absolutte favoritter, som han har gjort udødelige  ved at skrive på væggen i baren La Bodeguita Del Medio i Havana, Cuba: “My Mojito in La Bodeguita, my Daiquiri in El Floridita.”

Hvis du vil opleve de tre danske bartandere shake og dyste deres vej mod toppen, så sæt næsen mod den hyggelige Strøm Bar lige ved Grøbrødretorv mandag 24. februar fra kl. 18.00.

Her kan du nemlig være tilskuer til selve finalen, mens Strøm serverer cocktails til folket til nedsatte priser – også flere af de tidligere års vindere, så man selv kan smage de nye klassikere. Ligesom tilskuerne også kan smage de tre finalecocktails – og der er gratis smagsprøver i løbet af aftenen.

Den danske vinder skal repræsentere Danmark i Global Finals i Miami senere på året.

Læs også: Guide til gode cocktails: Her er 5 nye cocktailbarer i København

Hvad: Bacardi Legacy Finals Denmark 2020 x Strøm Bar
Hvor: Strøm, Niels Hemmingsens Gade 32
Hvornår: Mandag 24. februar. Strøm åbner kl. 18. Konkurrence starter kl. 19.00
Hvor meget: Gratis adgang
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

 

Gratis levering: Få bragt en skøn 7-retters vintermenu lige til døren

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Smageriets Vintermenu PR Foto
Smageriets Vintermenu PR Foto

Forkæl dine gæster med en lækker vintermenu, der rummer alle de bedste råvarer denne sæson har at byde på – og helt uden du skal røre en finger.

Udnyt de kolde og mørke vinteraftener til at invitere dine bedste venner eller dine kære til middag hjemme i hyggelige rammer.

Er du dog ikke typen, der synes 3-4 timer i køkkenet er den rette måde at bruge tiden, så findes der heldigvis gode råd for det.

Smageriets dygtige kokke har nemlig sammensat en smagfuld 7-retters menu, der bl.a. byder på helstegt rosa oksemørbrad, hvidløgsstegt kyllingebryst, porchetta speziata, flødebagte kartofler og raffinerede vintersalater.

Menuen leveres færdigtilberedt og anrettet på hvidt porcelæn – lige til at sætte på bordet.

Smageriets Vintermenu PR Foto

Bestil forret for 39 kr. og få desserten med for kun 1 kr.
Det er ingen hemmelighed, at Smageriet vil dig det godt, men i øjeblikket vil de dig det altså rigtig godt.

Alle ved, at intet fuldender den perfekte middag som en indbydende forret og en lækker dessert, og det har kokkene altså også taget højde for.

Kom godt fra start og sæt rammerne for en delikat aften med røget laks med rapsoliemayo, agurk, karse og rugbrødscroutoner og rund af med æblekage med kanel og sprød crumble serveret med vaniljecremefraiche.

Med sådan en afslutning på en dejlig aften kan dine gæster næsten ikke gå andet end meget glade og tilfredse hjem.

Smageriets Vintermenu PR Foto

Brug rabatkoden og få gratis levering
Smageriet har mange års erfaring med at levere mad til både små og store arrangementer rundt omkring i landet, og faktisk er intet arrangement for stort til, at de vil påtage sig ansvaret og stå for at kokkerere en lækkermenu til dit selskab.

Smageriet står til rådighed for personlig vejledning alle ugens dage og du kan tilpasse din bestilling indtil 8 dage før levering.

Lige nu kan du som MigogKbh-læser få gratis levering, når du bestiller din vintermenu hos Smageriet ved bestilling inden d. 1. marts – til levering inden d. 1. april.

Brug blot denne rabatkode: FEB20-K

Se hele menuen og bestil din vintermenu her.

Hvad: Vintermenu fra Smageriet
Hvor: Kan leveres i hele landet (dog kun brofaste øer)
Hvornår: Leveres frem til d. 1. april 2020
Hvor meget: 7 retter for 145 kr. per kuvert (ekskl. miljøtillæg). Bestil forret for 39 kr. og få dessert med for kun 1 kr. per kuvert. Min. 10 kuverter.

Gratis levering med rabatkoden FEB20-K. Rabatkoden gælder ved bestilling inden d. 1. marts – til levering inden d. 1. april.

Smageriets Vintermenu PR Foto