ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kom godt i gang med festplanlægningen med disse tips

Af Annoncør

Dette indhold er sponsoreret

I dag markerer vi vores liv med store begivenheder: Fra vi er små med dåbs- eller navngivningsfest over kon-/nonfirmationen og dimission til brylluppet og jubilæer, runde fødselsdage, forfremmelser på jobbet og andre succeser i hverdagen. Vi er ikke blege for at holde den helt store fest, når der er noget at fejre, og festerne arrangeres gerne efter devisen ‘jo større, jo bedre’. Men når festen bliver større, er der også mange flere ting, der skal holdes styr på, for at arrangementet foregår helt som planlagt. Her giver vi et par råd til at varetage opgaven om at stable et stort selskab på benene.

Hav det økonomiske i orden

Det er en god ide at lægge et budget for festen først, så du ikke skal til at låne penge for at holde et arrangement for venner og familie. Vælger du dog alligevel at tage et lån for det, bør du læse disse råd, før du optager et lån. Når en begivenhed skal fejres, gør vi det gerne med manér, og det betyder ofte store fester med mange elementer. Sådanne arrangementer har ofte høje omkostninger, fordi der skal betales for mange forskellige ting – både ting, som også ville skulle købes til en mindre fest, såsom mad og drikke, men også ting som for eksempel lokaler og eventuelt tjenere til arrangementet kan være udgifter, der skal budgetteres. 

Find ud af størrelsen og typen af fest

Der er stor variation i, hvad der skal arrangeres afhængig af begivenheden. En konfirmations- eller bryllupsfest, hvor du har hele familien med er ikke nødvendigvis det samme som en rund fødselsdag eller forfremmelse, du fejrer med dine venner og/eller kolleger. Måske vil du helst fejre begivenheden med et middagsselskab eller en reception frem for et cocktailparty eller abefest. Måske vil du have en stor fest, eller måske synes du, den skal være mere intim. Det er op til dig at bedømme, hvilken type fest – og ikke mindst, hvilke, og hvor mange, gæster – du synes er passende for begivenheden.

Skal der være et gennemgående tema?

Det kan ofte hjælpe i arrangeringen af festen at have en eller anden form for kerne at bygge den op om. Begivenheden er den åbenlyse kerne, du kan starte ud fra, når du skal finde ud af, hvilke, og hvor mange, gæster, du vil have med, og hvilken type fest, du vil have. Men ofte hjælper det også, både når det kommer til dekoration og mad, og sommetider påklædning, at have enten et farvetema eller et koncept eller emne at gå ud fra. Det giver lidt ekstra til festen, når lokalet er gennemført i en flot farveharmoni eller har en bestemt æstetik.

Del artikel