MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Kom helt tæt på de små butikker: Ny fotoudstilling er åbnet på Københavns Museum

Af Flemming Frøde
Foto PR
Foto PR

Først var der den underholdende fotoudstilling om de brune værtshuse i København, skarpt forfulgt af fortællingen om den farverige tegner og plakatkunstner, Ib Antoni.

Nu er det de små selvstændige erhvervsdrivende og niche-butikker, vi skal tæt på og hylde.

Udgangspunktet er en netop udgivet moppedreng af en fotobog, ”Hovedstaden bag facaden”. 

Fotograf Ulf Svane og historiker og Journalist Mathias Kobberrød Rasmussen har i fællesskab begået en 400 sider farverig fortælling om byens kulturhistoriske steder og vidunderlige særprægede originale mennesker. 

Det kunne Museumsinspektør på Københavns Museum, Regitze Lindø Westergaard, ikke sidde overhørig – og vupti, nu kan vi alle komme helt tæt på historier, der meget vel kunne smuldre og forsvinde i takt med byens naturlige udvikling.

Foto PR

20 fortællinger

Den nye fotoudstilling er opdelt i tre temaer: ‘Et særlig sortiment’, ‘God service’ og ‘En bid mad’.

Hvor bogen rummer 55 fortællinger, har museet valgt at fokusere på cirka 20, der beskrives med tekst, fakta og billeder. 

Alle har en historie, men det er ikke alle forundt at have en nichegesjæft, og det gør netop denne udstilling og fotobog relevant for eftertiden, for hvordan skulle vi ellers kunne huske:

  • Herolds Varehus på Øresundsvej: En fortælling, der går helt tilbage til 1896 og fortæller hvordan Herolds leverede manufakturvarer til Mads Skjerns tøjbutik i TV-serien Matador
  • Wongs Grill på Hvidovrevej: Der siden etableringen i 1972, i dag kan prale af at være den Kinagrill i Danmark, der har været i drift i længst tid og ligeledes kan prale af at have haft Peter Schmeichel som stamkunde, da han i 1984-87 spillede for Hvidovre Boldklub
  • Persiennevaskeriet i Vanløse: Byens eneste af sin slags, der foruden også at være den eneste producent af persienner i Danmark, hvor i øvrigt 90% af det der produceres er hvidt, også går med drømmen om at lave persienner i alle regnbuens farver
Foto PR

Når du har kigget og læst dig igennem de herlige fortællinger, kan du, udover at nyde et udvalg af museets butiksfotos fra egen samling, også teste dig selv i ”Gæt en butik”, hvor spillepladen er en gammeldags regning, sjovt og iderigt påfund.

Åbningstiderne hos Københavns Museum mandag-onsdag kl. 10-17, torsdag kl. 10-20, fredag kl. 10-17 og weekender kl. 11-17.

Udstillingen kan opleves frem til 20. oktober 2024.

Entré koster 100 kr. for voksne og gratis for børn og unge under 18 år. Onsdage er der gratis entré.

Læs mere om den nye fotoudstilling her.

Hvad: Ny udstilling hos Københavns Museum – ”Min butik! Fotos fra Wongs Grill til RC Rens”
Hvor: Stormgade 18, 1555 København V
Hvornår: Udstillingen kan opleves frem til 20. oktober 2024

Del artikel

Andre læser også