Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Spis i dag

Godt selskab og øl i verdensklasse: Københavnske øl-vandringer er et hit

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR, BeerWalks.dk
Foto: PR, BeerWalks.dk

Er du en af dem, der de seneste år er blevet vild med at gå lange ture i den friske luft? Og holder du af at drikke usædvanligt velsmagende øl i godt selskab?

Så er der god grund til at læse med her.

I København findes nemlig et koncept, der forener lige netop de to ting.

Konceptet hedder BeerWalks, og bag det står en passioneret øl-entusiast ved navn Christoffer Hundahl Hansen.

Efter at have arbejdet i finansbranchen i en årrække, trængte Christoffer Hundahl Hansen til luftforandring, og en dag under den første corona-nedlukning kom han på en god ide.

Med en Mikkeller-øl i hånden

Christoffer Hundahl Hansen gik en tur i det usædvanligt øde København, hvor butikker og spisesteder holdt lukket, og kun ganske få mennesker begav sig ud i gaderne.

Han lagde vejen forbi Irma, der som en af de eneste forretninger holdt åbent, og købte en øl til at drikke på gåturen.

Øllen var fra det københavnske bryggeri Mikkeller, og den skulle vise sig at have stor betydning for Christoffer Hundahl Hansens fremtid, idet den og slentreturen gennem byen inspirerede ham til at udvikle et koncept, hvor man oplever byen til fods, mens man smager forskellige øl og møder nye mennesker.

Foto: PR, BeerWalks.dk

Idéen blev til BeerWalks.dk, som i dag samarbejder med blandt andre Mikkeller og arrangerer øl-vandringer for københavnere og turister, og de guidede gåture med de gyldne dråber er særdeles populære.

På Vesterbro kan man nu komme med på Mikkeller BeerWalk flere gange om måneden, og du er velkommen til at komme med – lige meget om du er rutineret ølkender eller nysgerrig nybegynder, der bare gerne vil have en sjov oplevelse i byen.

Alle er velkomne

MigogKbh har været med på Mikkeller BeerWalk, og vi kan klart anbefale dig at gøre det samme.

Ved turens begyndelse blev vi udstyret med et smagsglas, og sammen med 10 andre deltagere tilbragte vi 2,5 timer på Vesterbro i selskab med sjove røverhistorier samt fortællinger om Mikkeller og grundlæggeren Mikkel Bjergsø.

Christoffer Hundahl Hansen var dagens guide, og han havde sørget for forsyninger til gåturen, der var lidt over 3 km lang.

På de fem steder, vi stoppede undervejs, smagte vi en bred skare af øl – lige fra den glutenfri IPA Space Race til den kraftige coffee-stout Viking Shake.

Der er altid minimum fem forskellige slags øl at smage, når man er på tur med BeerWalks.dk, og det kan være alt lige fra pilsner, pale ale og IPA til sour og stout.

Foto: PR, BeerWlks.dk

Øl-vandringen foregår udendørs og på uformel vis, og du kan eksempelvis deltage sammen med en gruppe kolleger, en god ven eller på egen hånd.

Der er rig mulighed for at falde i snak med de øvrige gæster på turen, mens du får en tiltrængt pause fra den travle hverdag og samtidig får en introduktion til mange spændende øltyper i verdensklasse.

“Alle kan være med på BeerWalks, og det går egentlig bare ud på at have det hyggeligt, mens man hører nogle gode fortællinger og drikker øl i godt selskab. Vi gør det ikke til mere, end det er,” siger Christoffer Hundahl Hansen til MigogKbh.

Man skal være fyldt 18 år for at deltage, og alle BeerWalks.dk’s guides taler både dansk og engelsk.

Flere øl-vandringer på vej

Til MigogKbh fortæller Christoffer Hundahl Hansen, at BeerWalks.dk allerede har haft flere end 2000 gæster med på øl-vandring, og flere gæster har endda været med på mere end en øltur på Vesterbro.

Udover Mikkeller BeerWalk i København står BeerWalks.dk for en række aktiviteter under Copenhagen Beer Week, og du kan også komme på ølvandring på Bornholm og Færøerne.

Snart kan BeerWalks.dk løfte sløret for nye øl-vandringer i København, for der er flere ture på vej i samarbejde med førende danske bryggerier.

Du kan læse mere og købe billet til øl-vandringer på BeerWalks.dk.

Hvad: BeerWalks
Hvor: Vesterbro, København
Hvornår: Se datoer her

Del artikel

Andre læser også