ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kom tilbage til en hverdag uden kokain

Af Annoncør

Igennem mange år har man set et stigende problem med de hårde stoffer og især i det københavnske byliv, er det let at få fingrene i disse. Desværre er de hårde stoffer forbundet med stærk afhængighed der kommer i et tidligt stadie og mange ender derfor med et kokainmisbrug, de ikke længere selv kan styre.

Gode behandlingsmuligheder til kokainmisbrugere

Kokainmisbrug i København er i en stigende grad og det er efterhånden meget almindeligt at møde personer i det københavnske byliv, der på den ene eller den anden måde har taget en form for stoffer. Der er desværre hurtigt tale om et kokainmisbrug, når først at man indtager kokain, da stoffet er stærkt vanedannede.

Heldigvis er der hjælp at hente for dem der ikke selv har kunne stoppe op og undlade at tage kokain på ny. Der findes gode muligheder for behandling af kokainafhængighed i København, hvor der hjælpes med kokainafvænning og efterfølgende behandling for selve misbruget. 

Du behøver ikke at miste dit job og din familie

Et misbrug starter altid i det små og eskalerer herefter hurtigt. Desværre er netop kokain så afhængighedsskabende, at det er de færreste der er i stand til at komme ud af misbruget selv. For nogle personer er der heldigvis en familie og nogle venner der kan tage tyren ved hornene og åbne øjnene for et eventuelt misbrug, men det er desværre ikke alle der har disse personer omkring sig og må selv ende som hårde misbrugere der typisk ender med at dø af deres misbrug.

Det behøver ikke at koste jobbet og familien, at gå i behandling for misbrug af kokain. Selve behandlingen kan klares efter arbejde i løbet af ugen og efter et par måneder er den mere intense del af afvænningen klaret. Det er altså ikke nødvendigvis noget du behøver at dele med dem omkring dig, at du har brug for hjælp til at komme væk fra stofferne igen. 

Handl hurtigt når du møder misbrug

Jo før du opdager et misbrug, desto bedre er det i forhold til at blive afvænnet og blive til en tidligere misbruger i stedet. Det gælder derfor som pårørende om at reagere hurtigt og handle ved at tage kontakt eller få snakket misbrugeren i den retning selv at tage kontakt til hjælp. 

Misbrugere er verdensmestre til at lyve og kan hurtigt overbevise sig selv om, at de ikke har et problem og derfor ingen hjælp skal have. Det er kun meget få der er stærke nok til selv at gå i behandling.

Del artikel