Konfirmation som tema til den næste firmafest?

Skrevet af: Martin Jørgensen

Det er ved at være sommer og det er tid til at planlægge sommerfesten for dine medarbejdere, men hvad skal temaet være, i har efterhånden prøvet diverse temaer som 80’er fest, 90’er fest, filmtema osv. Men hvad med at prøve et alternativt tema som konfirmation. Du har sikkert medarbejdere der har børn som enten er ved at være i konfirmationsalderen eller som er blevet konfirmeret. Du er også selv blevet konfirmeret for mange år siden, så er det ikke tid til at få genopfrisket din store dag. Vi giver dig her nogle ideer til hvad du skal huske til en konfirmationsfest.

Konfirmation som tema

Ved at have konfirmation som tema, kan du genopfriske nogle af dine egne og dine medarbejderes minder fra deres konfirmationsdag. Det kan også være at dine medarbejdere har børn som skal konfirmeres om lidt og derfor har de nogle ideer til, hvordan at i kan holde en mindeværdig fest.  Det kan være at du skal lave en video med medarbejderne gennem tiden, måske få børnebilleder af medarbejderne og sætte dem op sammen med deres nuværende billeder, eller lav en sang hvori at der bliver sunget et par linjer om hver konfirmand/medarbejder, det kan hurtigt blive en lang men også en hyggelig sang som i vil kunne huske lang tid frem. Disse underholdningselementer kræver noget planlægning, da du skal indsamle billeder eller skal finde på nogle linjer om hver person som er unikke kendetegn for dem. Du kan også lave en konkurrence, hvor at du samler børnebillederne sammen, ligger dem ind en Kahoot, hvor at dine medarbejdere så skal gætte på hvem der er på billedet, ud fra nogle svarmuligheder, vinderen vinder måske et trofæ, som en ny så kan vinde til den næste firmafest.

Konfirmationslokaler

En konfirmation skal også holdes et sted, og hvor var det lige du selv holdt din konfirmation, det var sikkert på en Restaurant eller i et konfirmationslokale på en kro eller hotel. Lokationen er vigtig, da der selvfølgelig skal være plads til jer alle sammen, men den skal også give en stemning af at i er tilbage til jeres konfirmationsdag. Sonnerupgaard Gods er et populært sted at holde en konfirmation og generelt fester. På grund af beliggenheden, vil i kunne holde festen privat og have lokalerne for jer selv. De har lokaler til enhver smag, og i vil her kunne finde et lokale som kan bringe minder om jeres egen konfirmation. På Sonnerupgaard Gods har de en festfløj som er velegnet til en konfirmationsfest, da det er to tilstødende lokaler som kan deles op i et spiselokale og et festlokale. I har også mulighed for at overnatte, så der er ingen undskyldning for ikke at feste til den lyse morgen.  Sonnerupgaard Gods har konfirmationslokaler på Sjælland så hvis din virksomhed ligger på Sjælland, kan dette være en oplagt mulighed som lokation til jeres næste fest.

Invitationer

Når lokationen er fundet og der er blevet fastlagt en dato, hvor festen skal holdes, så er det tid til at sende invitationer ud til dine medarbejdere. Cloudcelebration laver invitationer som du selv kan designe, så den passer til dit tema. Du kan enten lave en standard ”Du er hermed inviteret til konfirmation…” eller du kan tilpasse hver enkelt invitation til dine medarbejder, så hver invitation er unik i form af en invitation, hvor der står ” Du er inviteret til Kathrines konfirmation…” med et billede af medarbejderen som konfirmand, det er den lidt dyrere version og du kan med fordel kombinere de to, ved at lave en standard invitation, hvor at du vedlægger et billede af dine medarbejder, på den måde gør du invitationen personlig. Hos Cloudcelebration får du dine invitationer tilsendt på mail som du ubegrænset kan printe ud selv. Skal Cloudcelebration stå for dine konfirmationsinvitationer?

Mad og borddækning

En vigtig ting til en konfirmationsfest er maden. Skal i have den traditionelle suppe, steg og is til festen? Det er det oplagte valg da det tit er det der bliver serveret til en konfirmation. Hvad fik du til din konfirmation? Det har sikkert været enten suppe eller en eller anden form for fiskeforet, som f.eks. en rejecocktail eller en tunmousse, herefter steg og til dessert et stykke kage med noget is. Når maden er på plads, skal du tænke på borddækningen, for hvordan skal bordet dækkes så det minder om en konfirmation? Antalis leverer alle former for borddækning, emballage og tilbehør til kaffen. Du kan hos dem finde alt hvad du skal bruge til at dække op så det passer til en konfirmation. Du kan også finde tilbehøret til aftenkaffen. Se mere under restaurant og kantine for hvad de kan hjælpe med til din fest.

Dresscode

Til en konfirmation, hører der også en dresscode til, kvinderne skal selvfølgelig enten have hvide kjoler eller hvide buksesæt på, det er gerne det som der plejer at være traditionen til en konfirmation. Mændene har gerne et jakkesæt på, det mest traditionelle er mørk jakke og bukser, med en hvid skjorte, men her kan man bruge alle farver, der sætter du en grænse, det kan være at du gerne vil have at alle mænd har den samme farve på eller at de skal have hver deres farve jakkesæt, som du så fordeler ud, for at gøre det lidt mere festligt. Det er helt op til dig hvordan du vil køre dresscoden, om du vil have det helt traditionelle eller det skal vinkles på en anden måde der passer til lige netop din virksomhed.

Skal konfirmation være dit næste tema til firmafesten?