MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Michelin-smovs: Kong Hans sælger fasanburgere til 80 kr. på søndag

Af Mathilde Mågård Hansen
Fasanburger fra Mark Lundgaards nye bog 'Vild fastfood'. Fotograf Jesper Rais
Fasanburger fra Mark Lundgaards nye bog 'Vild fastfood'. Fotograf Jesper Rais

Normalt forbinder man den hæderkronede Michelin-restaurant Kong Hans Kælder med hummer, pighvar og andre luksusspiser serveret i smukke omgivelser og til en pris, der kan få de fleste bankrådgivere til at give dig et rap over nallerne.

Men søndag den 31. oktober sker der igen noget ret magisk: Kong Hans Kælder gentager succesen med en pop-up “hole in the wall”, hvor de sælger sprøde og bæredygtige burgere fyldt med saftig, dansk fasan. Selv kalder de kreationen for en ”Fasandwich”.

Pop-up’en foregår i forbindelse med udgivelsen af Mark Lundgaards ny bog ‘Vild fastfood’, som du også får mulighed for at købe et signeret eksemplar med af.

PR Foto

Et ikon i dansk gastronomisk historie

Kong Hans Kælder åbnede helt tilbage i 1976 – dengang ingen rigtig vidste hvad hverken gourmet eller sommelier betød.

I dag står Mark Lundgaard som køkkenchef for de helt traditionelle franske mesterværker, der bliver sendt ud til gæsterne, som kan sidde under de oldgamle hvide hvælvede lofter.

Kong Hans Kælder har netop fået deres anden stjerne i Michelinguiden, men på søndag kan du smage Mark Lundgaards formidable madlavning til en noget anden pris, end hvad der normalt ellers følger med en 2-stjernet Michelinrestaurant.

De gentager nemlig succesen med “Fasandwich” til 80 kr. inkl. en øl sponsoreret af To Øl.

Mark Lundgaard. Foto Kong Hans Kælder Relais & Châteaux Facebook

Kreationen består af en blød, smørbaseret bolle i ægte Kong Hans-stil med sprødt, dobbeltpaneret fasanbryst tilsat chili og andre krydderier, samt hjemmelavet surt. Kødet har ligget i kærnemælk i 48 timer for at gøre det så saftig som muligt.

“Jeg har længe drømt om gøre vildt mere tilgængeligt for danskerne. Mange forbinder især fasan med en tør og kedelig fornøjelse på tallerkenen, men sådan behøver det ikke at være,” fortalte køkkenchef Mark Lundgaard, der selv er en passioneret jæger, til MigogKbh kort før forrige pop-up tilbage i januar 2019.

“Med vores fasandwich vil jeg gerne vise, at det både kan være velsmagende og saftigt. Det kan måske inspirere folk til at sætte vildt på menuen derhjemme.”

Fra klokken 14 sælges burgeren direkte fra restaurantens kældervindue i Vingårsstræde bag Magasin nær Kongens Nytorv, men sidst blev der udsolgt på bare et øjeblik – så kom endelig i god tid.

Bliver du helt tosset med hvad du smager, så findes opskriften i Mark Lundgaards nye bog, som du kan købe med hjem i samme anledning.

Hvad: Fasandwich pop-up hos Kong Hans Kælder
Hvor: Vingårdsstræde 6, 1070 København K
Hvornår: Søndag den 31. oktober 2021 fra kl. 14 til udsolgt
Hvor meget: 80 kr. for en burger og en øl fra To Øl
Hvordan: Blot mød op og køb din Fasandwich gennem kældervinduet