Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Konkurs: Stor pizzakæde lukker og slukker

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Så blev endegyldigt farvel til pizzakæden, Gorm’s, der lukker alle deres restauranter.

Det står klart, efter selskabet mandag morgen har indgivet konkursbegæring.

Ifølge ledelsen selv skyldes konkursen det, de kalder et ”giftigt mix” af et gældsefterslæb fra coronakrisen, inflations- og energikrisen samt kommende momsbetaling, som har presset likviditeten massivt. Det skriver Fødevare Watch.

Tilbage i oktober 2022 gik tre af kædens restauranter konkurs, og dermed havde pizzakæden kun fire restauranter tilbage – en i Aarhus, en i Ørestaden, en i Nyhavn og en i Magstræde i centrum af København.

Derudover havde Gorm’s pizzabarer i Tivoli, Torvehallerne og Fisketorvet og Københavns Lufthavn, men nu lukker hele kæden altså.

Ingen anden udvej

Ifølge en pressemeddelelse har virksomheden været fanget i en negativ gældsspiral efter coronakrisen, hvor afdrag på coronalån har tæret på likviditeten.

Derfor har ledelsen, skriver de, gennem en længere periode forsøgt at få nye investorer ombord og forhandlet med flere pengeinstitutter for at sikre ny kapital. 

Foto: Gorm’s Facebook side

”Vi har kæmpet med næb og kløer for at undgå denne situation.

Vi har til det sidste søgt løsninger, som kunne sikre virksomhedens overlevelse, men gældsspiralen og den stejle afdragsprofil har vi desværre ikke kunnet finde en løsning på. Derfor står vi nu med en uundgåelig og trist udgang på det hele.”

”Det er et livsværk, vi ser smuldre mellem hænderne på os, og fundamentet er trukket væk under både ejere, medarbejdere, leverandører og samarbejdspartnere, så vi er selvfølgelig triste og dybt ærgerlige over, at vi står her i dag,” siger stifter og direktør i Gorm’s, Christian Madsen, i pressemeddelelsen.

”Vi optog milliongæld hos staten i perioden med corona-restriktioner og nedlukninger for at kunne holde sammen på virksomheden og holde hånden under medarbejdere og samarbejdspartnere.

På det tidspunkt var afdragsbetingelserne slet ikke fastsat, og der var ingen i branchen, der havde fantasi til at tro, at lånene skulle tilbagebetales over blot 24 måneder – ovenikøbet med dét renteniveau, vi er blevet præsenteret for.”

Nogle af de hårdeste år

Også Gorm Wisweh selv er meget berørt af situationen.

”Jeg er sønderknust. Jeg har viet mit liv til dette projekt og har oplevet både op- og nedture, bygget venskaber og skabt arbejdspladser gennem snart 15 år.

Men jeg må også sige, at de seneste tre år har været nogle af de mest udfordrende og hårdeste i mit liv.”

”Det er ekstremt bittert at stå her nu, når vi faktisk har overvundet mange af vores udfordringer og står med en positiv drift og må konstatere, at det er mangel på likviditet, der ender med at lukke os.

Jeg står samtidig tilbage med dyb ydmyghed og taknemmelighed overfor alle, der har bidraget og støttet op om Gorm’s igennem årene,” udtaler Gorm Wisweh.

Del artikel

Andre læser også