MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Kulturnatten runder milepæl: Uddeler millioner til 67 museer og kirker

Af André Bentsen
Cisternerne er et af de steder, der lokker mange gæster til på Kulturnatten. Foto: Jakob Hansen
Cisternerne er et af de steder, der lokker mange gæster til på Kulturnatten. Foto: Jakob Hansen

Der er ikke mange, der ved det, men Kulturnatten får ikke tilskud.

Til gengæld støtter foreningen bag København og Frederiksbergs festlige nat mange små aktører, der alle bidrager til at skabe den bedste aften for hundredetusindvis af københavnere.

Det gør de med penge fra salget af det såkaldte Kulturpas, og det kommer nu 67 museer, kirker, biblioteker, kulturhuse og slotte til gode.

De har nemlig søgt om støtte til at åbne dørene for publikum og skabe unikke kulturarrangementer på årets Kulturnat 11. oktober.

”Der er mange, der ikke ved det, men Kulturnatten er en ikke-kommerciel begivenhed, og vi modtager ikke nogen form for tilskud. Foreningens eneste indtægt kommer fra de kulturpas, de mange kulturgæster køber, og de penge fordeler vi tilbage i støtte til vores engagerede arrangører, så de igen kan udvikle særlige arrangementer, som kun kan opleves på Kulturnatten,” siger forperson for Foreningen Kulturnattens bestyrelse, Ulla Didriksen.

“Vi holder prisen på et kulturpas på et leje, som gør at alle forhåbentlig kan være med, og på den måde støtter op om hensigten, at kulturen skal komme bredt ud,” tilføjer hun.

Hvert år uddeler Foreningen Kulturnatten omkring 3 millioner kroner til kulturinstitutioner, som ønsker at åbne dørene for publikum på Kulturnatten, og i alt er det altså blevet til 55,7 millioner kroner, der er blevet givet i støtte gennem årene.

Årets beløb på 3,8 millioner er ekstraordinært højt og er kun overgået i 2019, hvor Kulturnatten uddelte 3,9 millioner til kulturarrangementer.

Kulturnatten 2024 finder sted den 11. oktober; som altid fredagen inden efterårsferien begynder, i København og på Frederiksberg. Årets program vil være klar på hjemmesiden den 1. septemberDel artikel

Andre læser også