Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Ugens tip: Kunstmuseum byder på magisk børneudstilling med kendt tegner lige nu

Af Andreas Frost
Foto: Andreas Frost
Foto: Andreas Frost

Det er mandag, og en ny uge er over os. Det betyder selvfølgelig, at vi er klar med ugens tip.

I denne uge har vi besøgt en helt særlig museumsudstilling på Copenhagen Contemporary på Refshaleøen, hvor originaltegninger fra en af landets mest ombejlede børnebogsforfattere udstilles lige nu.

Det drejer sig om Jakob Martin Strid, som har vundet et væld af priser for sit arbejde – blandt andet kronprinseparrets kulturpris, Dan Turrel-prisen, Orla-prisen og mange, mange flere.

Og nu har du mulighed for at komme helt tæt på originaltegningerne til hans seneste murstensværk af en bog, “Den fantastiske bus”.

Her er alle tegningerne repræsenteret i deres originale størrelse, så du kan nærstudere de mange små detaljer, der gemmer sig i hans finurlige universer.

Foto: Andreas Frost

Udstillingen kan bryste sig af at have 50 vidunderlige tegninger udstillet, samt rekreationer af “Den fantastiske bus” i både pap som på billedet herover, men også i Lego, som du må tage ud på museet for at opleve.

Har du læst bogen, ved du, at de elskelige hovedpersoner undervejs i fortællingen kommer ud på et fantastisk eventyr, hvor de rejser gennem mange vidunderlige landskaber i håb om at komme til det mytiske land Balanka.

Her siges det, at en sjælden blomst med helbredende egenskaber gror.

Blomstens helende egenskaber skal bruges til at rede den lille Timo, som er blevet syg af forureningen i dyrenes hjemby.

Udstillingen på Copenhagen Contemporary supplerer på fin vis fortællingen, og har du stadig bogen til gode, får du straks lyst til at læse den.

Skab dine egne historier

Udover de flotte tegninger er der mulighed for at skabe sine egne historier med inspiration fra Strids universer, og du og ungerne kan i udstillingens tegneområde lave dine egne flotte kreationer.

Hvis du heller ikke har kunnet få fat i et eksemplar af den eftertragtede bog, så frygt ej, for museet har indrettet en læsezone, hvor børn og voksne i fællesskab kan fordybe sig i Strids mange bøger, selvfølgelig også “Den fantastiske bus”.

Foto: Andreas Frost

Kan opleves helt indtil September

Udstillingen kan opleves på Copenhagen Contemporary helt frem til 1. september 2024, da den for nylig er blevet forlænget grundet stor interesse – og det kan vi godt forstå.

Hvad end du har børn, som holder af Jakob Martin Strids bøger, eller du selv er en barnlig sjæl med en forkærlighed for de finurlige fortællinger, er udstillingen et besøg værd.

Entré koster 120 kroner for voksne, og børn under 18 år kommer gratis ind.

Du kan finde mere info om udstillingen samt købe din billet her.

Hvad: Børneudstilling: Den fantastiske bus
Hvor: Copenhagen Contemporary, Refshalevej 173A, 1432 Kbh K
Hvornår: Frem til 1. september 2024. Onsdag til søndag kl. 11-18 og torsdag kl. 11-21. Mandag og tirsdag lukket.

Del artikel

Andre læser også