Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Se de smukke billeder: Kunstner kaster kærlighed på byens lukkede spillesteder

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Erling Brodersen
Foto: Erling Brodersen

Der er helt stille på byens spillesteder.

Hverken tung bas eller blide toner strømmer ud over scenekanterne, og der er ingen hujende, dansende og klappende tilskuere at finde på gulvet.

Musikbranchen er hårdt ramt af corona-nedlukningen, og vi er mange, der savner at kunne få en god musikoplevelse på spillesteder som Vega og Hotel Cecil.

Men heldigvis er der lyspunkter i de mørke tider, for nogle oplever, at kreativiteten blomstrer, når alt det, vi kender, pludselig ændrer sig.

En af dem, der har fået en god ide under corona-nedlukningen, er fotograf Erling Brodersen, som plejer at tage billeder af blandt andet koncerter.

Hyldest til musikerne

Lige som os her på MigogKbh-redaktionen savner Erling Brodersen live-musikken, og han har derfor skabt en række kunstværker, der hylder og sender tanker til de mange musikere, som lige nu ikke kan mødes med publikum.

Værkerne er blevet til ved, at Erling Brodersen har kørt rundt i sin bil i København, og med sig har han haft en projektor.

Foran byens spillesteder har han parkeret bilen og projiceret koncertbilleder op på facaderne for derefter at tage en række fotografier, der på elegant vis illustrerer, at musikerne i øjeblikket ikke har adgang til scenerne.

James Blake på KB Hallens facade
Her ses James Blake på KB Hallens facade. Foto: Erling Brodersen

Kunstprojektet har blandt andet bragt Erling Brodersen forbi DR Koncerthuset, Stengade, Vega, Rust, Pumpehuset, Royal Arena og KB Hallen.

Her har musikere som blandt andre Kira Skov, Lucy Love, James Blake, Pernille Rosendahl og Teitur ramt facaderne.

Lea Amling på Skuespilhusets facade
Lea Amling på Skuespilhusets facade. Foto: Erling Brodersen

Da MigogKbh spurgte fotograf Erling Brodersen, hvordan han fik ideen til projektet, lød svaret:

“Jeg laver en del kunstbilleder med rå beton, og jeg har længe haft en uudført idé om at projektere æstetiske naturbilleder op på betonen for at skabe en kontrast mellem beton og natur i billedet. Det kom så pludseligt til mig, at jeg kunne bruge metoden med at projektere billeder op til at vise et budskab, så jeg har projekteret mine billeder fra live-koncerter op på de tomme spillesteder for at vise det aktuelle problem, som corona-nedlukningen har skabt.”

Angående Mig på Vegas facade
Angående Mig på Vegas facade. Foto: Erling Brodersen

Med kunstværkerne vil Erling Brodersen gerne vise, hvad corona-nedlukningen betyder for musikere, der ikke kan arbejde og optræde spillesteder.

“Billederne skal gøre opmærksom på problemet. Og ikke mindst, så skal projektet også vise musikerne, at der er nogle, der har set, at der er et problem,” fortæller han.

Du kan se alle værkerne på Erling Brodersens hjemmeside.

Læs også: Ramt af nedlukningen: Sådan støtter du spillesteder og teatre lige nu

Del artikel

Andre læser også