Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gratis udstilling: Kunstnere har pakket fredet bygning ind i farver

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

Hvis du savner lidt farver at kigge på her i den mørke corona-vinter, kan du med fordel kigge forbi Oslo Plads.

En gruppe kunstnere har givet den fuld gas med maling og pensler for at udsmykke Den Frie Udstillingsbygning, som ligger over for Østerport Station.

Den Frie Udstillingsbygning skulle have dannet rammen om en udstilling skabt af kunstnersammenslutningen Koloristerne, men grundet corona-nedlukningen er udstillingen aflyst, fordi Den Frie Udstillingsbygning ikke må holde åbent.

En gruppe af de kunstnere, der skulle have udstillet inde i bygningen, synes dog ikke, at københavnerne skal snydes for en farvestrålende kunstoplevelse, og derfor har de skabt en alternativ kunstnerisk manifestation på Den Frie Udstillingsbygnings facade.

Den gamle bygning, som er fredet, er nu blevet pakket ind i kæmpestore malerier, og så kan alle interesserede lægge vejen forbi og få en udendørs kunstoplevelse.

Koloristerne
Foto: PR

I arbejdet med at skabe værkerne har kunstnerne brugt Den Frie Udstillingsbygnings udstillingslokaler som fælles værksted, hvor de har ladet sig inspirere af hinanden.

Om projeketet siger formand for Koloristerne, Carsten von Würden:

“Flere undersøgelser har for nyligt peget på at det vi særligt savner her i nedlukningen er kunsten og kulturen. Det fysiske møde med kunsten kan ikke erstattes af en skærm. Efterhånden er vi også så trætte af skærmen allesammen, så med denne manifestation ville vi kunstnere gerne give mulighed for at folk kunne få et fysisk møde med kunsten! Vi er derfor super glade for at kunne give alle der kommer forbi Oslo Plads en kunstoplevelse i gode sikre rammer udendørs, med en gruppe af Danmarks dygtigste malere!”

Malerierne på Den Frie Udstillingsbygnings facade kan ses til og med 21. februar 2021.

Hvad: Kunstudstilling på facaden
Hvor: Oslo Plads 1, København Ø
Hvornår: Til 21. februar 2021

Del artikel

Andre læser også