Rygtet spreder sig: Kyros er Københavns nye hemmelige cocktailbar

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Kyros & Co. Foto Rasmus Kramer Schou
Kyros & Co. Foto Rasmus Kramer Schou

Der findes forskellige typer cocktailbarer.

Speakeasy cocktailbarene fik deres øgenavn under den amerikanske forbudstid 1920-1933, hvor salg af alkohol var forbudt.

Ergo blev barene gemt halvhemmeligt væk, og  man ikke skulle snakke for højt og dermed vække naboer og forbipasserendes interesse, så de blev afsløret – altså speak-easy.

København har fået sig en seriøs speakeasy i Teglgårdsstræde 13.

Man går let forbi vinduerne, selvom de er ganske store – for når man kigger ind, kan der da ikke ligge en ambitiøs cocktailbar vel? Der er jo helt tomt.

Men prøv at tage i håndtaget, hvis de to lamper på begge sider af døren er tændte. Et par trin fører op på en hævet halv førstesal, men der er sat to gamle kontorstole til at spærre vejen.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Kyros & Co. Foto Rasmus Kramer Schou

Træk tæppet til side

Altså er eneste vej ned i kaninhullet – ned af trappen til et næsten fuldkomment tomt lokale, bare vægge og klinkegulv – og så en hvælvet passage, hvor der hænger et grøntblomstret gardin for.

Træk tæppet til side, så begynder forestillingen –  velkommen til Kyros & Co.

Rå murstensvægge, grønne planter, forskelligfarvet og skiftende Hue-belysning, klinkegulv og velourmøbler mødes i et miks af industrielt upscale. Her lå tidligere en illegal hiphop klub.

Læs også: Her kæles der for detaljerne: Vesterbro får ny ambitiøs cocktailbar

Kyros & Co. Foto Rasmus Kramer Schou

Hygge og livlig snak er meget velkomment, men decideret fest er ikke hernede – ligesom man maks kan være en gruppe på fire gæster.

Smagen og oplevelsen er centrum i cocktailhulen, som har masser af albueplads til de ca. 34 gæster her er plads til.

Rotationsfordamper

Kyros betyder ‘prestige’ på oldpersisk og er ejet af Christian Tang, som selv har persiske aner løbende i blodet.

Han har oprindeligt en IT baggrund, men det meste af livet har han brugt fordybet i kemi, især gastrokemi, hvor smag, sammensætninger og teksturer føres til et helt nyt niveau.

Hvis man er i tvivl om, han er ambitiøs, kan man bare kigge til højre for baren. Der står rotationsfordamperen – et andet ord for et destillationsapparat – altså en maskine til at lave egen alkohol.

Læs også: Magisk nyhed: Nu får København landets første Magic Room

Kyros & Co. Foto Rasmus Kramer Schou

24 flasker spiritus kan den lave i timen og er en af landets eneste i en cocktailbar.

“Den står i 488.000 kr., så den var dyrere end udbetalingen til min lejlighed,” fortæller Christian Tang.

Til gengæld er den også et legetøj af karat og et som troldmand Tang benytter til fulde, når han eksperimenterer løs med sine avantgarde-cocktails.

“Vi har en drink, hvor vi laver et ikke-alkoholisk destillat, og vander blomsterhonning ned fra 80 procent sukker til 25 procent.

Ved hjælp af et sous-vide og vakuum, varmer vi massen op til 32 grader og brygger kamille te ind i den. Lilla gulerødder farver den, og til sidst blander vi den op med Piemonte vermouth lavet på muskat druer.”

Intet menukort

Al lys alkohol er egenproduceret og 100 procent økologisk.

Kyros & Co. serverer ikke øl, vin eller champagne – og her er for øvrigt heller ikke noget menukort.

Christian eller en anden bartender indgår i stedet i en dialog, som sporer sig ind på stilen, som man er ude efter.

Læs også: MigogKbh: Anders Hemmingsen om tidslomme på Amager og egne testikler i creme

Kyros & Co. Foto Rasmus Kramer Schou

Stærk, mellem eller mild? Sur-sød, bitter, umami? Frisk eller tung i udtrykket?

Alle bestillinger har én pris – nemlig 145 kr.

“Til gengæld må man selvfølgelig sende sin cocktail tilbage, hvis ikke vi rammer den. Og det ligeså mange gange, som det behøves, det er en dialog, og vi elsker at nørde cocktails.”

Seriøse virgin-cocktails

De gælder også for ikke-alkoholiske bestillinger, som der bliver kræset om, udviklet for og generelt behandlet præcist ligeså ambitiøst som dem med procenter i.

“Vi er her for at prøve at udvikle cocktails og skubbe grænserne. Vi har intet imod klassiske cocktails, der er blot mange steder, der fokuserer på den stil, og vi er gået i en anden retning.

Der er meget klassisk, som vi ikke serverer, enten fordi vi ikke vil, eller ikke kan.”

“Vi vil gerne være det rum for folk, som synes, at de ikke længere kan tage i byen fredag aften, fordi man skal masse sig igennem en gruppe og råbe af en bartender for at få en Gin tonic til 120 kr.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om cocktailbarer…

Hvad: Kyros & Co
Hvor: Teglgårdsstræde 13
Hvornår: Åben torsdag – lørdag 17-02
Hvor meget: 145 ,- pr. bestilling
Hvordan: Se mere på Facebook

Nye restauranter og nuttede pandaer: København ZOO slog alle rekorder i 2019

Skrevet af: Redaktionen
Panda Zoologisk Have Foto Rasmus Kramer Schou
Panda Zoologisk Have Foto Rasmus Kramer Schou

Det er helt forståeligt, hvis medarbejderne i København Zoo giver ekstra godter til dyrene i disse dage.

For der er masser at fejre.

Aldrig nogensinde før har så mange gæstet ZOO som i 2019. Sidste år gik knap halvanden million gæster gennem den ikoniske indgang på Frederiksberg.

Faktisk var det 350.000 flere gæster end i 2018, som i øvrigt også var et rekordår.

Årsagen er også let at pege på. Nye lækre restauranter og så de nuttede kinesiske pandaer, der skabte en enorm hype.

Headhuntede kendt kok

I København ZOO satsede man ud over pandaerne fuldt ud på at skabe en helt ny gastronomisk oplevelse.

Sidste år headhuntede ZOO den kendte smørkok Casper Stuhr Sobczyk, som også har gjort sig som huskok på TV2, og satte ham i front for den kæmpestore gastronomiske satsning, som ZOO nu har rullet ud.

De har åbnede nemlig tre helt nye restauranter.

Den ene ligger bl.a. i forbindelse med det nye pandaanlæg, som er tegnet af en vis hr. Bjarke Ingels.

Restauranten hedder Panpan og er en asiatisk-fransk bistro, hvor man spiser side om side med de nuttede sort/hvide kæmpebamser.

Panda Zoologisk Have Foto Rasmus Kramer Schou

Indtjening er femdoblet

Restauranten har 140 sidepladser og dertil en stor terrasse, hvor man kan spise med udsigt over Elefanthuset.

“Vi er ikke bange for at sige, at vi har leveret en gastrorevolution i zoo de seneste 18 måneder.

Haven var ganske enkelt ikke fulgt med den eksplosive udvikling, den danske madscene har været igennem det sidste årti,” siger kommerciel direktør Christian Higraff.

Han fortsætter;

“På 18 måneder har vi intet mindre end revolutioneret hele vores udbud af mad og drikkevarer. Og det har vores gæster og anmeldere belønnet os for – med stigende omsætning til følge.

Omsætningen fra mad og drikkevarer i zoo er fordoblet i 2019, mens indtjeningen er femdoblet.”

Pandaerne var blandt andet medvirkende til et rekordbesøg i påsken med mere end 100.000 gæster.

Samlet set har de seneste to år været præget af stor fremgang for den zoologiske have.

Spar 20% på alle parfumer: Magasin holder stort duftevent på fredag

Skrevet af: Michael Qureshi

Magasin har netop lanceret et nyt koncept, som giver mulighed for at få personlige råd og vejledning af en duftekspert til at vælge den helt rigtige parfume.

Derfor inviterer Magasin i København indenfor til duftinspiration og 20 procent på parfumer den 24. januar.

 Måske har du haft den samme duft hele livet, eller også prøver du dig stadig frem mellem de mange flasker i alverdens dufte, farver og former.

Det kan virke uoverskueligt, men det behøver det ikke længere at være.

Nu er det nemlig muligt at få hjælp til at vælge den helt rigtige duft til forskellige anledninger.

Magasin har inden for det seneste år uddannet en række dufteksperter, der kan hjælpe københavnerne med at få skræddersyet en personlig duftgarderobe.

Udviklet af svensk duftekspert

Magasins nye duftkoncept er udviklet af den svenske duftekspert Linda Landenberg, hvor omdrejningspunktet ikke er de forskellige brands, men derimod kundens personlighed, behov og ønsker:

“Vores duft siger utrolig meget om vores personlighed og humør, og derfor giver det rigtig god mening at have en duft til forskellige lejligheder.

Der er årsskiftet en oplagt mulighed for at foretage nogle ændringer, og der kan jeg hjælpe med at finde din personlige duftgarderobe til 2020,” fortæller Natascha Fisker, der er duftkonsulent og beauty shopper i Magasin Lyngby.

Duft til enhver lejlighed

Natascha er uddannet i konkrete spørgeteknikker, hvor hun blandt andet spørger kunderne ind til farvetiltrækning, favoritblomster, luftnoter og meget mere, som gør hende i stand til at finde det ultimative match.

“Det kan faktisk være utrolig svært at finde den helt rigtige parfume, og derfor ender mange med at vælge den samme år efter år.

Men vi vil gerne hjælpe med at åbne op for nye dufte, som man måske ikke selv havde overvejet, men som rent faktisk er et rigtig godt match til ens personlighed,” fortæller Natascha.

Mød Magasins dufteksperter på fredag

Fredag d. 24. januar fra kl 15-18 inviterer Magasin indenfor til et duftevent på Kgs. Nytorv, hvor Natascha og hendes kollega Pernille Frank blandt andet vil fortælle mere om det nye koncept og tilbyde quick-konsultationer til alle besøgende.

Der vil blive serveret lidt godt til ganen, og så er det muligt at spare 20 procent på dufte hele weekenden.

Magasins duftkonsultationer er gratis og kan bookes på Magasin.dk eller ved at henvende sig i parfumeafdelingen i Magasin på Kgs. Nytorv.

Hvad: Duftevent med 20 % på alle parfumer
Hvor: Magasin
Hvornår: Fredag d. 24. januar og 20% hele weekenden

Ottos Hotel er åbnet i Indre By: Ny vinbar sælger vin pr. gram

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Vinbaren Ottos Hotel Studiestræde PR Foto
Vinbaren Ottos Hotel Studiestræde PR Foto

Klar til at tjekke ind på et ægte vinhotel?

Så sigt mod Studiestræde 18, hvor Ottos Hotel har hevet de første propper op af flaskerne.

Ottos Hotel er, på trods af navnet, ikke et hotel.

Det har det dog været.

Læs også: Ny naturvinsbar i København: Har måske verdens mest simple vinkort

Vinbaren Ottos Hotel Studiestræde PR Foto

Tidligere sadelmager og hotel

Bygningens lange historie har været vidt omkring, blandt andet brygger, en sadelmager og en øltapper har boet her og altså også et hotel med det navn, som nu bliver så smukt genbrugt.

Ottos Hotel er en charmerende blanding af en økologisk vinbar, zero waste restaurant med delevenlige serveringer.

Der er løbende udstillinger på de hvide vægge, med forskellige kunstner og til sidst sælger og formidler Ottos Hotel kuraterede ting fra københavnske butikker, man ikke lige finder andre steder.

Læs også: Ny stam-restestaurant og vinbar gør en dyd ud af ‘ubehøvlet kaos

Vinbaren Ottos Hotel Studiestræde PR Foto

Vin pr. gram

Hovedfokus ligger på et udvalg af naturvine og boblende cider fra Ciderevoulution.

Som noget helt nyt kan man købe vinen pr. gram, hvis nu man er i bil eller i gang med hvid januar, men stadigvæk gerne vil smage en smule.

Ottos Hotel har også flere forskellige fermenterede ikke-alkoholiske drikke, alle håndlavede med løbende forskellige smage.

Og nu vi er ved fermenterede sager, så er Ottos også en del af restauranten nedenunder – nemlig Ferment, der blandt andet var nogle af de første til at starte den danske ramenbølge, så nudler til din vin er også en mulighed.

Læs også: Skål på skotsk: Byens nye ølbar serverer humle fra højlandet

Vinbaren Ottos Hotel Studiestræde PR Foto

Nedskrevet en række dogmer

“Vi har også nedskrevet en række dogmer, som følges til punkt og prikke. Vi har blandt andet et samarbejde med Gulager High Land Cattle, der leverer alt vores oksekød til chacuteri.”

“Peder, som er en af mændene bag, er en ildsjæl og har sine skotske højlandskøer gående i den smukke natur ved vadehavet få kilometer fra Esbjerg by. “

“En af Ottos hotels missioner er at gøre Latinerkvarteret til det, det engang var – et bohemekvarter placeret tæt ved alle de store internationale butikker. Derfor har vi et veletableret samarbejde med lokalmiljøet,” slutter de.

Læs også: Helt vildt lækkert: Cocktailbar har specialiseret sig i champagne-cocktails

Hvad: Ottos Hotel
Hvor: Studiestræde 18
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.