Rygtet spreder sig: Kyros er Københavns nye hemmelige cocktailbar

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Kyros & Co. Foto Rasmus Kramer Schou
Kyros & Co. Foto Rasmus Kramer Schou

Der findes forskellige typer cocktailbarer.

Speakeasy cocktailbarene fik deres øgenavn under den amerikanske forbudstid 1920-1933, hvor salg af alkohol var forbudt.

Ergo blev barene gemt halvhemmeligt væk, og  man ikke skulle snakke for højt og dermed vække naboer og forbipasserendes interesse, så de blev afsløret – altså speak-easy.

København har fået sig en seriøs speakeasy i Teglgårdsstræde 13.

Man går let forbi vinduerne, selvom de er ganske store – for når man kigger ind, kan der da ikke ligge en ambitiøs cocktailbar vel? Der er jo helt tomt.

Men prøv at tage i håndtaget, hvis de to lamper på begge sider af døren er tændte. Et par trin fører op på en hævet halv førstesal, men der er sat to gamle kontorstole til at spærre vejen.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Kyros & Co. Foto Rasmus Kramer Schou

Træk tæppet til side

Altså er eneste vej ned i kaninhullet – ned af trappen til et næsten fuldkomment tomt lokale, bare vægge og klinkegulv – og så en hvælvet passage, hvor der hænger et grøntblomstret gardin for.

Træk tæppet til side, så begynder forestillingen –  velkommen til Kyros & Co.

Rå murstensvægge, grønne planter, forskelligfarvet og skiftende Hue-belysning, klinkegulv og velourmøbler mødes i et miks af industrielt upscale. Her lå tidligere en illegal hiphop klub.

Læs også: Her kæles der for detaljerne: Vesterbro får ny ambitiøs cocktailbar

Kyros & Co. Foto Rasmus Kramer Schou

Hygge og livlig snak er meget velkomment, men decideret fest er ikke hernede – ligesom man maks kan være en gruppe på fire gæster.

Smagen og oplevelsen er centrum i cocktailhulen, som har masser af albueplads til de ca. 34 gæster her er plads til.

Rotationsfordamper

Kyros betyder ‘prestige’ på oldpersisk og er ejet af Christian Tang, som selv har persiske aner løbende i blodet.

Han har oprindeligt en IT baggrund, men det meste af livet har han brugt fordybet i kemi, især gastrokemi, hvor smag, sammensætninger og teksturer føres til et helt nyt niveau.

Hvis man er i tvivl om, han er ambitiøs, kan man bare kigge til højre for baren. Der står rotationsfordamperen – et andet ord for et destillationsapparat – altså en maskine til at lave egen alkohol.

Læs også: Magisk nyhed: Nu får København landets første Magic Room

Kyros & Co. Foto Rasmus Kramer Schou

24 flasker spiritus kan den lave i timen og er en af landets eneste i en cocktailbar.

“Den står i 488.000 kr., så den var dyrere end udbetalingen til min lejlighed,” fortæller Christian Tang.

Til gengæld er den også et legetøj af karat og et som troldmand Tang benytter til fulde, når han eksperimenterer løs med sine avantgarde-cocktails.

“Vi har en drink, hvor vi laver et ikke-alkoholisk destillat, og vander blomsterhonning ned fra 80 procent sukker til 25 procent.

Ved hjælp af et sous-vide og vakuum, varmer vi massen op til 32 grader og brygger kamille te ind i den. Lilla gulerødder farver den, og til sidst blander vi den op med Piemonte vermouth lavet på muskat druer.”

Intet menukort

Al lys alkohol er egenproduceret og 100 procent økologisk.

Kyros & Co. serverer ikke øl, vin eller champagne – og her er for øvrigt heller ikke noget menukort.

Christian eller en anden bartender indgår i stedet i en dialog, som sporer sig ind på stilen, som man er ude efter.

Læs også: MigogKbh: Anders Hemmingsen om tidslomme på Amager og egne testikler i creme

Kyros & Co. Foto Rasmus Kramer Schou

Stærk, mellem eller mild? Sur-sød, bitter, umami? Frisk eller tung i udtrykket?

Alle bestillinger har én pris – nemlig 145 kr.

“Til gengæld må man selvfølgelig sende sin cocktail tilbage, hvis ikke vi rammer den. Og det ligeså mange gange, som det behøves, det er en dialog, og vi elsker at nørde cocktails.”

Seriøse virgin-cocktails

De gælder også for ikke-alkoholiske bestillinger, som der bliver kræset om, udviklet for og generelt behandlet præcist ligeså ambitiøst som dem med procenter i.

“Vi er her for at prøve at udvikle cocktails og skubbe grænserne. Vi har intet imod klassiske cocktails, der er blot mange steder, der fokuserer på den stil, og vi er gået i en anden retning.

Der er meget klassisk, som vi ikke serverer, enten fordi vi ikke vil, eller ikke kan.”

“Vi vil gerne være det rum for folk, som synes, at de ikke længere kan tage i byen fredag aften, fordi man skal masse sig igennem en gruppe og råbe af en bartender for at få en Gin tonic til 120 kr.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om cocktailbarer…

Hvad: Kyros & Co
Hvor: Teglgårdsstræde 13
Hvornår: Åben torsdag – lørdag 17-02
Hvor meget: 145 ,- pr. bestilling
Hvordan: Se mere på Facebook

Sommerferiens kulinariske spiseoplevelser hos Early Bird: Op til halv pris med MigogKbh

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Drømmer du dig også til varmere himmelstrøg, aromatiske og appetitvækkende omgivelser, bølgeskvulp og smagen af autentiske madoplevelser?

Så tag på rundrejse med Early Bird og besøg nogle af byens restauranter, der langt nemmere (og billigere) kan give dig en udsøgt madoplevelse.

Helt uden at skulle krydse landets grænser.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

Foto PR

Spis ude for under halv pris

I hele juli kan du spise for under halv pris, når du booker bord på restaurant-tjenesten, Early Bird.

Ved at bruge koden FERIE sparer du 20% ekstra (udover de i forvejen 33%).

Det er et fantastisk, last-minut scoop på restauranternes sidste, ledige borde.

Book bord på selve dagen og nyd en bid af det spiselige verdenskort – bare hjemme i Danmark.

Læs også Restaurant Flammen fyrer op for juli-tilbud: Buffet og fri softice til børnene for 49 kr.

Foto PR

Hele verden rundt

Kom med på en kulinarisk jordomrejse med Early Birds mange restauranter.

Smag italienske delikatesser hos Trattoria Sud og kom med når argentinske Asador fyrer op for grillen.

Hos Kung Fu II kan du drømme dig væk til Japan, mens Le Coq en Pâte på Østerbro er stedet for alle frankofile.

Pintxos i Indre By serverer ægte spansk tapas, Mangal giver dig det bedste fra Mellemøsten, og hos Guru dufter der herligt af autentiske indiske simreretter.

Skal det være endnu mere eksotisk, så besøg Cafeloppen der byder på autentisk thai-mad i karismatiske eller The Vietnamese, som giver dig en lille bid af det raffinerede Vietnam.

Næsten uanset hvilket køkken, der lokker – så kan Early Bird klare det meste.

Læs også Ikonisk café klar til nye gæster: Lars Seier har genåbnet Café Dan Turéll

Foto PR

Vind en middag for to

Deltag i konkurrencen på Facebook og vind en Earlybird-menu på Michelin-anbefalede Restaurant Mes i Indre By.

Middagen er for to personer og har en værdi på 750 kr.

Hvad: Spis for under halv pris med Early Bird – 33% rabat + EKSTRA 20% skåret af menuprisen
Hvor: Mere end 75 restauranter i København
Hvornår: Til og med 1. august 2020
Hvordan: Brug rabatkoden FERIE EarlyBird.dk

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Staycation i København: Kom med til Moules Frites-festival

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Aldrig har behovet for sjove og interessante begivenheder i København været større, nu hvor størstedelen af befolkningen holder ferie hjemme i Danmark.

Heldigvis for det er de danske restauratører lige så sultne efter gæster ovenpå de seneste måneder, som danskerne er på nye oplevelser.

Derfor er 15 restauranter i København og omegn, det franske vandmærke Perrier og den gastronomiske billetportal Madbillet gået sammen om at skabe Moules Frites-festivalen.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

Arkivfoto

En lille bid af udlandet herhjemme

Hvad er egentlig bedre end at sidde nede på strandpromenaden i Sydeuropa med en kæmpe omgang muslinger, fritter og noget koldt i glasset?

Ikke særligt meget, hvis vi selv skal sige det.

Den verdenskendte mineralvand, Perrier, er gået i front for at hylde den danske sommer til en ny såkaldt ’Moules Frites-festival’ på en række danske restauranter.

Det foregår fra den 27. juli til den 2. august på udvalgte restauranter i København og andre byer i landet.

Læs også Skaldyrsfade, muslinger og fish n’ chips: Her ligger en ægte fiske-perle på Amager

Foto PR

Moules Frites på 15 forskellige restauranter

Konceptet til Moules Frites-festival er egentlig ret simpelt.

Vælg mellem 15 restauranter med i København og omegn og gør dig klar til at slubre dig i lækre muslinger og sprøde fritter.

Prisen er 125 kr. pr. person for en omgang moules frites og en 33 cl. Perrier vand.

De deltagende restauranter i København og omegn er:

  1. Barock
  2. Bøf & Ost
  3. Cap Horn
  4. Chez Bruno
  5. French Market
  6. Guldmagerens Hus
  7. Havfruen
  8. Huks Fluks
  9. 22 Bistro (Rungsted Kyst)
  10. Nyhavn 37
  11. Nyhavn Skipperkroen
  12. Pio Vinbar
  13. Restaurant Upstairs (Roskilde)
  14. Ved Kajen – Nyhavn
  15. Zeleste

Billetter sælges via www.madbillet.dk.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Ikonisk café klar til nye gæster: Lars Seier har genåbnet Café Dan Turéll

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Mathilde Mågård Hansen
Foto Mathilde Mågård Hansen

I september sidste år kunne vi berette om Lars Seiers nyeste køb.

Nemlig hans gamle stamsted i 80’erne: Café Dan Turéll.

Nu er caféen genåbnet og klar til at tage imod nye gæster – men de gamle er der naturligvis også plads til.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

Foto Café Dan Turéll Instagram

Tilbage til storhedstiden

Målet med købet af Café Dan Turéll sidste år var først og fremmest at give Lars Seier hans gamle stamsted tilbage.

Men det handlede også om at bringe stedet tilbage til sin storhedstid.

“Fornyligt kom stedet til salg, efter at have gennemlevet en noget udfordrende periode. Egentligt havde jeg ikke de store tanker om at have en bar/cafe i København, men lige netop Cafe Dan Turell kunne jeg ikke stå for.

Så derfor besluttede jeg mig til at overtage stedet og forsøge at bringe det tilbage til fordums storhed. Det vil sige mere bar og mindre restaurant. Det vil sige 80’er musik på jukeboxen og en tilbagevenden til zinc baren og det klassiske look,” skrev Lars Seier på Facebook.

Spar op til 53% på prisen på en lang række lækre restauranter i København – kun med MigOgKbh. Se listen her

Chili con carne Foto Café Dan Turéll Instagram

Fem måneders renovering

De sidste fem måneder har Lars Seiers kone, Yvonne Seier Christensen, stået for renoveringen af stedet.

Det skal være et sted, hvor alle er velkomne, og den gamle jukébox er også parat.

“Vi har vores favoritter, og jukeboxen er spækket med dem! Den er til fri afbenyttelse, så kom og sæt dit yndlings 80’er hit på,” skriver de på Instagram.

Nu er Café Dan Turéll klar til at tage imod gæster, og særligt én ting bliver fremhævet på menukortet: signaturretten Chili con carne.

“Der var ikke nogen tvivl. Chili con carnen skulle tilbage på menuen — og ligesom i 80’erne, så kan du få den helt til luk,” skriver de på deres hjemmeside.

Læs også Helt særlig lejlighed solgt i Indre By: Her boede Dirch Passer i 60’erne

Foto Café Dan Turéll Instagram

På drikkekortet kan du både glæde dig til en række øl, men også de klassiske cocktails.

Prøv en Bloody Mary, Bramble eller måske en Seier med Mezcal, Agave-Sirup og lime.

Hvor: Store Regnegade 3, 1110 København K
Hvornår: Åbent alle dage fra 11:30 til 00:00
Hvordan: Læs meget mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram