Lad batterierne op i Sverige

Skrevet af: Martin Jørgensen

Denne tekst indeholder reklame

Trænger du til at lade batterierne op og komme væk fra hverdagens trummerum? I så fald bør du overveje at forkæle dig selv med et lille ferie, hvor du kan lade batterierne op og få fornyet energi. Et spaophold i Sverige er den perfekte getaway, hvis du og din kæreste har brug for en forlænget weekend. Sverige ligger ikke langt fra København, og tager I bilen, er det både hurtigt og bekvemt at køre hen til jeres destination. I Sverige har man en lang tradition for at pleje kroppen i afslappende kurbade. Hvis I skal helt ned i gear, er wellness i Sverige en oplagt måde at forkæle sig selv på. Blot to en halv times kørsel fra København ligger Varberg, hvor du finder hyggelige spa- og kurhoteller. Her kan du pleje krop og sjæl med lækre wellnessbehandlinger i form af blandt andet hudplejebehandlinger, spa og massage.

I Varberg finder du både det eksklusive spahotel Varberg Kusthotel og den historiske badeanstalt Kalbadhuset, hvis historie går helt tilbage til 1866. Når du har nydt en wellnessbehandling på et af byens to spa- og kurhoteller, venter der et væld af oplevelser i Varberg, som byder på strande i særklasse. Surfere fra nær og fjern strømmer til stranden Apelviken, der er et af Nordeuropas bedste steder at surfe. Der er også rig mulighed for at shoppe og spise i Varberg, der byder på designbutikker, hyggelige lokalbutikker, second hand-shops og kendte butikskæder. Du bør heller ikke snyde dig selv for et besøg på byens charmerende marked, hvor du hver onsdag og lørdag kan købe frisk frugt og grønt, blomster, tøj og meget andet. Hvis du bliver træt af at svinge dankortet, kan du nyde et lækkert måltid mad på en af byens mange restauranter. Regionen Halland er kendt som et af Sveriges bedste køkkener, og du bør derfor forkæle ganen med nogle af byens mange delikatesser.

Vær online på din ferie

Selvom du er på ferie og skal koble helt af, kan det være en fordel at medbringe sin computer eller tablet på ferien. På den måde har du mulighed for at tjekke de sidste mails, inden du går offline i Varberg. Du kan eventuelt vælge at få mobilbredbånd hos CBB. Med mobilt bredbånd har du et internet, du kan tage med dig overalt. Du får nemlig et SIM-kort, du kan sætte i din computer eller tablet, og så er du online. Det eneste, du skal være opmærksom på er, at du ikke kan benytte dig af dit mobile bredbånd i udlandet. Når I krydser grænsen til Sverige, må du altså slukke din tablet og koncentrere dig om rollen som copilot på køreturen.

Der er mange fordele ved mobilt bredbånd. Ikke nok med at du kan være online, hvor og hvornår du ønsker, så kan du også dele internetforbindelsen med din familie. Når du befinder dig hjemme, slipper du samtidig for en router og forstyrrende ledninger, der skal gemmes væk. Ligesom du heller ikke skal bekymre dig om installation. Prisen på dit abonnement afhænger af mængden af data, du bruger. Derfor er det en god idé at overveje, hvor stort et behov du har. Du risikerer nemlig at betale en stor sum for en mængde data, du måske slet ikke har brug for.

Er du en del af en stor familie, der alle har behov for at være på nettet på samme tid, bør du dog overveje, om mobilt bredbånd er den rette løsning for dig. Det kan nemlig have indflydelse på hastigheden, når flere personer benytter sig af den samme forbindelse. Samtidig vil I højst sandsynligt komme til at bruge en stor mængde data, hvis I alle streamer film og serier.

MASH tweaker menukortet med masser af fisk og skaldyr

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
MASH Penthouse, PR Foto
MASH Penthouse, PR Foto

Den succesfulde bøfkæde MASH fylder i år 10 år.

Men den erfarne kæde hviler på ingen måde på laurbærrene.

Tværtimod følger de trofast med deres gæsters smagsløg.

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København

Mere grønt, fisk og skaldyr
Og det er vist ikke gået nogens næse forbi, at flere tænker mere over deres valg, miljø og bæredygtighed.

Der er stadigvæk plads til de saftige bøffer, men mange har skruet ned, indført kødfrie dage eller måske blevet flexitarer.

Så MASH har med deres nye menukort sat masser af maritim mundgodt på menuen, så alle i selskabet nu har et overflødighedshorn at vælge imellem.

Uanset om man er til store bøffer eller saftig skaldyr – eller det helt grønne køkken.

Se hele menukortet lige her

Med andre ord: MASH introducerer masser af fisk og skaldyr – og lavet med fokus på kvalitetsråvarer, tilberedning og smagssammensætninger, som de gør sig umage med for kødets vedkommende.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

MASH nyt menukort med masser af fisk og skaldyr PR Foto

Umami-darling tilbage
Nyhederne tæller bl.a. følgende starters:

Grillede jomfruhummere med kryddersmør og grillet citron.

Gratineret King Crab med hvidløgssmør, brødkrummer, grillet citron og citrusmarineret salat.

King Crab Ravioli serveret med skaldyrsboullion.

Black Cod UMAMI style (en hyldest til Restaurant Umami). Misomarineret chilensk havbars og wasabimarineret tang.

Jordskokkesuppe med stegte kammuslinger. Æble, hasselnød, syltede jordskokker og purløg.

Torskeceviche. Citron, lime, ingefær, hvidløg, avocado, rødløg, blegselleri, peanuts, wasabi og urter.

Læs også: MigogKbh møder byens bedste gæst: Ken bruger 250.000 kr. om året på at spise ude

MASH nyt menukort med masser af fisk og skaldyr PR Foto

Klassikere er her stadig
De gamle fisk og skaldyrsfavoritter er her selvfølgelig stadigvæk.

Det betyder, man altid kan smage tuntatar eller de populære Gillardeau østers. Man kan også hoppe ombord i caviar med blinis, løg og creme fraiche.

Og har man lyst til at blive i havet til hovedretten kan man fornøje sig med en tunsteak med chimichurri eller gå grønt til værks med enten råstegt blomkål, karamelliseret blomkålspuré og grillet porre eller en vegetarburger med chili fries.

Læs også: Luksusbiograf: Røde velourlænestole, lysekroner, champagne og havudsigt

Hvad: Nyt menukort
Hvor: Alle MASH restauranter
Hvordan: Læs mere her

Fest med stjernerne og oplev showet live: Danish Music Awards er tilbage

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
The Minds of 99. Foto: PR
The Minds of 99. Foto: PR

Efter et års pause hylder den danske musikbranche igen sig selv med et brag af en prisuddeling, og du er inviteret.

Torsdag 17. oktober indtager Danish Music Awards den funklende nye KB Hallen på Frederiksberg, der i omkring 2,5 timer vil lægge gulv til en af årets største musikfester.

Aftenens vært er Nabiha, og programmet er spækket med i alt 10 liveoptrædener med blandt andre The Minds of 99, Jada, Nik & Jay, Clara, Sivas og NODE.

Læs også: Grammy-vindende Snarky Puppy indtager Falkoner Salen med 12 mands fest-orkester

Ikke som det plejer

Årets udgave af Danish Music Awards skiller sig lidt ud fra de foregående.

Traditionen tro skal der selvfølgelig uddeles en række prestigefyldte statuetter i løbet af aftenen, men som noget særligt har nomineringsperioden op til årets prisuddeling varet to år i stedet for et. Det skyldes, at der ikke blev afholdt Danish Music Awards i 2018.

Du kan således forvente, at udgivelser fra august 2017 til august 2019 hyldes.

Live-musik vil desuden være en endnu større del af showet denne gang, og flere af de optrædende har derfor fået lov til at spille op til tre numre i stedet for blot et.

Det betyder, at publikum altså vil blive forkælet med flere minikoncerter.

Læs også: Lukas Graham giver kæmpe sommerkoncert i København

Oplev showet live

Danish Music Awards vises i en redigeret udgave på TV 2 lørdag 19. oktober, men hvis du foretrækker at mærke stemningen og være til stede, når musikken spiller live, og priserne uddeles, kan du tage plads blandt publikum torsdag 17. oktober.

En ståplads til Danish Music Awards koster 440 kroner og kan købes her.

Showet begynder klokken 20, og dørene åbner klokken 18.30.

Hvad: Danish Music Awards
Hvor: KB Hallen, Peter Bangs Vej 147, Frederiksberg
Hvornår: Torsdag 17. oktober 2019 kl. 20

Læs også: Udsolgt på få minutter: Kashmir laver ekstra-koncert i Royal Arena

Retro-fund og designklassikere: Kom med til stort vintage-marked i Nordhavn

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

At gå på genbrugsjagt kan være en sjov men tidskrævende aktivitet, og oftest kan man kun nå at besøge få butikker på en dag.

Men i weekenden 19.-20. oktober vil det være muligt at shoppe hos et stort udvalg af landets mest populære loppe- og vintage-sælgere, som for en stund samles under et tag.

Det er Docken i Nordhavn, der danner rammen om Vintage Deluxe Marked, som er et tilbagevendende shoppingparadis for genbrugsfans.

Læs også: Første butik i Danmark: Japansk design-favorit åbner midt i København

Møbelkunst og klassisk design

Fra klokken 10 til 18 lørdag og klokken 10 til 16 søndag byder Vintage Deluxe Marked på et stort udvalg af boder, og flere af sælgerne kender du formentlig fra diverse antikprogrammer i tv, hvor de dyster mod hinanden og gør imponerende fund rundt omkring i landet.

Foto: PR

Som navnet antyder, har Vintage Deluxe Marked fokus på genbrugsvarer af høj kvalitet, og du kan derfor forvente at finde designklassikere i god stand og sjældne sager i massevis.

Boderne vil blandt andet være fyldt med møbler, keramik, tøj, industrielt design samt fransk og nordisk vintage.

Læs også: Stort loppeparadis på Østerbro er fyldt med genbrugsguld

Sådan får du VIP-adgang

Hvis du vil have adgang til genbrugsguldet som en af de først, kan du købe en VIP-billet i forsalg og få lov at komme ind på markedet allerede fredag 18. oktober mellem klokken 16 og 20.

Som VIP-gæst bydes du fredag velkommen med et glas bobler og får udleveret et armbånd, som også giver adgang til Vintage Deluxe Marked lørdag og søndag.

Prisen for en VIP-billet er 120 kroner, og den kan købes her.

Almindelige billetter koster 50 kroner og giver adgang lørdag og søndag.

Dockens café vil være åben alle tre dage, så man kan købe mad og drikke, når man trænger til en pause.

Læs mere og køb billet på vintagedeluxemarked.dk.

Hvad: Vintage Deluxe Marked
Hvor: Docken, Færgehavnsvej 35, Nordhavn
Hvornår: 18.-20. oktober 2019

Læs også: Nu åbner Nordhavns nye flydende aktivitetshus og sauna