Lad citater forme din dagligdag

Skrevet af: Redaktionen

Citater er ofte kloge ting, der enten er blevet sagt eller nedskrevet af gamle historiske personer.

Disse personer kan være alt lige fra gamle hærlederen til kloge videnskabsmænd, til andre historiske personer, der har haft en stor indvirkning på hvordan vores verden ser ud i dag.

Med andre ord er det altså personer, der med stor sandsynlighed har besiddet en stor intellekt og derfor har gjort sig nogle store og ofte meget dybe tanker om, hvordan man får mest muligt ud af sin dagligdag.

Vi har de samme problemer!

Det kan virke lidt mærkeligt at skulle lade sig inspirere fra folk, der har levet for ofte flere hundreder eller måske flere tusinde år siden.

Men det er faktisk slet ikke en så dum ide igen, for det gælder nemlig at mange af disse personer har kæmpet med mange af de samme problemer som dem man finder i dag.

Det er helt de samme følelser. man gik med dengang og ligeledes kunne man have kæresteproblemer eller måske komme ned i en depression, der kunne virke uoverskuelig.

Med andre ord kan det altså godt være at rammerne om vores liv er meget anderledes end det var dengang mange af disse citater blev sagt eller skrevet ned, men pointen med dem er ligeså relevante i dag som de var dengang.

Det er det denne artikel vil handle om, og prøve at komme lidt mere ind på, hvad man præcist kan lære fra disse gamle og kloge citater.

Bliv klogere på livet

Først og fremmest er der en masse kloge citater som beskriver lidt om hvordan man kan få mest muligt ud af livet.

En rigtig god pointe som mange af de gamle kloge græske tænkere bl.a. kom frem til var noget om, hvordan det kan være ligegyldigt hvad andre tænker om ens person og personlighed.

Dette blev opsummeret i den tankegang, der senere blev kendt som stoicisme og det går meget kort ud på at man skal lade være med at lade andres meninger og holdninger til en trække sit humør ned, da man alligevel ikke kan gøre noget ved det.

Derudover er der også andre kloge ord og citater der er sagt af andre store historiske personer. En anden person som har rigtig mange citater tilknyttet til sin person er den store videnskabsmand Einstein fra det 1900-århundreder.

Einstein var måske mest kendt for sine gennembrud omkring relativitets teorien, men han kom også med mange gode citater om hvordan livet kunne leves og bl.a. sagde at fantasien er det vigtigste vi har for uden den er vi ingenting.

Kom op fra en trist periode

Hvis man er inde i en svær periode så kan et citat også bruges til at komme op derfra igen.

Det kan være man har mistet en ven eller måske et tæt familiemedlem eller det kan være at det føles som om hele verden er imod en.

I disse tider er det vigtigt at man husker på at sorgen, svigtet eller den håbløse følelse ofte kun er midlertidig og det er vigtigt at holde fast ved at man ofte vil komme ud på den anden side igen – og endda stærkere end man nogensinde har følt sig.

Mange har sagt noget om netop dette emne og du kan finde citater om livet og hvordan man lever det bedst her.