Læg ekstra kærlighed i gaven – forær dine kære hjemmestrik med hjælp fra gratis strikkeopskrifter

Skrevet af: Martin Jørgensen

Det er måske efterhånden en kliché fra filmverdenen, at en person modtager en kradsende hjemmestrikket trøje i gave. Men det behøver slet ikke være en dårlig ide at give sine kære noget hjemmestrikket i gave, hvis man blot formår at strikke noget, som både passer til modtagerens stil, og som samtidigt er behageligt at have på.

Selvom det er en klassiker, så behøver det nødvendigvis heller ikke være en trøje, som man vælger at strikke. Tværtimod er det kun fantasien, som sætter grænserne for, hvad du kan strikke og give i gave. Mangler du dog lidt inspiration, så kan du finde gratis strikkeopskrifter på nettet, som kan hjælpe dig på vej.

Som en start får du her tre gode bud på, hvad du kan strikke i gave til dine kære.

1.   Huer, pandebånd og vanter

De kolde måneder fylder en del på kalenderen så en sød og omsorgsfuld gave, det er et par hjemmestrikkede vanter eller en dejlig, blød hue eller pandebånd. Hvis man stadig er nybegynder til at strikke, så er disse også forholdsvis nemme opskrifter at gå til. Er man derimod en rutineret strikker, så kan man sagtens finde sværere opskrifter, så man kan udfordre sig selv med at strikke forskellige mønstre og bruge nye strikketeknikker.

Huer og vanter kan bruges både af store og små, så hvis du har masser af garn og tid, så kan man eventuelt strikke matchende sæt til en flok søskende eller måske endda hele familien. Antal af masker til de forskellige størrelser står noteret på det gratis strikkeopskrifter.

2.   Sjaler og tørklæder

En anden ide, som både kan være forholdsvis nem eller mere avanceret at gå til, er at strikke enten et sjal eller et tørklæde. Dette er også klassiske hjemmestriksideer, som kan være med til at holde modtageren varm igennem de kolde måneder.

Hvis man vil peppe denne ide lidt op, så kan man også vælge at strikke en poncho. En poncho er en blanding imellem et sjal og en striktrøje, som er nem lige at trække i som et ekstra varmt lag ovenpå en almindelige trøje eller kjole. Du kan også finde gratis strikkeopskrifter på ponchoer på nettet.

3.   Babytøj til den allermindste i familien

Skulle du være så heldig, at der er kommet et lille nyt familiemedlem til verden, så har du muligheden for at give enten den lille eller forældrene hjemmestrikket babytøj i gave. Hvis du er blevet interesseret at strikke hjemmelavede gaver til dine kære, så kan du finde gratis strikkeopskrifter her.

Er man lidt i tidsmangel, så kan man vælge at strikke et par små sutsko eller en lille hue til babyen. Her har du også muligheden for at strikke andre mønstre, end du måske normalt får mulighed for, da det nok er de færreste voksne, som gerne vil have en and eller en giraf på deres tøj.

Man behøver ikke begrænse sig til at strikke beklædningsgenstande. Man kan også vælge at strikke legetøj til de små i familien. Her kan man f.eks. strikke bamser og dukker med tilhørende tøj og accessoires.