Nu skal der vælges: Godt bud på kejserlig nytårsmiddag ved Nørreport eller hjemme

Skrevet af: Redaktionen
Foto: PR
Foto: PR

Har du stadig ikke fundet ud af, hvad der skal ske nytårsaften?

Så er det ved at værre oppe over.

Snart slår klokken tolv, og din karet bliver til et græskar. Eller… det er en anden historie.

Ikke desto mindre kunne man godt kalde det for lidt af et eventyr, når de gode folk fra DiningSix – jeps, dem med KöD og Basso – inviterer til overdådig nytårsmiddag i den næsten kejserlige festsal på Kosmopol lige ved Nørreport Station.

Er du mere til at få maden leveret hjem til din egen festsal? (Okay, et samtalekøkken kan sagtens gå an, og man kommer langt med et par serpentiner og bordbomber.)

Så står de eftertragtede restauratører også klar med en 3-retters nytårsraket af en menu til kun 299 kr. pr. snude.

Den kan du læse meget mere om og se en video af længere nede.

Nytår i den hemmelige festsal ved Nørreport

Det er de færreste, der ved det.

Men lige når du træder ud fra Nørreport Station, er du i nærheden af et af Københavns smukkeste festlokaler.

Det er nok fordi, det ligger som en del af uddannelsesstedet Kosmopol – gemt væk inde i bygningen ved Fiolstræde 44.

Men DiningSix har med Restaurant KöD eksklusivt fået lov til at råde over den imponerende festsal med sin originale stuk, relieffer, søjler og forgyldte lysekroner.

Det skal udnyttes til et brag af en nytårsfest, hvor du spiser side om side med gamle og nye venner.

Foto: PR

Der er stadig enkelte ledige pladser at få omkring de runde nytårsborde.

Aftenen byder blandt andet på bobler & snacks ved ankomst og fem serveringer med indslag som tyndskåret oksemørbrad med brunet smørcreme, jomfruhummerbisque, saftigt kød med kraftig portvinssauce og en silkeblød, hvid chokolademousse.

Når rådhusuret ringer midnat, er der selvfølgelig gjort klar med bobler og kransekage.

”Ja ja, det lyder jo meget lækkert alt sammen,” tænker du måske, ”men hvad med de våde varer?”

Også her kan hele selskabet roligt læne sig tilbage, for der er inkluderet seks timers fri vin, øl og vand i kuvertprisen på 1.495 kr.

Man skal ikke lede længe efter gode nytårsspisesteder i København for at vide, at det er en skarp pris for så ekstravagant en oplevelsespakke.

Video: Jomfruhummer, okse og chokolade for 299 kr.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men den er skam god nok.

Du kan fremtrylle en 3-retters nytårsmenu derhjemme med nogle af råvarerigets mest eksklusive indslag for under 300 kr.

Så kan du koncentrere dig om at få håret sat, knaldperlerne lagt i størrelsesorden og ungerne iklædt sikkerhedsbriller velvidende, at saucen allerede er smagt til og fisken forhåndpocheret til perfektion.

Foto: PR

Årets nytårs-selvhenter fra DiningSix byder på cremet jomfruhummerbisque med nytårsfisk, langtidstilberedt okse med kartoffelgratin og kraftig, fransk chokoladekage med luftig, polynesisk vaniljecreme.

Kan du høre det? Det er lyden af dine nytårsgæster, der allerede nu udbryder et ”ja tak!”.

Herunder kan du se nytårsmenuen blive anrettet af Kasper Skjød, der er en af de seks gode venner bag restaurantgruppen DiningSix.

Du har måske allerede sukket dybt, dengang han optrådte i Masterchef for et par år tilbage, men her får du chancen igen, når han optræder i fri nytårsdressur i hjemmekøkkenet:

Nytårsmenuen fra DiningSix kan afhentes flere steder i København – herunder hos KöD i Indre By, ved Telia Parken på Østerbro og direkte hos firmaets cateringkøkken ved Kløvermarken på Amager.

Du kan læse meget mere om lækkerierne og gå på opdagelse i potentielle tilkøb som snacks, kransekage, natmad, vegetar-options og sågar champagne til supermarkedspriser lige her.

Hvad: Nytårsfest på Kosmopol 2018
Hvor: Fiolstræde 44, 1171 København K
Hvornår: Ankomst kl. 17:30
Hvor meget: 1.495 kr. pr. person
Hvordan: Booking via info@restaurantkoed.dk mærket “Kosmopol Nytår” med angivelse af antal nytårsgæster

Hvad: Nytårsmiddag “to go” fra DiningSix 2018
Hvor: Admiralgade 25, Per Henrik Lings Allé 2 eller Raffinaderivej 8
Hvornår: Afhentning mellem kl. 12 og 16
Hvor meget: Fra 299 kr. pr. person
Hvordan: Bestilling via www.diningsix.dk/nytaar

Autentisk streetfood med nye madboder: Broens Gadekøkken genåbner d. 5. juni

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Broens Gadekøkken Facebook
Foto Broens Gadekøkken Facebook

Snart bliver det sommer i København, og vi kan formentlig alle sammen se frem til at holde ferien herhjemme.

Heldigvis har Broens Gadekøkken annonceret deres åbningsdato, og det bliver både med helt nye madboder og gamle kendinge

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

Kulinarisk gensyn og nye bekendtskaber

Du kan glæde dig til et herligt kulinarisk gensyn med mange velkendte navne samt til at smage gaderetter fra tre nye køkkener på Broens Gadekøkken.

Selvom der vil være nogle nye tiltag at følge, så skruer de helt op for hyggen, stemningen og den gode smag ved Inderhavnen.

Smag på de gode sager fra gamle kendinge som Mak-Cik by IBU, Gasoline Grill og Haddock’s Fish & Chips.

Som en nyhed kan du kaste dig ud i det græske køkken, som det bl.a. opleves i Go’ Morgen Danmark – nu på Broens Gadekøkken.

Læs også Kan Noma lave en snasket burger?: Gastromand har testet Nomas nye vin- og burgerbar

Haddock’s Fish & Chips Foto Broens Gadekøkken Facebook

Græske Gyros

Efter 17 år i Danmark med en strålende konditorkarriere, på nogle af landets bedste hoteller og en michelin-stjernet restaurant, vender Nikolas Strangas tilbage til de græske rødder med hans nye gadekøkken, OPA.

Og de lover græsk street food, når det er bedst.

Med et imponerende CV fra dessertverden, der bl.a. tæller Era Ora, egen dessertbog, dommer i TV2s dessertdyst Sukkertoppen, Go’ Morgen Danmark og senest dommer i den græske udgave af Bake Off, kaster han sig nu over gadekøkkenet med græsk street food i hovedrollen.

Alt på menuen – fra udskæringer til brød og grønt – er økologisk og toppet med cremet tzatziki lavet på hans bedstemors opskrift og masser af kærlighed.

Læs også Genbrugsguld til børnefamilier: Familien Agger åbner butik i Hovedstaden

OPA Foto Broens Gadekøkken Facebook

Når Broens Gadekøkken åbner d. 5. juni vil du både kunne smage gyros med tre forskellig slags fyld samt klassiske middelhavssnacks som oliven, tzatziki og hummus.

OPA er blot ét af tre nye gadekøkkener på Broens Gadekøkken. De to sidste er endnu ikke offentliggjort.

Hvad: Broens Gadekøkken genåbner
Hvor: Ved Inderhavnen
Hvornår: 5. juni 2020

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Brunch til 65 kr.: Ny Pop Up restaurant støtter dyrene i ZOO

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto ZOO Facebook
Foto ZOO Facebook

Det er en uge siden, at restauranter, caféer og barer måtte åbne igen, og i weekenden måtte ZOO også endelig slå dørene op.

På trods af mange, gavmilde Mobile Pay donationer har de haft nogle hårde måneder, og derfor har deres restauratør, Madkastellet, i samarbejde med chefkokken, Casper Sobczyk, udviklet en pop-up restaurant, hvor 14% af omsætningen doneres til ZOOs arbejde med dyr og naturbevarelse.

Læs også Helt vildt: Den Blå Planet har fået donationer for over 2 mio. kr. på få dage

Foto ZOO Facebook

Indgang fra gaden

Til daglig driver Madkastellet tre populære spisesteder i ZOO: Bistro panpan, Spisehuset FOLK og Café Botanika.

Med den nye pop-up restaurant kan du se frem til brunch fra 65 kroner og børnebrunch til 55 kroner eller treretters middag til 250 kroner (børn 85 kroner).

Prøv bl.a. varmrøget islandsk bæredygtig laks, langtidstilberedt grisebryst eller smørbøf med økologiske fritter og bearnaise.

Til brunch går de klassisk til værks med bl.a. surdejsbrød, vesterhavsost, røget skinke fra Nørre Søby-slagteren og yoghurt med hjemmelavet granola.

Her er også mulighed for ekstra tilvalg i form af amerikanske pandekager, cremet røræg og meget, meget mere.

Og jo mere du spiser og drikker, jo mere støtter du ZOOs dyr.

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

God mad på vej i ZOO. PR Foto

Indgangen til restauranten ligger ud mod Roskildevej, og gæsterne kommer derfor ikke ind i selve ZOO og skal således heller ikke betale entré.

Pop-up-restauranten er naturligvis indrettet helt i tråd med myndighedernes Corona-retningslinjer og -forholdsregler i forhold til restaurantdrift.

Hvad: Pop-up restaurant ved ZOO
Hvor: Roskildevej 34, 2000 Frederiksberg
Hvordan: Book bord her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Ny måde at gå på restaurant: København får 12 nye drivhus-restauranter

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Projektet 'Serres Séparées' i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.
Projektet 'Serres Séparées' i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.

Inspireret af Amsterdam får København 12 helt nye drivhusrestauranter.

De kommer til at ligge ved henholdvis Skuespilhuset og Meyers Deli på Gammel Kongevej, og du kan selv vælge mellem fine dining eller delimad.

Læs også Overraskelse under jorden: Sjældent fund af menneskeknogler ved museumsbyggeri

Inspireret af Amsterdam

Inspirationen til de nye drivhusrestauranter kommer fra Amsterdam, og i København er de et samarbejde mellem Meyers og Juliana Drivhuse.

“Selvom mange restauranter er begyndt at åbne igen, heriblandt flere af vore egne, har vi haft lyst til at lege lidt med konventionerne.

Det store spørgsmål efter coronakrisen er, om vi bare skal lave ’business as usual’?

Indtil vi finder svaret, prøver vi kræfter med anderledes madoplevelser, som taler direkte ind i sin tid,” siger forretningschef for Meyers Venues, Marie Egede, i en pressemeddelelse.

Kunne ikke sige nej

Husene kommer til dels til at fungere som en tryghed til at spise ude efter Covid-19 men også som et humoristisk indslag til hele situationen.

Husene leveres af den danske drivhusfabrikant Juliana Drivhuse, som – trods stor travlhed med at levere løsninger til corona-hjemsendte og driftige, danske haveejere – ikke kunne sige nej til idéen:

”Vi har igennem mange år set en udvikling, hvor drivhusets funktionalitet er bredt ud til andre formål end blot dyrkning af tomater og agurker.

Det er fantastisk at se, hvordan drivhuset nu kan fungere som en restaurant,” udtaler Nikolaj Stærmose, der er ejer og tredje generation hos Juliana Drivhuse, i pressemeddelelsen.

Læs også Hypet pop-up-frokost: Danmarks hemmelige smørrebrødsdronning rammer Skuespilhuset

Projektet ‘Serres Séparées’ i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.

To forskellige koncepter

Udover de to drivhusrestauranter kommer til at ligge forskellige steder kommer de også til at have forskellige madkoncepter.

Ved Skuespilhuset bliver det den tidligere køkkenchef på Kadeau-lillesøsteren, Roxie, der serverer en 5-retters menu til frokost og en 6-retters menu aften.

”Hvis ikke vi bruger de seneste måneders krise som et afsæt til at tænke over at spise mere lokalt og sæsonnært, er vi selv med til at kaste en altødelæggende sten mod det glashus, vi alle sammen skal bo og spise i fremover,” siger Anika Madsen i samme pressemeddelelse.

Anika Madsen skal også senere på året skal stå i spidsen for Meyers store satsning med et traktørsted i den historiske Fasangården midt i Frederiksberg Have.

På Gammel Kongevej ved Meyers Deli bliver der serveret det normale á la carte-udvalg fra kl. 9 om morgenen og helt indtil aftensmad.

Hvad: Drivhusrestauranter med fine dining eller delimad
Hvor: Ved Skuespilhuset og ved Meyers Deli på Gammel Kongevej
Hvornår: Glashusene ved Skuespilhuset åbner til frokost fredag d. 29. maj og ved Meyers Deli lørdag aften d. 30. maj
Hvor meget: En 5-retters menu ved Skuespilhuset skabt af Anika Madsen koster 395 kr. til frokost, mens en 6-retters menu koster 595 kr. til aften. Meyers Deli fører også deres sædvanlige menu og à la carte-priser

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram