Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Erfaren frokostkok rykker ind: Snart kan du spise lækkert smørrebrød på Christianshavns Vold

Af Mathilde Mågård Hansen
Restaurant Lola. Foto PR
Restaurant Lola. Foto PR

Smørrebrødet kommer inden længe til Christianshavns Vold, når Restaurant Lola lancerer frokostkort med et frisk bud på danske klassikere.

Fra mandag 27. marts åbner restauranten for frokost og omfavner smørrebrødet på en historisk adresse, der har set alle afskygninger af dansk smørrebrød siden møllen blev bygget i 1669. 

Ansvarlig for smørrebrød på Restaurant Lumskebugten de seneste 8 år, Lisa Gudberg Ballisager, skal løfte frokosten i tæt samarbejde med medejer og køkkenchef Kamilla Seidler og resten af Lola-teamet.

Hjem til Danmark

Siden åbningen i 2019 har Lolas aftenkort lagt op til udlængsel og lysten til at smage på hele verden, men snart kan besøgende nyde klassisk dansk smørrebrød og velkendte lune frokostretter i let Lola-fortolkede udgaver med stor respekt for den danske arv.

Læs mere om MigogKbhs tidligere besøg på Lola lige her.

Den nye frokostkort får dog stadig et strejf af fjerne himmelstrøg.

Foto PR

”Samtidig med, at ting generelt gerne må være klassiske, behøver de ikke blive til et museum, så vi har udviklet frokostkortet med stor respekt for klassisk smørrebrød – men med inspiration fra vores aftenmenu, hvor det giver mening. 

Vi synes f.eks. at vadouvan beriger silden, at den røgede ål har godt af et strøg af unagi, og at rejerne får et løft af den forfriskende citrusaroma fra kaffir/lime/salt,” fortæller køkkenchef på Lola, Kamilla Seidler.

”For mig føles det helt naturligt at omfavne det lokale og danske til frokost lige præcis her.

Smørrebrød er en vital del af dansk historie, og så er det passende, at en historisk bygning deltager i fejringen.

Huset og møllen har set alle afskygninger af smørrebrødets rejse fra møllen blev bygget i 1669 – lige fra fedtemaden og en ydmyg humpel brød med pålæg til nutidens flamboyante anretninger med kaviar.” 

Foto PR

Rutinerede kræfter

Det bliver en veletableret smørrebrøds-kapacitet, der skal løfte frokosten på Lola.

Efter 8 år som ansvarlig for smørrebrødet på Restaurant Lumskebugten, støder Lisa Gudberg Ballisager til Lola-teamet.

”Jeg har elsket årene på Lumskebugten sammen med Erwin Lauterbach, som jeg har haft et fantastisk samarbejde med, og alle de erfaringer tager jeg med mig. 

Et særligt godt stykke smørrebrød skal være genkendeligt og vække minder, men samtidig være noget ud over det sædvanlige.

Jeg har stor kærlighed til de helt klassiske stykker, men nyder også at skabe nye, interessante anretninger,” siger Lisa Gudberg Ballisager. 

Se hele frokostkortet og book bord lige her.

Der er også også åbent for reservationer til frokost, hvis du er på jagt efter den slags.

Hvad: Smørrebrød på Restaurant Lola
Hvor: Lille Mølle, Christianshavns Voldgade 54, 1424 København K
Hvornår: Fra mandag 27. marts

Del artikel

Andre læser også