Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Højt niveau: Flere lækre madsteder hos byens nye madmarked

Af Mathilde Mågård Hansen
Strangas Foto Mathilde Mågård Hansen
Strangas Foto Mathilde Mågård Hansen

For et par uger siden slog byens nye (luksus) madmarked dørene op på Toldboden.

MigogKbh har været en tur forbi for at mærke stemningen, teste baren af og ikke mindst – smage os igennem deres otte forskellige køkkener.

Både bar og stemning sidder lige i skabet, men det kan vi også konstatere, at maden fra de forskellige køkkener også gør, der desuden holder et tårnhøjt niveau.

Foto PR

Sådan virker det

Seaside Toldboden er genialt for dig, som ikke vil nedprioritere god smag – men også gerne vil smage en masse forskelligt.

Her er nemlig hele otte forskellige køkkener med selvstændige kokke at vælge fra – størstedelen med solid Michelin-erfaring, og så må man gerne skrue forventningerne lidt op.

Du tages pænt imod i døren, og så ligner det egentlig lidt en klassisk restaurant med bar, bordopdækning og så bare flere køkkener, end du plejer at se.

Maden bestiller du på deres app, som scannes via en QR kode på bordet, mens de mange (og virkelig søde tjenere!) sørger for vand, vin eller frisk shakede drinks fra deres egen cocktailbar.

Skal du have den fulde oplevelse med, så er der også et par spisepladser i baren foran samtlige køkkener, hvor du både kan få en lille sludder med kokken og samtidig se dem kreere de mange, imponerende retter.

MigogKbh kunne selvfølgelig ikke døje os for at bestille lidt af det hele, og her kan du læse lidt mere om vores favoritter, der spænder lige fra Japan til det græske øhav.


Iaji Foto Mathilde Mågård Hansen

Iaji – Henrik Jyrk

Henrik Jyrk kender du måske allerede fra tidligere Kul i Kødbyen og Ibu på Vesterbrogade.

Nu er han at finde på Toldboden med sit eget pan asian køkken.

Vi befinder os stadig lidt i det samme univers, som du kunne opleve på Vesterbrogade, og det betyder altså masser af grill, masser af tempura – og virkelig meget velsmag.

Vi smagte en gang Takoyaki, der beskrives bedst som salte ‘æbleskiver’ med blæksprutte og aromatiske urter (150 kr.) og en flot dybstegt reje med sursød sauce, der bringer dig direkte tilbage til barndommen (225 kr.)

Begge dele smagte fantastisk, og skulle vi ikke videre i menukortet – så havde vi bestilt en omgang til.


Hâidan Foto Mathilde Mågård Hansen

Hâidan – Gabriele Rizzo

Af et ’madmarked’ at være så er niveauet altså noget, vi ikke har set før.

Bag Hâidan står den italienske kok, Gabriele Rizzo, som har en stor portion erfaring fra udlandet, mens han herhjemme både har været souschef hos Studio og assisterende køkkenchef hos Jordnær for bare at nævne et par steder.

Køkkenet her på Toldboden er lidt af det bedste både fra hans eget hjemland, og hvad han har oplevet ude i verden – og det er altså godt.

Det var ikke let at begrænse sig, men vi smagte den danske blæksprutte i tagliatelle form med brunet smør, miso fra Kyoto på en bund af steamet ris og søpindsvin og toppet med et pocheret æg (140 kr.) og så en omgang dumlings med kongekrabbe ved siden af (150 kr.).

Bare valget af råvarer lyder vildt, men det er smagene også – vildt gode altså.

MigogKbh kommer helt sikkert tilbage.


Tombo Foto Mathilde Mågård Hansen

Tombo – Edgars Sutka

I ‘bunden’ af Toldboden ligger et lille japansk paradis, som kokken Edgars Sutka står bag.

Han kommer med en god portion erfaring både fra Danmark og fra Japan, og her giver han os altså en lille (rettere, stor) bid af det traditionelle, japanske køkken.

Ikke noget man oplever hver dag.

MigogKbh går ombord i en Shokade Bento (350 kr. til to personer), som er hans udgave af en traditionel japansk ’lunch box’.

Her får man lidt af det hele: Sashimi, grillet fisk, sushi og lidt ris.

Boksen kommer både i en skaldyrs- og en vegetarisk udgave, og så findes fisk og skaldyr vist ikke meget friskere, end du kan få den her.


Strangas Foto Mathilde Mågård Hansen

Strangas – Nikolas Strangas

Ved siden af Tombo finder du Strangas, som du måske kender lidt til i forvejen.

Både fra Broens Gadekøkken, hvor han allerede forkæler vores smagsløg med lækre Gyros men også fra Go’ Morgen Danmark, hvor Nicolas Strangas er en hyppig kok i køkkenet.

Her på Toldboden har han hentet de bedste råvarer hjem fra Grækenland, der tæller blandt andet feta, oliven og de bedste tomater, vi længe har smagt.

MigogKbh kunne blev nødt til at smage lidt af det hele, så det blev til en omgang mini pita gyros med svinekød (125 kr.), en græsk salat (125 kr.) og en omgang Saganaki, som er en klassisk friteret, smeltet ost fra Lesbos (135 kr.).

Uden tvivl den mest farverige mad, vi længe har fået, og så er det bare ’comfort food’ på et helt andet niveau.


Mar Foto Mathilde Mågård Hansen

Mar – Johan Burich-Holck

Fra den ene yderlighed til den anden går vi til Mar, som er Toldbodens cevicheria og fyldt med friske skaldyr.

Her er flere partnere bag, men én af dem er Johan Burich-Holck, som allerede er kendt fra Marv & Ben og The Pescetarian.

Vi holder os i fiske- og skaldyrsuniverset, for her er menuen stærkt præget af rå skaldyr med friske, sydamerikanske aner.

Vi prøvede en gang Fine De Claire østers med seaweed chimichurri (190 kr.), der giver de friske østers en skøn, anderledes smag, og så en carpaccio med kammuslinger og grillede, hvide asparges med ekstra jomfru olivenolie og masser af frisk citrus (220 kr.).

Så er du på jagt efter friske skaldyr krydret med en smule god smag – så skal du her forbi.


Project Raw Tatar Foto Mathilde Mågård Hansen

Project Raw Tatar – Gustav Duus & Lasse Nordow

Er det i stedet tatar, som har vundet dit hjerte – så frygt ikke længere.

Kokkene, Gustav Duus og Lasse Nordow, som kender hinanden fra Den Lille Fede er nemlig også rykket ind på byens nyeste madmarked, og med sig har de taget en masse råt kød.

Intet mindre end seks forskellige tatarer har de på menuen, og den ene er endda med tun.

De unge fyre besluttede sig for at gøre noget ved en ellers simpel råvare, så de lader kødet lufte et par dage efter, at det er blevet saltet – og resultatet er bestemt værd at komme efter.

Vi smager en håndskåret oksetatar med karamelliseret ost, soltørrede tomater, hasselnødder og masser af friskrevet trøffel (165 kr.).

Absolut en omgang selv de største tatar-elskere ville blive meget glade for.

Hvad: Seaside Toldboden
Hvor: Nordre Toldbod 18-24, 1259 København K
Hvornår: Åbent alle dage fra kl. 11-22 (Løgismose Spiseri åbner allerede kl. 10)
Hvordan: Læs mere om hele konceptet her

Del artikel

Andre læser også