Lær alt om god is: Cathrine Østerberg åbner is-skole i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
PR-foto
PR-foto

Cathrine Østerberg er Københavns is-dronning.

Hun er seriøst dygtig til at lave is, og sender alskens eksotiske smagsvarianter ud til kunderne fra hendes to butikker – Rosenvængets Allé 7C på Østerbro og Tullinsgade 25 på Vesterbro. Begge butikker er netop åbnet for sommersæsonen.

Faktisk er hun så is-specialiseret, at hun jævnligt underviser professorer på DTU om is og kemien bag. Så er niveauet ligesom lagt.

Hun har også modtaget hædersdiplomet fra det Danske Gastronomiske Akademi for “sin værdifulde indsats for dansk gastronomi”.

Læs også: Overset mexi-perle: Her får du Københavns bedste tacos til prisen

Østerberg Is. PR Foto

Is-skole

Nu er der iskolde gode nyheder til København – Østerberg Is åbner nemlig en is-skole.

“Vi har afholdt workshops, issmagninger og iskurser i begrænset omfang de sidste par år, men nu skal der ske noget mere,” fortæller hun

“Derfor har vi bl.a. lejet et lokale i baggården til vores Østerbro-butik, og her kan vi holde events hele året.

Tidligere har butikken skulle have lukket, da vi skulle bruge køkkenet og ismaskinen. Nu har vi mere plads, og vi glæder os til at kunne lære fra os.”

Og der er kurser for alle. Private is-entusiaster kan lære at lave en lækker, cremet is. Professionelle ismagere kan komme og lære videnskaben bag at lave is.

Nye i branchen kan komme og lære at lave is og starte deres egen isbutik. Kokke, konditorer mm. kan lære at lave is til brug i egen restauration. Eller virksomheder kan bruge iskurserne som teambuilding.

Læs også: Madskribenternes hemmelighed: Her får du den vildeste pasta-oplevelse

Isdronningen Cathrine Østerberg fra Østerberg Is. PR Foto

Ny bog på vej

Til sommer kommer der også en bog fra is-dronningen.

“Der findes virkelig mange isbøger med opskrifter. Og der findes et par meget virkelig tunge videnskabsbøger om is. Så derfor vil jeg lave en bog, der kombinerer det bedste fra begge verdener.

“Isbogen er en blanding af kreative opskrifter og en gennemgang af den basale videnskab, der ligger bag at udvikle is. Det synes jeg har manglet.”

Læs også: MigogKbh møder byens bedste gæst: Ken bruger 250.000 kr. om året på at spise ude

Hvad: Østerberg Is-skole
Hvor: Rosenvængets Allé 7C på Østerbro
Hvornår: Åbner i løbet af foråret
Hvordan: Følg med her 

Østerberg Is. PR Foto