MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Landets bedste mocktail, konditor og kok: Flere fornemme priser er gået til København

Af Mathilde Mågård Hansen
Vinder af Danmarks bedste mocktail. Foto PR
Vinder af Danmarks bedste mocktail. Foto PR

Da Nordens største fødevaremesse, Foodexpo, blev afholdt i Herning i weekenden skulle der uddeles flere fornemme priser.

Blandt andet for landets bedste konditor, kok og mocktail (cocktail uden alkohol), der alle gik til dygtige københavnere.

Mest overraskende blandt de dygtige prismodtagere er det nok, at man slet ikke finder landets bedste kok på en restaurant.

Vinder af Danmarks bedste konditor. Foto PR

Landets bedste konditor findes på Amager

Det var næsten muligt at høre chokoladepastiller falde i en lagkage, lige inden konferencier Peter Rolaj annoncerede Danmarks Bedste Konditor 2022.

De fem finaledeltagere og hundredvis af tilskuere ved BKD’s stand nummer 5001 på nordens største fødevaremesse, Foodexpo, ventede i spænding, og det blev altså Louise Zeeb Engmann Thomsen fra Johns Kagehus i Tårnby på Amager, der kunne tage den fornemme pris med hjem.

85 minutters forberedelse lørdag og seks konkurrencetimer søndag, hvor der skulle kreeres en etagekage i fem lag, en dekorationskage overtrukket med marcipan og to typer fyldte chokolader, endte altså i stor triumf for den 24-årige konditorsvend Louise Zeeb Engmann Thomsen, der er født og vokset op i Frederikssund.

”Jeg er enormt glad og lettet, da konkurrence-deltagelsen har fyldt meget i den seneste tid. Det giver et boost at vinde både for butikken og mig personligt – sikken et skulderklap. Især min etagekage sad i skabet. Mit farvevalg med pink skabte et blikfang,” siger Louise Zeeb Engmann Thomsen.

Nummer to i Danmarks Bedste Konditor 2022-eventen blev Cathrine Fredensborg (Hahnemanns Køkken), mens Torben Bang (Falsters Kyst) fik bronze-diplomet.

Vinder af Danmarks bedste kok. Foto PR

Bedste kok og drink uden alkohol

For nogle kan det måske godt komme som en overraskelse, at man slet ikke kan finde Danmarks netop nykårede bedste kok på en restaurant.

Prisen gik nemlig til Marc Foged Stockmarr fra cateringkøkkenet, God smag, i Hellerup.

Jagter du gode cocktails uden alkohol, så er der nu kommet en endnu bedre grund til at kigge forbi Nimbs cocktailbar.

Deres barchef, Damiano Pezzi, vandt den flotte pris som Danmarksmester i mocktails.