Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lav Københavns bedste tapasbord hjemme hos dig selv

Af Annoncør

Dette indhold er sponsoreret

København er fyldt med lækre spisesteder. Der ligger restauranter på hvert et hjørne, og flere er begyndt eller har altid kørt med et dele-koncept. Dette koncept med at dele flere småretter er særligt kendt i det spanske køkken som tapas. En tapa er en lille ret, som kan deles mellem to eller flere, og i flertal kaldes det tapas, som er det ord, som vi kender. Selvom restauranterne i København er dygtige til at lave tapas, så kan du lave et mindst lige så godt resultat i derhjemme. Her kan du ovenikøbet selv vælge alle dine yndlingsretter. Læs videre i denne artikel og få inspiration til at lave det bedste tapasbord i derhjemme. 

Det lækreste charcuteri bræt

Et must til et tapasbord er et charcuteribræt. Dette kan bestå af alverdens forskellige lækre sager, som anrettes på eksempelvis et serveringsbræt i træ. Ofte ses forskellige slags pølser, oste, frugt og kiks. Populære pølser, som du kan inkludere på dit charcuteribræt, kunne være en spicy chorizo, spansk serrano skinke eller en blot god spegepølse. Af oste er der også mange veje at gå. Det er en vigtigt at overveje hvilke teksturer, som ostene har, og vælge lidt forskellige, så der er nogle for alle. Det kunne for eksempel være en fransk brie, som er blød i teksturen, kombineret med en spansk manchego ost, som er en fast ost. 

Forskellige dyppelser

På dit serveringsbræt til tapasbordet er forskellige dyppelser og dips også et must. Dette giver noget smørelse til det brød eller kiks, som du har med på brættet. Her kan man også gå rigtig mange veje. Hvis du er en cheese-lover, så kan en smøreost både fungere som en dip og en ost i sig selv – du får det bedste fra begge verdener.  Forskellige slags pesto og tapenader er også et hit på tapasbordet. 

Sprødt og smagfuldt brød

Til de forskellige pølser, oste og dyppelser hører der naturligvis også brød til. Du kan gå den klassiske vej med en baguette i skiver, men der er også mulighed for at eksperimentere med forskellige slags madbrød. Hvis du er til ekstra sprødhed og knas, så egner knækbrød sig også glimrende til tapas. Knækbrød kan med fordel anrettes sammen med det øvrige tapastilbehør, hvor et flute, baguette eller grydebrød kan ligges på sit eget skærebræt, hvor gæsterne selv kan bestemme størrelsen på sin brødskive.

Del artikel

Andre læser også