Le Grand Chef: Fransk køkkenlegende popper op i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Portræt Michel Michaud PR Foto
Portræt Michel Michaud PR Foto

Den der lever stille, lever godt, siger man.

Så må Restaurant Radio leve godt.

Restauranten på Frederiksberg bliver nemlig nogle gange glemt mellem de mange nyåbninger, selvom man siden 2011 har fået virkelig god nordisk gourmet til meget små penge.

Torsdag den 21. november sætter de dog sig selv på landkortet. Det med et stort fransk brag, når Michel Michaud går med Radios køkkenchef, Bendix Sixhøj, i køkkenet.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Legende
Den dansk-franske kok Michel Michauds stjerne på den danske kulinariske himmel vil for altid funkle med sin helt egen styrke.

Han er nemlig manden, der bragte det franske køkken til Danmarks restaurantscene i begyndelsen af 70’erne.

Siden har han ledet nogle af Danmarks mest ambitiøse køkkener. Falsled Kro, Søllerød Kro, Kong Hans og senest Ruths Hotel.

Michelin-stjerner har han fået på rad og række og dette på et tidspunkt, hvor der ikke var så mange af dem herhjemme.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

Mentor og student
Radios køkkenchef, Bendix Sixhøj Laursen, har arbejdet sammen med Michel Michaud på Ruths Hotel i Gammel Skagen, og det er blandt andet af ham, Bendix har lært sit håndværk.

Claus Meyer, stifter og medejer af Radio, glæder sig som en lille dreng til gensynet:

”Michel Michaud er en af de dygtigste kokke, der nogensinde har arbejdet på dansk jord. Jeg har spist hos Michel både på Falsled Kro, Kong Hans, Søllerød Kro og på Ruths hotel. De måltider står for mig som nogle af mit livs mest minderige.”

Læs også: Kierkegaard og kølige bobler: Nu serverer Den Sorte Diamant vild luksusbrunch

Torsdag den 21. november går Michel Michaud med Bendix i køkkenet på Radio, og aftenens menu ser således ud:

  • Kammusling a la nage
  • Fjæsing & blåmuslinger
  • Spyd af andehjerter & jomfruhummer med basquaise
  • Stegt kalvebrissel med jomfruhummer-glace & skorzonerrod
  • Fasan a la creme
  • Brilliat savarin med trøffel & tilbehør
  • Profiteroles med vanilje, chokolade & mandel

Hele menuen består af velkomst og snacks, menu og vinmenu, kaffe og petit four.

Læs også: MigogKbh møder byens bedste gæst: Ken bruger 250.000 kr. om året på at spise ude

Hvad: Michel Michaud
Hvor: Restaurant Radio
Hvornår: Torsdag den 21. november
Hvor meget: 1450,- for snacks, 7 retter, vinmenu, kaffe og petit fours
Hvordan: Læs mere her