Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Med Johan Olsen i spidsen: Legendarisk album bliver til teaterkoncert i København

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Johan Olsen skal stå i front, når
Johan Olsen skal stå i front, når "The Wall" bliver til teaterkoncert på Østre Gasværk Teater. Foto: Grow Productions

Til næste år får en helt ny teaterkoncert premiere på Østre Gasværk Teater.

Teatret på Østerbro har netop annonceret, at de har sikret sig rettighederne til at producere, konceptualisere og iscenesætte det legendariske og tidløse Pink Floyd-album “The Wall” fra 1979 som musikteater.

Teaterversionen af albummet får titlen “Another Brick in The Wall, Part 5”, og det bliver ikke med hvem som helst i hovedrollen.

Går til opgaven med ærefrygt

Som titlen på forestillingen antyder, kommer “Another Brick in The Wall, Part 5” i forlængelse af de tre sange Part 1, 2 og 3, der er at finde på albummet, og Part 4, der blev opført som opera i Montreal for flere år siden.

Indehaveren af en af landets stærkeste stemmer kommer til at stå i front på scenen.

Det bliver Johan Olsen, der skal spille og synge i hovedrollen som Pink, og du kender ham nok allerede som forsanger i Magtens Korridorer og anerkendt forsker i biologi ved Københavns Universitet.

Den 53-årige sanger har mange følelser forbundet med “The Wall”, og albummet har gennem livet haft stor betydning for ham.

Derfor går Johan Olsen også til opgaven med ærefrygt.

“The Wall var det første album, jeg selv købte. Jeg hørte det igen og igen og kunne det udenad. Det er uden tvivl det album, som har betydet allermest for mig, og det er en kæmpe ære at skulle være med første gang, det bliver opført i en teaterversion!” siger Johan Olsen og tilføjer:

“Jeg glæder mig så meget til at være en del af det her. Spørgsmålet er så, om jeg er værdig til den rolle. Det må publikum bedømme.”

Evigt aktuelle emner

Selvom albummet har flere end 40 år bag sig, er “The Wall” stadig relevant i dag.

Teksterne i det konceptuelle dobbeltalbum kredser om evigt aktuelle emner som menneskelig isolation, undertrykkelse og det moderne samfunds skyggesider.

Østre Gasværk Teater lover derfor, at forestillingen både bliver en psykologisk rejse ind i sindet på den imaginære karakter Pink og en tydeliggørelse af, at fascisme kan gro i alles baghave.

Kunstnerisk leder for Østre Gasværk Teater, Søren Møller, udtaler:

“Jeg er helt vildt stolt over, at vi på Østre Gasværk Teater, som de første i verden, har fået rettighederne til at realisere dette ikoniske album som teater.

Et album, hvis tematikker desværre stadig gør sig gældende den dag i dag. Jeg er sikker på, at forestillingen vil sætte gang i en lang række refleksioner, og at vi helt sikkert kommer til at forlade teatret rigere.”

“Another Brick in The Wall, Part 5” får premiere på Østre Gasværk Teater fredag 22. september 2023.

Efterfølgende bliver forestillingen opsat med premiere 5. januar 2024 på Musikhuset Aarhus. 

Billetter sættes til salg 23. november klokken 10 her.

Del artikel

Andre læser også