Legendarisk smørrebrød: Ny restaurant åbner på toppen af København
Det er ikke længe siden, at der var nyt hos Restaurant Silo i Nordhavn.
De åbnede nemlig for nylig en helt ny og uformel spisebar med bl.a. burger og pasta på menuen.
Nu sker der igen noget på 17. etage af bygningen i Nordhavnskvarteret.
Den 14. november føjer restauratør Michael Rønnebæk-Rørth og teamet smørrebrødsrestauranten Høi til den ikoniske silobygnings gastronomiske univers.
Klassisk, højtbelagt smørrebrød
Navnet Høi refererer både til Jilly Høi, som bliver daglig leder af den nye smørrebrødsrestaurants samt til Høis enestående beliggenhed på 17. etage og ikke mindst til det omfattende smørrebrødskort med klassisk, højtbelagt smørrebrød.
Jilly Høi har i årevis haft ansvar for frokosten på Address i Tuborg Havn.
Rønnebæk-Rørth er i øvrigt selv hjemmevant i smørrebrødsverdenen idet Restaurant Koefoed, som han var medejer af, blev anbefalet i Michelin-guiden i sin tid og vandt ‘Årets Smørrebrød’ i Børsen tilbage i 2011.
Høi får landets vel nok højeste beliggenhed for en smørrebrødsrestaurant og er med sine knap 150 siddepladser blandt de største restauranter i sin genre.
Der er med andre ord god plads til store såvel som små frokostselskaber.
Priserne på smørrebrød begynder fra 115 kr., eller du kan hoppe ombord på køkkenchefens tre udvalgte for 295 kr.
Med legende bag
I forbindelse med åbningen af Høi lancerer Rønnebæk-Rørth også et sensationelt samarbejde med selveste Oscar Davidsen, søn af smørrebrødsdronningen Ida Davidsen.
Han har sagt ja til at dele generøst ud af sin faglighed og eksklusivt komponeret to legendariske stykker smørrebrød til Høis smørrebrødskort.
Dels den kendte Dyrlægens natmad, som Oscars oldefar opfandt og serverede for dyrlægen Sigurd Kejlgaard, der tilså hestene i de kongelige stalde og som efterfølgende stillede sulten ovenpå den daglige lægegerning med et stykke smørrebrød.
Herudover føjes Oscar Davidsens Ål med ål, sauteret spinat, cremet røræg og friskstegte svampe også til kortet.
De to helt særlige stykker Davidsen-smørrebrød serveres kun på Høi i perioden 14. november til 22. december.
Foruden et à la carte-kort med 12 kendte, klassiske og elskede stykker smørrebrød samt de to stykker Davidsen-smørrebørd, er smørrebrødskortet udvidet betragteligt i forbindelse med julefrokost-sæsonen, så her er bestemt også god grund til at kigge forbi.
Åbningstiderne bliver mandag til lørdag fra kl. 11.30-15.
Læs mere og book bord på Høi her.
Hvad: Høi
Hvor: Helsinkigade 29, 2150 København
Hvornår: Åbner d. 14. november. De to helt særlige stykker Davidsen-smørrebrød serveres kun på Høi i perioden 14. november til 22. december