MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Sjette sted i København: LêLê åbner restaurant ved Strandparken

Af Kaspar Mørk Arianto

I Amagers smukke natur findes et væld af planter: For eksempel strandnellike og hjertegræs.

Snart slutter citrongræs og koriander sig til klubben. Det sker dog inden døre i den kommende filial af vietnameser-imperiet LêLê Street Kitchen.

Et område i vild udvikling

I et opslag på Facebook fra den 1. februar har LêLê lagt et par billeder op af facaden til den nye forretning og sat en middag for to på højkant til dem, der kan gætte, hvor restauranten skal ligge.

Wonton-sultne brugere har allerede skrevet svaret et par hundrede gange i kommentarfeltet, så vi kan godt tillade os at afsløre, at det bliver på Amager Strandvej 112B.

Når LêLê Street Kitchen slår dørene op til en verden af vietnamesisk gademad til maj, sker det altså i et område, som i forvejen er inde i en heftig udvikling – både arkitektonisk og gastronomisk.

Her er nybyg og højhuse skudt op i en sådan fart, at smarte ejendomsmægletyper har døbt Amager Strand ”Københavns Manhattan”. Samtidig er nye caféer, restauranter og butikker åbnet – heriblandt store spillere som Sticks ’n’ Sushi og Lagkagehuset.

En vietnamesisk succeshistorie

LêLê er en familievirksomhed med karismatiske og kærlige Ahn Lê i spidsen. Sammen med sine tre brødre – alle børn af vietnamesiske bådflygtninge, som kom til Danmark i 1979 – åbnede Ahn sin første restaurant på Vesterbro i København i 2003.

Nogle år senere rykkede det populære fænomen ind i større lokaler længere nede ad Vesterbrogade.

Siden da er det også blevet til både food truck, catering, kogebøger og ikke mindst en håndfuld populære og mere uformelle spisesteder og takeaways kaldet LêLê Street Kitchen.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af LêLê Street Kitchen (@lelestreetkitchen) den

Herlige hapser fra Hanoi til Ho Chi Minh

Du kan i forvejen finde LêLê Street Kitchen i Torvehallerne og Lyngby, samt på Østerbro, Vesterbro og Fisketorvet.

Når den sjette filial åbner på Amager til foråret, vil det være med samme populære koncept: Simple, smagspakkede og sunde (til tider i hvert fald) livretter med en geografisk spændvidde fra Hanoi i nord til Ho Chi Minh City i syd.

Det betyder sprøde ruller med kalkun og krabbe, saftige meatballs i sweet chili, karamelliseret svinekød (pas på, den er vanedannende!), risnudelsalater, fishcakes, karry i lange baner og selvfølgelig masser af friske krydderurter til at fuldende billedet. Vi glæder os!

Hvad: LêLê Street Kitchen åbner på Amager
Hvor: Amager Strandvej 112B, 2300 København S
Hvornår: Maj 2019 – endelig dato ikke offentliggjort

Del artikel

Andre læser også