Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Lille lejlighed?: Sådan får du mere ud af pladsen

Af Redaktionen

Det kan være, at du har klikket herind, fordi du selv er en af dem, der bor i en lille lejlighed. Måske var du glad for det i en periode, men nu kan du mærke, at det er begyndt at blive for meget for dig.

Du har brug for mere plads, men du har desværre heller ikke mulighed for at flytte for at få mere plads.

Du bor måske inde i en storby, fordi du studerer, og derfor er du afhængig af at gøre brug af den lille plads, som du har. Men hvordan kan du så gøre det? Heldigvis kan du finde hjælp til at købe en kommode og andre ting, der kan optimere pladsen i din lejlighed.

Dog er der mange forskellige ting, som du kan gøre for at spare på din plads. Læs med her!

Lille sofa

Selvom det kan være meget rart at have en stor sofa, hvor du kan ligge og flyde, så er det ikke optimalt ift. at du ikke har særlig meget plads at gøre godt med. Det ville være en skam at bruge alt pladsen ude i alrummet, fordi du virkelig gerne vil have en stor sofa. Du kan sagtens få en mindre sofa, der er ligeså behagelig og rar at sidde i. Der er flere fordele ved det:

1) Det er billigere med en lille sofa

2) Det er ikke ligeså svært at finde ud af at samle

3) Du får mere plads

Tænk nøje over spisebordet

Et spisebord er utroligt hyggeligt at have, men samtidig fylder det enormt meget af din plads. Du kan overveje, hvor stort dit spisebord overhovedet behøver at være.

Hvis du bor alene, og du ses med nogle venner eller din kæreste, så behøver du heller ikke at have et alt for stort spisebord. Det kan se meget flottere ud både at spare på pladsen og have et flot, men lille spisebord. Du kommer nok til at fortryde, hvis du lader spisebordet fylde for meget i dit hjem.

Rumopdeler

Det kan være, at du er i den situation, hvor du har et kæmpe stort alrum, og det kan hurtigt virke rodet, hvis alle møblerne står i et. Måske er det også rart at kunne mærke, at nu er du i et andet rum.

Dette problem kan du løse med en rumopdeler. På denne måde, kan du faktisk lave to vidt separate værelser, og du behøver ikke at tænke alt for meget over, at de to værelser skal hænge sammen udseendemæssigt.

Nogle lever i en lejlighed, der er etværelses, og så kræver det måske i endnu større grad at have en rumopdeler. Det kan være, at du også er i den situation, og du ønsker at skabe et større privatliv mellem stue/køkken og soveværelset. Det er selvfølgelig ikke det samme som at have to forskellige værelser, men det er en start.

Reoler

Reoler kommer helt sikkert til at hjælpe dig med at få mere ud af din plads. Du kan prøve at tænke over det et øjeblik, hvor meget plads reoler faktisk sparer dig. Hvordan skulle du ellers få plads til alle de ting? Det er ret utroligt, og derfor er det også en god idé at tage dem i brug.

Der er nogle smarte reoler, der hænger på væggen, og det giver dig mulighed for at hænge dem steder som f.eks. over din sofa. Du optimerer pladsen bedst muligt, og du har stadig plads til alle dine bøger og diverse ting, som du har brug for i din lejlighed.

Opbevaring under sengen

Der findes nogle kasser, der kan rulles ind under sengen. Det er meget smart, hvis du har plads til det under din seng. Du kan få alle dine vinterjakker eller andre ting, som du ikke lige bruger på det nuværende tidspunkt. Det gode, er at du altid kan tage det op og tage tingene i brug, når du får brug for dem.

Sorter

Mange af de ting, som vi har i lejligheden, har vi slet ikke brug for. Det gælder både diverse ting, men det gælder også dit tøj. Hvis du har noget plads hjemme ved dine forældre, kan det være en god idé at høre dem, om du ikke må have noget af dit tøj hos dem.

Når vi kommer i sommerperioderne, kan det være smart at opbevare alt dit vintertøj og vinterstøvler hos dine forældre inde på dit gamle værelse, hvis du stadig har det værelse.

Det kommer ikke til at fylde hos dig, og så har du også et langt større overblik over alle dine ting, end hvis du skulle presse dem ind i lejligheden.Vi ved alle sammen godt, at det hele ender bare med at blive utroligt rodet, og du kommer sikkert ikke til at bruge halvdelen af det tøj, du har, fordi du bare ikke kan se tøjet.

Sælg ud

Hvis du er studerende og er flyttet til storbyerne, er du også kommet ned på en SU. Som studerende, kan du godt komme i perioder, hvor din økonomi kan føles meget presset.

SU’en kan sommetider kun lige dække huslejen, så det er bestemt ikke, fordi du har en stor økonomi. Dog kan du få lidt ekstra penge om hænderne, hvis du vælger at sælge lidt ud. Det tager noget af din energi, men du tjener på det, og du får sorteret ting ud fra din lejlighed, som du alligevel ikke bruger.

Del artikel

Andre læser også