Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Lissa deler roser ud i Bachelorette: “Når jeg hører denne sætning, ved jeg, daten er slut”

Af André Bentsen
MigogKBH har mødt Lissa fra Bachelorette til en snak om den københavnske datingscene. Hvad du skal gøre, og hvad du aldrig må sige. Foto: Privat
MigogKBH har mødt Lissa fra Bachelorette til en snak om den københavnske datingscene. Hvad du skal gøre, og hvad du aldrig må sige. Foto: Privat

Lissa Paustian deler ikke kun roser ud til flotte mænd på Tv. I The Bachelorette deler hun også mange af sine inderste sider med alle os andre. 

”Og det har været noget, man skulle vænne sig til”, siger den unge københavner. 

MigogKbh har bedt hende tage temperaturen på datingscenen i København, give et godt råd til alle, der leder efter den eneste ene, og afsløre, hvad mænd aldrig må sige på en date – hvis de altså gerne vil have en mere.

Hver tirsdag tørner hun med veninden Sophie frem på skærmen i jagten på drømmefyren i den populære serie, og vi får som seere lov til at følge med i de spørgsmål, hun bruger til at vælge mellem de ivrige bejlere. Og dem er der flere spændende af, end Lissa Paustian havde forventet. 

”Jeg er virkelig positivt overrasket over, at der kom så mange mænd ind, som jeg var tiltrukket af og interesseret i. Måske havde jeg meget lave forventninger fra start, men jeg blev helt ekstatisk, da jeg mødte dem”, griner Lissa. 

Hun sagde ja til at give showet en chance få dage efter et break-up, og tænkte, at der skulle ske noget for at slippe for den københavnske hamstermølle med utallige dates, der aldrig fører til det rigtige. 

”Jeg var nok træt af igen at have lagt tid og følelser i en, som ikke blev til noget”, siger hun og tænker sig lidt om.

Hvis der er to ting, Lissa ikke kan lide, så er det når man er uærlig om sine hensigter – og er nærig. Foto: Privat

”Men jeg kan også godt lide at date faktisk, og når jeg er single, så kan jeg kan godt se flere an samtidig, så det er ikke fordi livet i villaen adskiller sig på den måde. Men her bor de sammen, bliver venner og snakker sammen, om hvad man har lavet med dem, så det kan godt blive akavet, siger Lissa og tilføjer:

”Men man bliver jo nødt til at undersøge fiskene i vandet, før man vælger den rigtige.”

Vær ærlig om dine intentioner

Og det kan være svært med et kamera i nakken og et hav af nysgerrige derhjemme, som kigger med over skulderen.

”Det sværeste har nok været, at man bliver ret personlig, når man er på date, for man tager emner, der er udfordrende og svære og skal så svare rigtigt, mens mange lytter med. Men jeg synes crewet omkring har været gode til at trække sig væk, når der er brug for, at man kan lære hinanden rigtigt at kende”, afslører hun. 

Når hun ikke deler roser ud i bedste sendetid, er hun journaliststuderende og ligner på godt og ondt en af de mange unge kvinder, der oplever virvaret af datingapps, og overfladiske samtaler med mænd, der ikke tør være ærlige om, hvad de er på udkig efter. 

”Hvis jeg skal komme med et godt råd til både mænd og kvinder, så er det at være ærlige om deres intentioner. Det er fint, at man er på udkig efter noget sjovt. Men jeg synes bare, at man skal være ærlig. Det var også derfor jeg sagde ja til Bachelorette. Jeg blev træt af, at ingen lægger kortene på bordet, og det er virkelig ikke fair at lade som om, man vil mere, end man vil.”

Følte sig snydt bagefter

Den snak har hun haft med veninderne igen og igen, når en fyr efter et par gode dates, pludselig svarer mindre og mindre eller helt holder op med at skrive. 

”Det er god stil at lægge kortene på bordet og jeg er selv meget transparant. Jeg gider bare ikke spilde min tid og lægge følelser og energi i noget, hvor jeg føler mig snydt bagefter”, siger hun. 

Hvad er det værste du har oplevet med en date i København?

 ”Det værste jeg har oplevet, er en fyr, der påstår, han kun ser mig, men som lyver og ser andre. Hvis man bevæger sig hen et sted i relationen, hvor man måske tager i sommerhus sammen, og hilser fra sin mor, så er det sgu sygt råddent.”

Når det er sagt, så er antallet af gode fisk, i de københavnske søer – ikke at forveksle med dem, du skal droppe at gå tur rundt om med din fremtidige udkårne – flot.

”Jeg føler mig i hvert fald heldig, når jeg dater. Jeg møder dejlige mænd i København. Men det kunne være nice, hvis man gjorde lidt mere ud af sine dates”, siger hun og forklarer:

”Det er hyggeligt med en øl, men det er sjovere med en aktivitet. Eksempelvis tag en tur ud på Reffen for at klatre. Så kommer man endnu tættere på hinanden og har noget at snakke om”, foreslår Lissa. 

Hvad er den ene ting, som mænd ikke må gøre?

 ”Det mest ucharmerende ved en date er, når fyren spørger, om man skal splitte regningen. Jeg er total for, at man skiftes til at hente en øl, men hvis han spørger, om vi skal splitte, så tager jeg bare den hele selv og siger; du giver næste gang. 

“Men der bliver ikke en næste gang. Hvis en fyr spørger, om vi skal splitte regningen, så ved jeg, daten er slut, og at der aldrig bliver en næste.”

Roser spontane mænd

 For mange ser livet i villaen meget luksuriøs ud, men Lissa har faktisk tidligere prøvet noget vildere.  

”Da jeg var 21 flyttede jeg til Dubai og boede der i fire år. Der var datingkulturen virkelig ekstravagant. Du bliver samlet op i bil og inviteret på stor middag. Mændene kommer i jakkesæt, og du er selv dullet helt op i høje hæle og stram kjole”, siger hun og fortsætter:

”På den måde er det meget befriende med kulturskiftet til København. Jeg kunne ikke drømme om at gå ud med en her, der inviterede mig på stor middag og hentede mig i limo. Der er jeg mere til en hurtig øl på Friheden, hvis det er en person, jeg ikke har mødt før. 

“Men jeg vil også godt rose de mænd, der bare skriver, at de har pakket et tæppe og en rosévin. Der er så mange dejlige parker i København. Brug dem dog. Det kræver kun minimal effort”, siger hun.

Del artikel

Andre læser også