Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Spis i dag

Mad i mørke: Mohammed er blind, men vil gerne lære dig at lave god mad

Af André Bentsen
Mohammed fra Vanløse har et budskab. Hvis jeg kan være blind og lave mad, så kan du også. Og hvis jeg er blind og kan blive selvstændig - så kan du også finde et job. Foto: Kristjanloek.dk
Mohammed fra Vanløse har et budskab. Hvis jeg kan være blind og lave mad, så kan du også. Og hvis jeg er blind og kan blive selvstændig - så kan du også finde et job. Foto: Kristjanloek.dk

“Alting kan ske i mørket,” sagde man altid i biografen i gamle dage.

Men har du besøg af Mohammed Alsaadi fra Vanløse, bliver du kun overrasket over smag og stemning.

Mohammed er nemlig blind, og så er han en kok med et budskab.

“Hvis jeg kan lave velsmagende mad, når jeg er blind, så kan alle andre også lære at lave god mad derhjemme, siger Mohammed Alsaadi.

Han har derfor startet firmaet ‘Madsynet’, hvor han lærer selskaber at lave mad i blinde.

Med sit firma Madsynet kommer Mohammed hjem til dig og lærer dine gæster at lave mad i blinde. Foto: Kristjanloek.dk

“Det er vel ligesom at tage i biografen. Man oplever en sjov tid sammen, som bringer os tættere på hinanden, men så er der det ekstra i det, at man skal samarbejde utroligt meget for at lave et måltid uden at kunne se, siger han og tilføjer:

“Det er samarbejdsøvelser i kommunikation, ligesom det er læring om smag og inspiration, og ekstra sjovt også at spise sammen uden at kunne se.”

Som blind har han fået en dybere forståelse for de sanser, mange af os ikke nødvendigvis husker at bruge i dagligdagen, fordi vi stoler meget på synet.

“Når jeg tager synet fra folk en aften, skal de lytte, smage og lugte, siger Mohammed.

Mohammed har selv brændt mange gryder og pander af, mens han lærte at lave mad i blinde. Men det sker ikke hos dig, lover han. Foto: Kristjanloek.dk

Han efterlader deltagerne med en taknemmelighedsfølelse og minder om de ting, der er gået galt og godt, og som får mennesker til at grine.

“Den sans jeg ikke husker at bruge, den vil jeg bruge mere, plejer de at sige, fortæller Mohammed, der både inviteres hjem til private, der gerne vil have en sjov aften, og til virksomheder, der gerne vil have ansatte til at kommunikere bedre med hiananden.

Mad er noget, vi samles om

Selv ser han mad på en helt speciel måde.

“For mig, kan man ikke lave mad, hvis man ikke kan samarbejde. Med mit handicap er jeg også vokset op med at se mad, som en form for terapi. Mad har altid været samlingspunktet i min familie, så jeg satte mig for at lære at lave det rigtig godt, griner han.

“Det kostede mange afbrændte gryder og pander og lang tid til at lære de forskellige ting i køkkenet at kende. I dag har jeg dog vendt min svaghed til min styrke. Jeg smager måske bedre til, end de fleste og kan give gæsterne en særlig oplevelse, man ikke kan forstå andre steder.”

Når du ikke kan se noget, skærpes de øvrige sanser. Foto: Kristjanloek.dk

Er der slet ikke noget, du ikke kan finde ud af køkkenet?

“Jeg er nok ikke særlig god til at anrette maden super smukt, men det kompenserer jeg for med en masse farver og krydderurter.”

Hvad drømmer du om at opnå med Madsyn?

“Jeg vil inspirere andre til at lave mad uden at gå på kompromis. Hele ugen skal ikke bestå af de samme retter, som det er tilfældet for mange danskere. Jeg vil lære dem, hvordan man laver en lækker sovs og gryderet, der ikke kræver, man står flere timer i køkkenet. Hvis jeg kan gøre det, så kan alle andre også.”

Har du et godt råd til os, der gerne vil blive bedre i køkkenet?

“Jeg kan mærke, at mine succesoplevelser har givet mig mod på mere, og sådan tror jeg også andre vil have det. Så lad være med at tro, at ting er svære at lave, for det er de sjældent. Jeg synes også, vi kan tage diskussionen videre. Jeg er jo ikke bare en blind kok. Jeg er også en blind, der nægtede at være arbejdsløs. Så hvis du siger til dig selv, at du kan, hvad du vil, så kan du, siger Mohammed og tilføjer:

“Uanset om det er noget svært i køkkenet eller i livet.”

Fakta om Madsynet

Udover nogle nemme og tilgængelige opskrifter, kan du også finde Mohammeds seneste initiativ; Mad i mørke.
Hér er tanken, at du – sammen med din familie, kolleger eller venner – skal lave mad i mørke, altså lave mad med bind for øjnene. Og spise mad i mørke.
Så synes du, det kunne være spændende at være med til at nedbryde fordomme og samtidig have en hyggelig aften, så se mere her.

Del artikel

Andre læser også