Mad & Vin Festival runder af: Kom til madmarked på Plænen


Den store Mad & Vin Festival i Tivoli lakker mod sin ende med den sidste åbningsweekend.
Mens programmet har været spækket med fede events som krebsegilde, chokoladefestival og champagnesmagning, så er der denne fredag madmarked på Plænen fra kl. 11-20 med 7 særligt udvalgte stande.
Lær dem allesammen lidt bedre at kende lige her.
Læs også Gode præmier på spil: Tivoli efterlyser Danmarks største græskar

Små udvalgte steder
Fredagens madmarked overholder naturligvis alle myndighederne anbefalinger om afstand, hygiejne og deltagerantal.
Derfor kan du ”kun” opleve 7 særligt udvalgte madboder – men som alle brænder for deres arbejde og for at fortælle deres historie.
Hegnsholt
Hegnsholt ligger i udkanten af Lejre by og er et økologisk speciallandbrug, hvor dyrene går i små flokke i flytbare huse på de grønne marker omkring gården.
Dyrene får masser af motion og en grøn og alsidig diet, og fodres fortrinsvist med restprodukter såsom brød, grøntsagspulp, klid og mask.
Det er muligt at besøge gårdens dyr og gårdbutikken alle ugens 7 dage mellem kl. 9-18.
Læs også Gastronomisk gåtur i Tivoli: Smag en lille bid af det hele

Isle of Møn Spirits
Isle of Møn Spirits fremstiller forskellige varianter af gin og snaps i eget destilleri på Møn.
Alle de virksomme urter, rødder og bær, der giver smag til Isle of Møn Gin, sankes i den vildtvoksende mønske natur.
Herudover har de også deres helt egne mixer sodavand.
Mjødgård
Mjødgård er et lille mikro bryggeri, som er specialiseret i brygning af mjød.
Mjød er nordens naturlige hedvin, en bryg som er lavet på vand, honning og gær.
Mjød har været drukket i stort set alle kulturer igennem historien, og er verdens ældste alkohol.
Hos Mjødgård kan man opleve det traditionelle håndværk og smage på de gyldne dråber, og alle deres råvarer er hentet, plukket eller høstet i vores lokal område – de bruger nemlig kun de bedste lokale råvarer, for at få en mjød af højeste kvalitet.
Læs også Byens bedste vinkort er kåret: Geranium laver hattrick og 108 går ud med et brag

Nordlund
Kun 10 km fra Københavns centrum finder du en økologisk vingård ved navn Nordlund.
Her dyrkes vindruer til produktion af både rød, hvid og rosevin.
De flotte marker med vinplanter dyrkes og passes af vinbonden Miriam.
Nordlund vingård er bestående af 3 hektar med vinplanter, som Miriam dyrker efter de økologiske principper til punkt og prikke.
Når du køber dansk vin, er du også med til at støtte den lokale produktion og udvikling.
Tvedemose
Tvedemose er en cirkel af bæredygtighed.
Tvedemose er en familiegård på det sydlige Sjælland, og siden 1963 har tre generationer af familien Hansen sikret friske og bæredygtige råvarer til hele Danmark.
For dem er bæredygtighed meget mere end et modeord – det er selve deres dna.
I dag står Tvedemose bag dyrkningen af både æbler, pærer og en bred palet af specialsvampe, men i Tvedemoses hjerte er stadig produktionen af champignon.
Deres mantra er, at alt hvad vi bringer ind i virksomheden, skal kunne sendes videre – derfor vokser deres champignoner i muld lavet på halm, som de henter i lokalområdet.
Når svampene er plukket, bliver mulden genanvendt i dyrkningen af økologiske grøntsager og planter i hele landet.
Læs også Lige ved Nørreport: Ny gastrobar bringer rotisserie kyllingen tilbage
Velfærdskød
Velfærdskød er en familiedreven virksomhed, der opdrætter grise og slagtekalve af høj kvalitet.
Grisenes og kalvenes velfærd og trivsel er deres ansvar, og de gør en stor indsats for at behandle dyrene godt.
De fysiske rammer er afgørende for, om dyrene trives, og derfor går deres kalve en stor del af året på græs, og de har derfor rigelig med plads at udfolde sig på.
Velfærdskød er blevet til fordi de ønsker at dele den særlige oplevelse det er at få godt, gammeldags dansk kvalitetskød på middagsbordet.
Ostesmagning ved Ost & Ko kl. 15
Kom med Mejeriforeningen og ostekulturkampagnen Ost & ko til smagning af seks lækre danske oste og et kig på de seneste tendenser indenfor udviklingen af kvalitet i den gode danske ostemad.
Dansk skæreost er en kategori i rivende udvikling, både hvad angår smagsudtryk, anvendelsesmuligheder og bæredygtighed.
Osteformidler Rasmus Holmgård tegner og fortæller, mens du sætter tænderne i de udvalgte smagsprøver.
Kan en skæreost være en stor gastronomisk oplevelse? Kom med og find ud af det!

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram