Madanmeldere hylder landets bedste: Flere restauranter i København er i spil til priser
Hvert år kårer Foreningen af Danske Madanmeldere de bedste retter, som de har oplevet i løbet af året.
Det centrale fokus i foreningen er at kåre Årets Ret, som de har gjort siden 2000. Nu er de nominerede netop offentliggjort.
Udover hovedkategorien, Årets Ret i hav, land og sødt og ost, har foreningen også Særpriskategorien til Årets bistro, betjening, udskænkning, bar og smørrebrød. Se alle det nominerede herunder.
Vinderne kåres d. 1. september 2019.
Det skriver DinnerBooking.
Der er flere vigtige nomineringer set med københavnske briller. Hovedprisen Årets Ret har tre københavnske nomineret i finalefeltet ud af fem kandidater.
København dominerer
Der er tale om Formel B, Mielcke & Hurtigkarl og AOC.
I kategorien Årets Bistro er Restaurant Anarki nomineret i et felt af tre, hvoraf de to øvrige er fra Aalborg og Odense.
I det hele taget dominerer København nomineringerne, mens Odense og Århus er stærkeste repræsenteret uden for Hovedstaden.
De nominerede til ÅRETS RET & Særpriser 2019 er
Hovedkategori “HAV”
- Jacob Mielcke, Mielcke & Hurtigkarl: Hvide asparges, søsalat, knivmusling
- Kristian Arpe-Møller, Formel B: Rimmet kammusling med ærter, fermenteret tomatsaft og citrusurter
- Nikolai Nørregaard, Kadeau Bornholm: Rå kammusling, syltet hvid asparges & skovmyrer
- Søren Selin, AOC: Pære med gigas østers & kamille
- Anders Johst, Villa Vest: Østers fra Limfjorden, spidskål, stikkelsbær & persille
Hovedkategori “LAND”
- Claus Henriksen, Dragsholm Slot: Lammefjords grøntsager, urter fra haven, sauce på fermenterede grøntsager
- Jonas Mikkelsen, Frederiksminde: Knudekål med sesam, saltede hvide ribs, syltede courgetter & syrnet fløde
- René Redzepi & Mette Brink Søberg, Noma: Knoldselleri-shawarma
- Nikolai Nørregaard, Kadeau Bornholm: Soltørrede tomater & speget lammehjerte
- Brian Mark Hansen, Søllerød Kro: Oksemørbrad, rødbede, kaviar
Hovedkategori “SØDT & OST”
- Nick Curtin, Alouette: Mælkeis, citruscreme, olivenolie, kandiseret citrus
- Brian Mark Hansen, Søllerød Kro: Jordbær, oliven, basilikum-is
- Claus Henriksen, Dragsholm Slot: Moseeg, pastinakbark, chokolade & hæg
- Kasper Hasse, Falsled Kro: Sommerbær med flødecreme, jernurt & olie
- Damian Quintana, tidl. Studio: Karljohansvampe, mandelis & grannåle
Særpriskategori “BISTRO”
- Restaurant Anarki/København
- Nam Social Dining & Drinks/Aalborg
- Restaurant Bacchus/Odense
Særpriskategori “BETJENING”
- Jose Santos/Mielcke & Hurtigkarl
- Jens Pedersen/ARO
- Peter Fagerland/Dragsholm Slot
Særpriskategori “UDSKÆNKNING”
- Henrik Levinsen/tidl. Roxie
- Nina Højgaard Jensen/Kong Hans
- Saftmenu/Moment – Rikke Storm Overgaard
Særpriskategori “BAR” (tidl. VINBAR)
- TATA/Hotel Sanders
- Broaden & Build
- Rouge Oysters
Særpriskategori “SMØRREBRØD”
- Restaurant HOS
- Selma
- Aamanns 192