Tredje Frankies i København: Madklubben åbner kæmpe pizzeria på kendt adresse

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Frankies Pizza Frederiksberg PR Foto
Frankies Pizza Frederiksberg PR Foto

I maj 2007 åbnede Madklubben deres allerførste restaurant i København. Siden er de blevet en af de helt store spillere herhjemme.

For under et år siden præsenterede de dog et nyt koncept i deres voksende portefølje – nemlig pizza-restauranten Frankies.

Den første slog dørene op på Østerbro, snart efter fulgte Nørrebro og Aarhus – og nu er Madklubben klar til at sætte hidtil største pizza-pram i tomatsovs-søen.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.

Ikonisk adresse

Frankies Frederiksberg åbner tirsdag 3. september på det kendte hjørne lige overfor Frederiksberg Have, nemlig Allégade 2.

“Der bliver plads til 150 personer inde og 200 ude, så det bliver vores største medlem i Frankies-familien,” fortæller en af ejerne, Nils Petter.

“Gæsterne bliver mødt af et kuglerum med tusindvis af lyserøde kugler, en kæmpe solterrasse og selvfølgelig en masse lækre pizzaer og drinks, som skal være med til at gøre Frederiksberg en smule mere lyserød,” siger Nils Petter.

Sammen med partnerne Lars Bertelsen, Martin Alf, Christopher Haar og Anders Aaagard er han banden bag Frankies Pizza.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 12 bedste pizza

Frankies Pizza Frederiksberg PR Foto

Kendis pizza

“Jeg er virkelig blæst bagover over den modtagelse, Frankies har fået.

Jeg møder folk på gaden, som går rundt i vores Frankies merchandise, vi er netop blevet sponsor for et cykelhold i Aarhus,” siger Nils Petter, der også er begyndt at blive genkendt, når han bevæger sig rundt i bybilledet.

Årsagen er, at han én gang om måneden inviterer en kendt personlighed i ind i Frankies’ pizza-køkken for at kreere deres yndlingspizza, som bliver solgt på Frankies’ restauranter i en måned.

Det bliver filmet og efterfølgende delt på Frankies Facebook og Instagram.

For hver pizza, der bliver solgt går 25 kr. til et velgørenhedsprojekt, som manden eller kvinden bag månedens pizza, selv vælger.

“Vi har indtil nu samlet over 100.00 kroner ind til alt lige fra Kræftens Bekæmpelse til græske hunde, hvilket er kæmpe optur.

Det er også mega sjovt indhold at lave, og lige nu er der mange, der skriver til mig for at høre, om de må være næste måneds gæst,” siger Nils Petter, der i august har haft besøg af Mark le Fevre, hvis Nailed It pizza, lige nu, bliver solgt på Frankies restauranter.

Læs også: De 10 bedste prisvenlige restauranter i København

Hvad: Frankies Pizza Frederiksberg
Hvor: Allégade 2, Frederiksberg
Hvornår: Planlagt åbning tirsdag 3. september
Hvordan: Læs mere her

Frankies Pizza Frederiksberg PR Foto

Sprød nyhed: Pizzatroldmand åbner nyt surdejs-pizzaria i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Surt i Carlsbergbyen PR Foto
Surt i Carlsbergbyen PR Foto

Surdej er blevet hvermandseje.

Der bliver nørdet igennem i de små hjem og såkaldte surdejshoteller skulle efter sigende være en ting i Sverige, så man kan få passet sin surdej – og undgå den dør.

Populariteten skyldes nok, at brødet som regel smager bedre, når det er lavet på surdej. En dybere, mere kompleks smag.

Således også i pizzabunde.

Netop pizzabunde er Peppe ekspert i.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om nye restauranter…

Peppe fra Surt i Carlsbergbyen PR Foto

Har tidligere tryllet for Tribeca og Bæst

Hans borgerlige navn er Giuseppe Oliva, men er kun kendt under kælenavnet Peppe. Han har tidligere tryllet pizzaer frem hos Tribeca og Bæst.

Men i midten af december åbner han sit egen restaurant.

Den hedder Surt og ligger i Carlsbergbyen, nærmere betegnet Bag Elefanterne 2.

Surt bruger ikke industriel gær i pizzadejen, men udelukkende deres elskede surdej.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 12 bedste pizza

Et surt menukort

Udover surdejspizzaer vil man også kunne sætte tænderne i andre former for syrlige sager.

Forretter og side dishes vil nemlig blive kreeret af dedikerede specialiserede madhåndværkere – eller artisans som de hedder med et lidt finere ord – med styr på det gode håndværk og med stor respekt for det øko-system, de er en del af.

Læs også: Ny restaurant i Carlsberg Byen åbner: Serverer 100 forskellige øl i 70 meter lang bar

Håndbygget stenovn

“På Surt vil gæsterne møde en hyggelig, uformel stemning, hvor man er i øjenhøjde med pizzakokkene, og alle er velkomne. Vi går op i at lave virkelig gode pizzaer, men vores menu vil også spænde bredere end det,” forklarer Peppe.

Der er plads til 50 gæster på Surt, som er indrettet med langborde, ved højborde i de mange vinduespartier eller ved restaurantens hovedattraktion – den store stenovnen, der er håndbygget på stedet.

Hvad: Surt
Hvor: Bag Elefanterne 2, Carlsbergbyen
Hvornår: Åbner medio december
Hvordan:
Læs mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Ny juletradition: Drik jule-Baileys af en rensdyr-kop lavet af chokolade

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Baileys Treatmas Bar PR Foto
Baileys Treatmas Bar PR Foto

Baileys er verdens første fløde-likør og samtidig også verdens bedst sælgende likør med et salg på over 82 millioner flasker årligt på verdensplan.

Nu har de indtaget København med en ny tradition, som skal markere starten på højtiden.

Det er pop-up baren, Baileys Treatmas Bar, og den kan besøges på Gemyse i Tivoli.

Her kan der drikkes Baileys i stride strømme, og det på en lidt anden måde, end vi er vant til.

Læs også: Jul på Byens Kro: Hvem er klar til dødsgløgg med finsprit

Baileys Treatmas Bar PR Foto

Chokoladekrus

Chocolate Reindeer-kruset, som er lavet på kvalitetsmælkechokolade, skabt af producenten Lir Chocolate.

Det er perfekt til en drink med for eksempel Original Irish Cream, fordi chokoladen fra kruset blander sig med likøren og skaber en helt ny smag.

Baileys Chocolate Reindeer blev lanceret på det engelske marked sidste år og var kæmpe succes, og er altså nu kommet til Danmark.

Chokoladedrinken være på Gemyses drikkekort helt frem nytår.

Prisen for et Baileys Reindeer-sæt er 75 kr.

Læs også: Franske fristelser: København har fået sin første eclair-butik

 Hvad: Baileys Treatmas Bar
Hvor: Gemyse i Tivoli, Vesterbrogade 3
Hvornår: Frem til 29. december og er åben mellem kl. 11 og 23 fra mandag til søndag
Hvor meget: 75,- for Baileys Reindeer-sæt

Læs også: I hjertet af København: Historisk restaurant frister med syndigt kagebord

Baileys Treatmas Bar PR Foto

Stort event: Wozniacki spiller afskedskamp mod Serena Williams i København

Skrevet af: Redaktionen

Forleden meddelte Caroline Wozniacki, at hun indstiller karrieren efter Australian Open i januar.

Men hendes mange danske fans får lov til at takke hende for mange store oplevelser og præstationer for Danmark til et stort farvel-event i Royal Arena.

18. maj skal Wozniacki møde superstjernen Serena Williams i en opvisningskamp i den store arena, hvor adskillige verdensstjerner på den musikalske front spiller i 2020.

“Tiden er kommet, hvor jeg stopper min karriere og jeg glæder mig utrolig meget til at spille min allersidste kamp på hjemmebane foran et så stort publikum. Det bliver noget helt specielt, og en dag jeg ser virkelig meget frem til,” siger Wozniacki i en pressemeddelelse fra f Sports Group.

Ser frem til en storslået aften

Tennisdronningen fortsætter;

“Punktum for min karriere kan ikke foregå på bedre vis end på hjemmebane og mod tennissportens aller største kvindelige spiller nogensinde og så min veninde, Serena Williams.

Det bliver en storslået aften, jeg aldrig vil glemme, det er jeg sikker på,” lyder det.

De to veninder har mødt hinanden officielt 11 gange, og her har Wozniacki kun trukket sig sejrsrigt ud af et opgør. Men mon ikke “Miss Sunshine” får lov til at shine en sidste gang på hjemmebane?