Madklubben mixer to favorit-restauranter i nyt koncept ved Rådhuspladsen

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto

Hvis du er fan af gedigen, italiensk mad til fair priser, kan du godt begynde at glæde dig.

Restaurant-imperiet Madklubben har atter været en tur forbi det gastronomiske tegnebræt, og i starten af marts åbner Anders Aagaard og co. Mammas på Regnbuepladsen lige ved Københavns Rådhus.

Tony’s møder Frankies

Mammas bliver en fusion af favoritrestauranterne Tony’s og Frankies. Tony’s har siden 2009 serveret simple og smagfulde støvlelandsklassikere i Havnegade et meatball-kast fra Nyhavn.

Man har sidenhen forsøgt sig med både en Tony’s Vesterbro og en Tony’s Østerbro. Førstnævnte blev opslugt af naboen Madklubben Vesterbros succes, mens Østerbro-filialen i oktober 2018 blev lavet om til den første udgave af Frankies Pizza.

Det viste sig at været et overordentligt godt træk: Frankies er nemlig på få måneder blevet et hit med sin kombination af kvalitetspizze, cocktails og høj musik, og der findes allerede en Frankies på Nørrebro, mens en endnu en pizzapusher er på trapperne på Vesterbro senere på året.

Læs også: København får ny luksusbrunch der sender dig direkte i himlen

Hjem til Mamma

”Tony har vi i mange år omtalt som den italienske gangster bosat i New York, mens Frankie er den lidt vilde knægt, der skruer op for bassen og ikke er bleg for at servere bearnaise på en pizza,” fortæller Lars Bertelsen til MigogKbh.

Lars er sammen med Nils Petter Bro partnere i Madklubben-succeserne Bistro Royal, Tony’s, Bazaar, Frankies, Madklubben Østerbro og Brasserie Royal. Nils Petter har været med om bord side om side med Anders Aagaard siden Madklubbens tidlige år, og han afslutter den beskrivelse, Lars startede:

”Nu skal Tony og Frankie hjem til Mamma for at blive mindet om, hvor de kommer fra. Hos Mammas er maden tryg og forståelig. Her bliver pizzaen og pastaen lavet fra bunden og i klassiske udgaver, der bare smager af ren kærlighed.” 

Indretningen bliver “elegant italiensk landkøkken” med indendørs citrontræer, dinglende lyskæder og kig til de store pizzaovne. Køkkenet skal styres af de tidligere Kokkedal Slot-drenge Dennis Poulsen og Sebastian Mikkelsen.

Læs også: Støvlelandets madbibel: Her er de 9 bedste italienske spisesteder i København

Tredje gang er madlykkens gang

Mammas åbner efter planen torsdag den 7. marts i lokalerne, som indtil nu har dannet rammen om to øvrige Madklubben-restauranter: Først Steak Royal fra foråret 2016 til sommeren 2018 og sidenhen Brasserie Royal fra sommeren ’18 til nu.

”Vi er stadig ved at lære området omkring Rådhuspladsen at kende,” siger Lars Bertelsen og uddyber:

”Her er en masse internationale mennesker i gaden og en hel del unge Københavnere. Københavnerne synes ikke at tiden er til mere rødt oksekød, og vores internationale gæster efterlyser mad, som er lækkert, veltilberedt og nemt gennemskueligt. Med Mammas føler vi virkelig, at vi rammer plet.”

MigogKbh har fået et sneak peek på menukortet til Mammas, og du kan godt begynde at glæde dig til dybstegte risottokugler, lasagne, hjemmelavet pasta, friskbagte pizzaer og glansnummeret ”Costoletta Milanese”: En stor, paneret og friteret kalvekotelet serveret med citron, salvie og tomatsalat.

Antipasti og desserter kommer til at ligge på 65 kr. stykket, mens pizzaer og pastaretter fås til 125 kr. I ægte Madklubben-stil vil du som gæst kunne sammensætte en antipasti, en pizza eller pastaret og en dessert til en skarp pris på 225 kr.

Læs også: MigogKbh guider til 10 budgetvenlige spisesteder

Var der nogen, der sagde vin ad libitum til 100 kr?

Som noget helt unikt introducerer Mammas også konceptet ”Family Feast”.

Her står den på fire retter – antipasti, pasta, kød/fisk og dessert – serveret på fade og i skåle til deling med dem, du bedst kan lide. Præcis som hvis du kom hjem på besøg hos din egen, italienske Mamma.

Et ”Family Feast” koster 350 kr. pr. person, og hertil kan man opgradere med alt det vin man kan drikke for 100 kr. oven i. Jeps, 100 kr. for en syndflod af bobler, hvidvin og rødvin i de 2 timer og 15 minutter, en seating varer.

Hos MigogKbh har vi fået lov til at udlodde et Family Feast inkl. alt det vin, man kan drikke, for op til seks personer. Gæster under 18 år får naturligvis et alkoholfrit alternativ.

  • Bare hop over på vores Facebook
  • Like opslaget
  • Skriv ”Mammas” i en kommentar og fortæl os, hvem du vil invitere med til en middag med det hele på Madklubbens nyeste restaurant.

Vi trækker en vinder på Facebook mandag den 25. februar

Læs også: Spis for 50 kr: Madklubben forvandler cocktailbar til folkekøkken

Hvad: Mammas
Hvor: Regnbuepladsen 3-5, 1550 København V
Hvornår: Åbner torsdag den 7. marts
Hvor meget: À la carte fra 65 kr. Menuer fra 225 kr.
Hvordan: Bordbooking åben fra i dag på www.madklubben.dk/mammas

Nye restauranter og nuttede pandaer: København ZOO slog alle rekorder i 2019

Skrevet af: Redaktionen
Panda Zoologisk Have Foto Rasmus Kramer Schou
Panda Zoologisk Have Foto Rasmus Kramer Schou

Det er helt forståeligt, hvis medarbejderne i København Zoo giver ekstra godter til dyrene i disse dage.

For der er masser at fejre.

Aldrig nogensinde før har så mange gæstet ZOO som i 2019. Sidste år gik knap halvanden million gæster gennem den ikoniske indgang på Frederiksberg.

Faktisk var det 350.000 flere gæster end i 2018, som i øvrigt også var et rekordår.

Årsagen er også let at pege på. Nye lækre restauranter og så de nuttede kinesiske pandaer, der skabte en enorm hype.

Headhuntede kendt kok

I København ZOO satsede man ud over pandaerne fuldt ud på at skabe en helt ny gastronomisk oplevelse.

Sidste år headhuntede ZOO den kendte smørkok Casper Stuhr Sobczyk, som også har gjort sig som huskok på TV2, og satte ham i front for den kæmpestore gastronomiske satsning, som ZOO nu har rullet ud.

De har åbnede nemlig tre helt nye restauranter.

Den ene ligger bl.a. i forbindelse med det nye pandaanlæg, som er tegnet af en vis hr. Bjarke Ingels.

Restauranten hedder Panpan og er en asiatisk-fransk bistro, hvor man spiser side om side med de nuttede sort/hvide kæmpebamser.

Panda Zoologisk Have Foto Rasmus Kramer Schou

Indtjening er femdoblet

Restauranten har 140 sidepladser og dertil en stor terrasse, hvor man kan spise med udsigt over Elefanthuset.

“Vi er ikke bange for at sige, at vi har leveret en gastrorevolution i zoo de seneste 18 måneder.

Haven var ganske enkelt ikke fulgt med den eksplosive udvikling, den danske madscene har været igennem det sidste årti,” siger kommerciel direktør Christian Higraff.

Han fortsætter;

“På 18 måneder har vi intet mindre end revolutioneret hele vores udbud af mad og drikkevarer. Og det har vores gæster og anmeldere belønnet os for – med stigende omsætning til følge.

Omsætningen fra mad og drikkevarer i zoo er fordoblet i 2019, mens indtjeningen er femdoblet.”

Pandaerne var blandt andet medvirkende til et rekordbesøg i påsken med mere end 100.000 gæster.

Samlet set har de seneste to år været præget af stor fremgang for den zoologiske have.

Spar 20% på alle parfumer: Magasin holder stort duftevent på fredag

Skrevet af: Michael Qureshi

Magasin har netop lanceret et nyt koncept, som giver mulighed for at få personlige råd og vejledning af en duftekspert til at vælge den helt rigtige parfume.

Derfor inviterer Magasin i København indenfor til duftinspiration og 20 procent på parfumer den 24. januar.

 Måske har du haft den samme duft hele livet, eller også prøver du dig stadig frem mellem de mange flasker i alverdens dufte, farver og former.

Det kan virke uoverskueligt, men det behøver det ikke længere at være.

Nu er det nemlig muligt at få hjælp til at vælge den helt rigtige duft til forskellige anledninger.

Magasin har inden for det seneste år uddannet en række dufteksperter, der kan hjælpe københavnerne med at få skræddersyet en personlig duftgarderobe.

Udviklet af svensk duftekspert

Magasins nye duftkoncept er udviklet af den svenske duftekspert Linda Landenberg, hvor omdrejningspunktet ikke er de forskellige brands, men derimod kundens personlighed, behov og ønsker:

“Vores duft siger utrolig meget om vores personlighed og humør, og derfor giver det rigtig god mening at have en duft til forskellige lejligheder.

Der er årsskiftet en oplagt mulighed for at foretage nogle ændringer, og der kan jeg hjælpe med at finde din personlige duftgarderobe til 2020,” fortæller Natascha Fisker, der er duftkonsulent og beauty shopper i Magasin Lyngby.

Duft til enhver lejlighed

Natascha er uddannet i konkrete spørgeteknikker, hvor hun blandt andet spørger kunderne ind til farvetiltrækning, favoritblomster, luftnoter og meget mere, som gør hende i stand til at finde det ultimative match.

“Det kan faktisk være utrolig svært at finde den helt rigtige parfume, og derfor ender mange med at vælge den samme år efter år.

Men vi vil gerne hjælpe med at åbne op for nye dufte, som man måske ikke selv havde overvejet, men som rent faktisk er et rigtig godt match til ens personlighed,” fortæller Natascha.

Mød Magasins dufteksperter på fredag

Fredag d. 24. januar fra kl 15-18 inviterer Magasin indenfor til et duftevent på Kgs. Nytorv, hvor Natascha og hendes kollega Pernille Frank blandt andet vil fortælle mere om det nye koncept og tilbyde quick-konsultationer til alle besøgende.

Der vil blive serveret lidt godt til ganen, og så er det muligt at spare 20 procent på dufte hele weekenden.

Magasins duftkonsultationer er gratis og kan bookes på Magasin.dk eller ved at henvende sig i parfumeafdelingen i Magasin på Kgs. Nytorv.

Hvad: Duftevent med 20 % på alle parfumer
Hvor: Magasin
Hvornår: Fredag d. 24. januar og 20% hele weekenden

Ottos Hotel er åbnet i Indre By: Ny vinbar sælger vin pr. gram

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Vinbaren Ottos Hotel Studiestræde PR Foto
Vinbaren Ottos Hotel Studiestræde PR Foto

Klar til at tjekke ind på et ægte vinhotel?

Så sigt mod Studiestræde 18, hvor Ottos Hotel har hevet de første propper op af flaskerne.

Ottos Hotel er, på trods af navnet, ikke et hotel.

Det har det dog været.

Læs også: Ny naturvinsbar i København: Har måske verdens mest simple vinkort

Vinbaren Ottos Hotel Studiestræde PR Foto

Tidligere sadelmager og hotel

Bygningens lange historie har været vidt omkring, blandt andet brygger, en sadelmager og en øltapper har boet her og altså også et hotel med det navn, som nu bliver så smukt genbrugt.

Ottos Hotel er en charmerende blanding af en økologisk vinbar, zero waste restaurant med delevenlige serveringer.

Der er løbende udstillinger på de hvide vægge, med forskellige kunstner og til sidst sælger og formidler Ottos Hotel kuraterede ting fra københavnske butikker, man ikke lige finder andre steder.

Læs også: Ny stam-restestaurant og vinbar gør en dyd ud af ‘ubehøvlet kaos

Vinbaren Ottos Hotel Studiestræde PR Foto

Vin pr. gram

Hovedfokus ligger på et udvalg af naturvine og boblende cider fra Ciderevoulution.

Som noget helt nyt kan man købe vinen pr. gram, hvis nu man er i bil eller i gang med hvid januar, men stadigvæk gerne vil smage en smule.

Ottos Hotel har også flere forskellige fermenterede ikke-alkoholiske drikke, alle håndlavede med løbende forskellige smage.

Og nu vi er ved fermenterede sager, så er Ottos også en del af restauranten nedenunder – nemlig Ferment, der blandt andet var nogle af de første til at starte den danske ramenbølge, så nudler til din vin er også en mulighed.

Læs også: Skål på skotsk: Byens nye ølbar serverer humle fra højlandet

Vinbaren Ottos Hotel Studiestræde PR Foto

Nedskrevet en række dogmer

“Vi har også nedskrevet en række dogmer, som følges til punkt og prikke. Vi har blandt andet et samarbejde med Gulager High Land Cattle, der leverer alt vores oksekød til chacuteri.”

“Peder, som er en af mændene bag, er en ildsjæl og har sine skotske højlandskøer gående i den smukke natur ved vadehavet få kilometer fra Esbjerg by. “

“En af Ottos hotels missioner er at gøre Latinerkvarteret til det, det engang var – et bohemekvarter placeret tæt ved alle de store internationale butikker. Derfor har vi et veletableret samarbejde med lokalmiljøet,” slutter de.

Læs også: Helt vildt lækkert: Cocktailbar har specialiseret sig i champagne-cocktails

Hvad: Ottos Hotel
Hvor: Studiestræde 18
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.