Madklubben mixer to favorit-restauranter i nyt koncept ved Rådhuspladsen

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto

Hvis du er fan af gedigen, italiensk mad til fair priser, kan du godt begynde at glæde dig.

Restaurant-imperiet Madklubben har atter været en tur forbi det gastronomiske tegnebræt, og i starten af marts åbner Anders Aagaard og co. Mammas på Regnbuepladsen lige ved Københavns Rådhus.

Tony’s møder Frankies

Mammas bliver en fusion af favoritrestauranterne Tony’s og Frankies. Tony’s har siden 2009 serveret simple og smagfulde støvlelandsklassikere i Havnegade et meatball-kast fra Nyhavn.

Man har sidenhen forsøgt sig med både en Tony’s Vesterbro og en Tony’s Østerbro. Førstnævnte blev opslugt af naboen Madklubben Vesterbros succes, mens Østerbro-filialen i oktober 2018 blev lavet om til den første udgave af Frankies Pizza.

Det viste sig at været et overordentligt godt træk: Frankies er nemlig på få måneder blevet et hit med sin kombination af kvalitetspizze, cocktails og høj musik, og der findes allerede en Frankies på Nørrebro, mens en endnu en pizzapusher er på trapperne på Vesterbro senere på året.

Læs også: København får ny luksusbrunch der sender dig direkte i himlen

Hjem til Mamma

”Tony har vi i mange år omtalt som den italienske gangster bosat i New York, mens Frankie er den lidt vilde knægt, der skruer op for bassen og ikke er bleg for at servere bearnaise på en pizza,” fortæller Lars Bertelsen til MigogKbh.

Lars er sammen med Nils Petter Bro partnere i Madklubben-succeserne Bistro Royal, Tony’s, Bazaar, Frankies, Madklubben Østerbro og Brasserie Royal. Nils Petter har været med om bord side om side med Anders Aagaard siden Madklubbens tidlige år, og han afslutter den beskrivelse, Lars startede:

”Nu skal Tony og Frankie hjem til Mamma for at blive mindet om, hvor de kommer fra. Hos Mammas er maden tryg og forståelig. Her bliver pizzaen og pastaen lavet fra bunden og i klassiske udgaver, der bare smager af ren kærlighed.” 

Indretningen bliver “elegant italiensk landkøkken” med indendørs citrontræer, dinglende lyskæder og kig til de store pizzaovne. Køkkenet skal styres af de tidligere Kokkedal Slot-drenge Dennis Poulsen og Sebastian Mikkelsen.

Læs også: Støvlelandets madbibel: Her er de 9 bedste italienske spisesteder i København

Tredje gang er madlykkens gang

Mammas åbner efter planen torsdag den 7. marts i lokalerne, som indtil nu har dannet rammen om to øvrige Madklubben-restauranter: Først Steak Royal fra foråret 2016 til sommeren 2018 og sidenhen Brasserie Royal fra sommeren ’18 til nu.

”Vi er stadig ved at lære området omkring Rådhuspladsen at kende,” siger Lars Bertelsen og uddyber:

”Her er en masse internationale mennesker i gaden og en hel del unge Københavnere. Københavnerne synes ikke at tiden er til mere rødt oksekød, og vores internationale gæster efterlyser mad, som er lækkert, veltilberedt og nemt gennemskueligt. Med Mammas føler vi virkelig, at vi rammer plet.”

MigogKbh har fået et sneak peek på menukortet til Mammas, og du kan godt begynde at glæde dig til dybstegte risottokugler, lasagne, hjemmelavet pasta, friskbagte pizzaer og glansnummeret ”Costoletta Milanese”: En stor, paneret og friteret kalvekotelet serveret med citron, salvie og tomatsalat.

Antipasti og desserter kommer til at ligge på 65 kr. stykket, mens pizzaer og pastaretter fås til 125 kr. I ægte Madklubben-stil vil du som gæst kunne sammensætte en antipasti, en pizza eller pastaret og en dessert til en skarp pris på 225 kr.

Læs også: MigogKbh guider til 10 budgetvenlige spisesteder

Var der nogen, der sagde vin ad libitum til 100 kr?

Som noget helt unikt introducerer Mammas også konceptet ”Family Feast”.

Her står den på fire retter – antipasti, pasta, kød/fisk og dessert – serveret på fade og i skåle til deling med dem, du bedst kan lide. Præcis som hvis du kom hjem på besøg hos din egen, italienske Mamma.

Et ”Family Feast” koster 350 kr. pr. person, og hertil kan man opgradere med alt det vin man kan drikke for 100 kr. oven i. Jeps, 100 kr. for en syndflod af bobler, hvidvin og rødvin i de 2 timer og 15 minutter, en seating varer.

Hos MigogKbh har vi fået lov til at udlodde et Family Feast inkl. alt det vin, man kan drikke, for op til seks personer. Gæster under 18 år får naturligvis et alkoholfrit alternativ.

  • Bare hop over på vores Facebook
  • Like opslaget
  • Skriv ”Mammas” i en kommentar og fortæl os, hvem du vil invitere med til en middag med det hele på Madklubbens nyeste restaurant.

Vi trækker en vinder på Facebook mandag den 25. februar

Læs også: Spis for 50 kr: Madklubben forvandler cocktailbar til folkekøkken

Hvad: Mammas
Hvor: Regnbuepladsen 3-5, 1550 København V
Hvornår: Åbner torsdag den 7. marts
Hvor meget: À la carte fra 65 kr. Menuer fra 225 kr.
Hvordan: Bordbooking åben fra i dag på www.madklubben.dk/mammas

Gratis entré: Tag til kæmpe bogmarked på Vesterbro i weekenden

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Venner kan ikke købes for penge, var der engang en klog mand, der sagde.

Til gengæld sagde den endnu klogere Ernest Hemingway: ”Der findes ingen ven så loyal som en bog.”

Derfor kan vi godt tillade os at sige, at du den 30. marts har mulighed for at møde og købe en masse nye venner til Vesterbro Bogfest i kulturhuset Absalon.

Forlag, butikker og private sælger ud

Vesterbro Bogfest er fortællefest og bogmarked i ét.

Denne dag vil huset summe af gode historier. I salen kan du købe og sælge bøger.

En lang række forlag og bogbutikker har taget alle deres bedste titler med.

Det vil også være muligt for private at købe en stand og sælge ud af bogsamlingen.

Læs også: CPH:DOX bliver kæmpe stort i år

Oplæsning fra scenen

På scenen, som du finder ved sofaerne oppe på balkonen, vil der være oplæsning, præsentation af værker m.m.

Du kan med fordel købe lidt mad og drikke i baren, som du kan snacke løs med, mens ordene flyder frit i det gamle kirkerum, der nu er blivet spiffet op med masser af farver, nips og kulturliv.

Sceneprogrammet lyder som følger:

  • 11.30: Silja E. K. Henderson (forlaget Gladiator) læser op fra egne tekster alene – og i kor med Julie Top-Nørgaard (forlaget Fredag).
  • 12.00: Katrin Ottarsdóttir (forlaget Torgaard) læser op fra bl.a. sin seneste bog, 43 bagateller.
  • 12.30: Line Fjordside (forlaget Damgaard) læser op fra Det jeg mister.
    13:00: Jan Frejlev (Sleeping Beauty) læser op fra Det var mig der slog Tom Jones ihjel.
  • 13.30: Tina Myung Povlsen (BYENS) læser op fra Hun er jo bare 4 og fortæller om bogen.

Læs også: Cool forvandling: Forladt cykelkælder skal være kunsthal

Hvad: Vesterbro Bogfest 2019
Hvor: Absalon, Sønder Boulevard 73, 1720 København V
Hvornår: Lørdag den 30. marts 2019 kl. 10-15
Hvor meget: Gratis entré
Hvordan: Læs mere om eventet via dette link

Skifter udtryk om aftenen: Nyt Nørrebro spisested byder på to-i-en koncept

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Café Tilda på Stefansgade PR Foto
Café Tilda på Stefansgade PR Foto

Verden er i dén grad blevet global.

Københavns nok mest globale bydel er nok Nørrebro – og her er selvfølgelig åbnet et helt perfekt sted til den globaliserede tidsalder.

Det er nemlig det schweiziske/sicilianske og tyske par Lisa and Francesco, der har åbnet café Tilda på Stefansgade 47.

De har tidligere stået for et hotel i de schweiziske alper, men er altså nu flyttet til København for at lave autentisk hjemmelavet mad og stemning.

Læs også: Amerikansk medie: Her er Københavns gastro bucket-list

Café Tilda på Stefansgade PR Foto

Familier er velkomne

“Vores største ønske er, at alle – især familier – der kommer ind af døren med det samme føler sig fuldkommen hjemme i den afslappede atmosfære på Tilda,” forklarer Lisa.

“Vi har fokus på lokale og sæsonprægede råvarer fra økologiske leverandører. Og retterne er lavet efter gamle familieopskrifter,” forklarer Francesco.

Læs også: Farlig torsdagsklub: Spis burger ad libitum for 150 kr

Café Tilda på Stefansgade PR Foto

Café Tilda om dagen, Ham’der om aftenen

Faktisk er der dobbelt op på mad i lokalerne på Stefansgade 47.

For Tilda har indgået en joint-venture med deres gode ven Mads.

De synes nemlig det var synd, lokalerne stod tomme om aftenen. Så Mads, som tidligere har været kok på Geist og Il Buco, skifter navnet om aftenen og vupti – så er restauranten Ham’der klar.

Han laver frisk og omhyggelig mad onsdag til søndag aften med en menu der skifter hver uge – og det er både til siddende gæster eller take away.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

Ham’der på Stefansgade PR Foto

Hvad: Café Tilda og Ham’der
Hvor: Stefansgade 47
Hvordan: Læs mere om Tilda her og Ham’der her

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Klar til ny sæson: Reffen åbner fredag med 9 nyheder og 1000 gratis øl

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Reffen foto Rasmus G. Sejersen
Reffen foto Rasmus G. Sejersen

Reffen havde premiere sidste år og fløj direkte ind i de københavnske gastrohjerter.

Men Reffen er meget mere end ‘bare’ mad. Udover de mange gastronomiske tilbud, er Reffen nemlig også en affyringsrampe for kreative iværksættere.

Når Reffen slår dørene op for den nye sæson fredag 29. marts er der masser af nyt på programmet.

Læs også: Vild nyhed: København får nyt kæmpe madmarked i Boltens Gård

De åbner med 2 nye kreative værksteder, 2 nye madkoncepter med butik, 4 splinternye madboder og 1 ny food truck.

I åbningsweekenden inviterer de udenfor på Reffen med smagsprøver, 1000 gratis øl, DJs bag pulten og premiere på Reffens Public Art Program.

Ranees

Her er nyhederne

Ranee’s er  kendt fra Blågårds Plads, hvor de i 12 år har sendt særdeles lækker thaimad og bordet.

Nu er de også på Reffen, og her serverer de retter fra det nordøstlige Thailand baseret på frisk fisk, bæredygtige, økologiske og lokale råvarer.

I den Mellemøst-inspirerede Malawa Truck finder du sprøde, krydrede madpandekager.

De serverer kun veganske og vegetariske pandekager, der blandt andet foldes om hummus, tahin, friske forårsløg, tomat og masser af friske urter.

Læs også: Overset mexi-perle: Her får du Københavns bedste tacos til prisen

Malawa Truck

På den nye République er der klassiske franske retter – ofte med et kreativt twist – det betyder blandt andet fyldig coq au vin, andefritter og perfekt tilberedt Moules marinière.

Nordic Hotdog har deres prisvindende, sønderjyske pølser med til en gourmet-hotdog – og man kan få hjemmelavet kakaomælk til.

Foodtrucken Everest Nepalese Food har autentisk, velsmagende nepalesiske klassikere. Fra dampede dumplings og Thukpa kylling-nudelsuppe til et Nepali khana set med dampede ris, grøntsager, karrymarineret kylling og linsesuppe.

Læs også: Kåret til Danmarks bedste burger: Burger Shack åbner endelig i København

Everest Nepalese Food

Hos Apartamento 16 byder Gabriele Mellace og Christian Spina  indenfor til italienske specialiteter som saltet tærte, skinker, pesto, oliven og oste. Du finder et hjørne med italienske kvalitetsprodukter, men du finder også vintage Levis jeans og skønne vinyler.

Hos Bad Habits sætter de italienske kvinder Fabiola Mellace og Virginia Griffa smæk på temafarven pink. De skaber et hipt, positivt og sødmefyldt univers med pink interiør, hiphop til øregangen og milkshakes, vafler og is fra det nordøstlige Italien.

Læs også: Endelig: Byens mest hypede bager åbner nyt

Hos 37ºN Gallery & Atelier er der spændende kunst, men også prints, plakater og tegninger. I atelieret vil være mulighed for at designe sin egen tote bag, tegne og deltage i croquis-sessioner.

Møbler og Maling med Mening transformerer Genbrugsforeningen brugte kvalitetsmøbler – og de gør det med miljørigtige materialer og maling.

Reffen åbner fredag 29. marts kl. 16 – og de har noget af et åbningsprogram klar til weekenden. Se hele programmet lige her.

Læs også: Comeback: Festkongerne Simon og Simon genrejser Søpavillionen

Hvad: Reffen åbner
Hvor: Reffen, Refshalevej 167 A
Hvornår: Fredag 29. marts fra kl. 16.00
Hvor meget: Gratis adgang. Masser af smagsprøver og 1000 gratis øl
Hvordan: Se meget mere på deres hjemmeside her eller deres Facebook her