Madklubben mixer to favorit-restauranter i nyt koncept ved Rådhuspladsen

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto

Hvis du er fan af gedigen, italiensk mad til fair priser, kan du godt begynde at glæde dig.

Restaurant-imperiet Madklubben har atter været en tur forbi det gastronomiske tegnebræt, og i starten af marts åbner Anders Aagaard og co. Mammas på Regnbuepladsen lige ved Københavns Rådhus.

Tony’s møder Frankies

Mammas bliver en fusion af favoritrestauranterne Tony’s og Frankies. Tony’s har siden 2009 serveret simple og smagfulde støvlelandsklassikere i Havnegade et meatball-kast fra Nyhavn.

Man har sidenhen forsøgt sig med både en Tony’s Vesterbro og en Tony’s Østerbro. Førstnævnte blev opslugt af naboen Madklubben Vesterbros succes, mens Østerbro-filialen i oktober 2018 blev lavet om til den første udgave af Frankies Pizza.

Det viste sig at været et overordentligt godt træk: Frankies er nemlig på få måneder blevet et hit med sin kombination af kvalitetspizze, cocktails og høj musik, og der findes allerede en Frankies på Nørrebro, mens en endnu en pizzapusher er på trapperne på Vesterbro senere på året.

Læs også: København får ny luksusbrunch der sender dig direkte i himlen

Hjem til Mamma

”Tony har vi i mange år omtalt som den italienske gangster bosat i New York, mens Frankie er den lidt vilde knægt, der skruer op for bassen og ikke er bleg for at servere bearnaise på en pizza,” fortæller Lars Bertelsen til MigogKbh.

Lars er sammen med Nils Petter Bro partnere i Madklubben-succeserne Bistro Royal, Tony’s, Bazaar, Frankies, Madklubben Østerbro og Brasserie Royal. Nils Petter har været med om bord side om side med Anders Aagaard siden Madklubbens tidlige år, og han afslutter den beskrivelse, Lars startede:

”Nu skal Tony og Frankie hjem til Mamma for at blive mindet om, hvor de kommer fra. Hos Mammas er maden tryg og forståelig. Her bliver pizzaen og pastaen lavet fra bunden og i klassiske udgaver, der bare smager af ren kærlighed.” 

Indretningen bliver “elegant italiensk landkøkken” med indendørs citrontræer, dinglende lyskæder og kig til de store pizzaovne. Køkkenet skal styres af de tidligere Kokkedal Slot-drenge Dennis Poulsen og Sebastian Mikkelsen.

Læs også: Støvlelandets madbibel: Her er de 9 bedste italienske spisesteder i København

Tredje gang er madlykkens gang

Mammas åbner efter planen torsdag den 7. marts i lokalerne, som indtil nu har dannet rammen om to øvrige Madklubben-restauranter: Først Steak Royal fra foråret 2016 til sommeren 2018 og sidenhen Brasserie Royal fra sommeren ’18 til nu.

”Vi er stadig ved at lære området omkring Rådhuspladsen at kende,” siger Lars Bertelsen og uddyber:

”Her er en masse internationale mennesker i gaden og en hel del unge Københavnere. Københavnerne synes ikke at tiden er til mere rødt oksekød, og vores internationale gæster efterlyser mad, som er lækkert, veltilberedt og nemt gennemskueligt. Med Mammas føler vi virkelig, at vi rammer plet.”

MigogKbh har fået et sneak peek på menukortet til Mammas, og du kan godt begynde at glæde dig til dybstegte risottokugler, lasagne, hjemmelavet pasta, friskbagte pizzaer og glansnummeret ”Costoletta Milanese”: En stor, paneret og friteret kalvekotelet serveret med citron, salvie og tomatsalat.

Antipasti og desserter kommer til at ligge på 65 kr. stykket, mens pizzaer og pastaretter fås til 125 kr. I ægte Madklubben-stil vil du som gæst kunne sammensætte en antipasti, en pizza eller pastaret og en dessert til en skarp pris på 225 kr.

Læs også: MigogKbh guider til 10 budgetvenlige spisesteder

Var der nogen, der sagde vin ad libitum til 100 kr?

Som noget helt unikt introducerer Mammas også konceptet ”Family Feast”.

Her står den på fire retter – antipasti, pasta, kød/fisk og dessert – serveret på fade og i skåle til deling med dem, du bedst kan lide. Præcis som hvis du kom hjem på besøg hos din egen, italienske Mamma.

Et ”Family Feast” koster 350 kr. pr. person, og hertil kan man opgradere med alt det vin man kan drikke for 100 kr. oven i. Jeps, 100 kr. for en syndflod af bobler, hvidvin og rødvin i de 2 timer og 15 minutter, en seating varer.

Hos MigogKbh har vi fået lov til at udlodde et Family Feast inkl. alt det vin, man kan drikke, for op til seks personer. Gæster under 18 år får naturligvis et alkoholfrit alternativ.

  • Bare hop over på vores Facebook
  • Like opslaget
  • Skriv ”Mammas” i en kommentar og fortæl os, hvem du vil invitere med til en middag med det hele på Madklubbens nyeste restaurant.

Vi trækker en vinder på Facebook mandag den 25. februar

Læs også: Spis for 50 kr: Madklubben forvandler cocktailbar til folkekøkken

Hvad: Mammas
Hvor: Regnbuepladsen 3-5, 1550 København V
Hvornår: Åbner torsdag den 7. marts
Hvor meget: À la carte fra 65 kr. Menuer fra 225 kr.
Hvordan: Bordbooking åben fra i dag på www.madklubben.dk/mammas

Bæredygtig sommer-shopping: Populært designmarked popper op på Reffen

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR. Designmarkedet Flid gæster Reffen flere gange i løbet af sommeren.
Foto: PR. Designmarkedet Flid gæster Reffen flere gange i løbet af sommeren.

De fleste besøger Reffen for at købe noget godt til ganen, nyde den gode stemning og slikke solskin.

Men syv søndage sommeren over vil der være endnu en god grund til at kigge forbi det velduftende streetfood-marked på Refshaleøen.

Designmarkedet Flid har nemlig indgået et samarbejde med Reffen, og det betyder, at du kan gå på opdagelse hos en række upcoming designere og kunsthændværkere, når din sultne mave er blevet forkælet med tacos, sushi, burgere eller andre lækkerier.

Første gang, Flid besøger Reffen, er søndag  23. juni.

Her vil du kunne købe design og kunst til hjemmet samt pyntesager til dig selv, og når du er færdig med at shoppe, kan du blive hængende på Reffen, hvor der i anledning af Sankt Hans vil være bål og musik om aftenen.

Læs også: Topper hitlister globalt: Verdensstjerne laver Pop Up butik i København

Foto: PR

Bæredygtighed i fokus

Flids markeder har siden 2014 poppet op rundt omkring i København, og hver gang er der fokus på dansk og skandinavisk design samt bæredygtighed.

Ifølge Frederik Schlütter, som er eventchef på Reffen, er designmarkedet og madmarkedet et særdeles godt match, idet Reffen til daglig huser kreative værksteder og ligeledes går op i bæredygtighed:

“Flids kerneværdier går hånd i hånd med Reffens visioner omkring bæredygtighed, grønne alternativer og lokalt producerede varer, og vi ser Flid som et perfekt supplement til Reffens kreative værksteder,” udtaler Frederik Schlütter.

Flids marked vil være at finde på Reffen i tidsrummet 11-18 på følgende datoer:

  • Søndag 23. juni
  • Søndag 30. juni
  • Søndag 7. juli
  • Søndag 14. juli
  • Søndag 21. juli
  • Søndag 11. august
  • Søndag 1. september

Hvad: Flid x Reffen
Hvor: Reffen, Refshalevej 167 A, København K
Hvornår: Syv søndage fra juni til september

Læs også: Mød det nye madmekka: Her er alle 19 stader i Boltens Food Court

40 km fra København: Nu kan du købe dit helt eget ægte slot

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Mægler Ivan Eltoft Nielsen
Foto: Mægler Ivan Eltoft Nielsen

Hvis er du er træt af trafikken i Indre by, de mange turister eller bare masser af støj, så er det nu, du bør slå til.

En perle er landet på det danske boligmarked i Nordsjælland ca. 40 km fra København.

Selv om man er vant til de helt store prisskilte i Nordsjælland og tilsvarende flotte salgsbeskrivelser fyldt med gloser som ”havudsigt”, ”sildebensparket” og ”stuer en suite”, er det alligevel ikke hverdagskost, at der står ”slot” ud for boligtypen. 

Men det er nu tilfældet; Danmarks p.t. sjettedyreste hus, der netop er kommet til salg, er nemlig i den royale kategori.

Det skriver boligsitet Boliga.dk.

Foto: Mægler Ivan Eltoft Nielsen

43.000 kvadratmeter stor grund

Gurrehus Slot er således adressens tilnavn, og vil man rykke ind på den over 43.000 kvadratmeter store grund, koster det 52 millioner kroner.

Slottet er til salg hos liebhavermæglerkæden Ivan Eltoft Nielsen, der i salgsannoncen beskriver adressen som ”en meget unik og sjælden mulighed for at erhverve et historisk jagtslot så tæt på København”.

Gurrehus Slot ligger i den nordsjællandske by Kvistgård ud til Gurre Sø og med Helsingør som den nærmeste større by.

Ifølge Boliga.dks oplysninger rummer bygningen 2.590 boligkvadratmeter fordelt over 30 værelser, og dertil kommer godt 1.000 kvadratmeter kælder.

Ejendommen er bygget i 1883, og siden da har slottet både været i Forsvarets og private ejeres varetægt.

Foto: Mægler Ivan Eltoft Nielsen
Foto: Mægler Ivan Eltoft Nielsen

Prins Georg fra Grækenland har boet der

Det mest iøjnefaldende navn på listen over tidligere residerende må dog nok være Prins Georg af Grækenland, der ejede de eksklusive kvadratmeter frem til slutningen af 50’erne.

Ifølge salgsopstillingen fra Ivan Eltoft Nielsen foretog prinsen flere ændringer på slottet, der i dag fremstår renoveret, men dog med de fleste gamle, herskabelige detaljer bevaret.

Villamarkedet – særligt i Nordsjælland – ser jævnligt udbudspriser i samme leje som det, Gurrehus Slot er udbudt til salg for, ligesom der fra tid til anden også kommer boliger til salg med prisskilte en del over de 50 millioner kroner.

For øjeblikket er det således en strandvejsvilla i kystbyen Vedbæk lige nord for København, der til en pris på 75 millioner kroner, kan kalde sig landets dyreste villa udbudt til salg.

Du kan se flere billeder og salgsopstilling hos mægler Ivan Elftoft Nielsen her

Østerbro-yndling: Kendt pastahus skifter kurs og går all-in på pizza

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Hos Fischer går  all in på pizza Foto Rasmus Kramer Schou
Hos Fischer går all in på pizza Foto Rasmus Kramer Schou

David Fischer har i mange år været en af byens ypperste pasta-præster.

På hans ombyggede værtshus på Østerbros Victor Borges Plads har stamkunder flokkedes til for at sætte tænderne i den perfekt kogte hjemmelavede pasta.

En evne han blandt andet lærte på La Pergola, Roms eneste tre-stjernede Michelinrestaurant, hvor han var et par år.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 12 bedste pizza

Fra pasta til pizza

Hold lige vejret, for David har tænkt sig at skifte kulinarisk kurs.

“Nogle gange skal der ske noget nyt,” fortæller han, mens han skraber en af de to nye store ovne rene, som er flyttet ind Hos Fischer.

“Jeg har altid elsket den romerske pizza. Den med millimeter tynd og sprød bund – og nærmest ingen dejkant.  Og jeg har altid gerne ville give den et ordentligt forsøg. Så det gør vi nu”

“Da jeg boede i Rom spiste jeg pizza flere gange om ugen – nogle gange to på en dag.”

Læs også: Gemt i en kælder: Tidligere Michelin-kokke laver geniale pastaretter ’to go’

Hos Fischer går all in på pizza Foto Rasmus Kramer Schou

100,- for en pizza

Fischer har trænet grundigt de seneste mange uger og fundet frem til 4-6 versioner, der altid vil være på kortet, og de står i 100,-

Der vil være varianter med råvarer som bl.a. pistacie, mandler, gedeost, spinat, trøffelolie og frisk mozzarella.

Han har også investeret i to nye Castelli Forni pizzaovne med en kapacitet til 16 pizzaer hvert 3. minut. Pizzaerne kan nydes i restauranten, men der vil om kort tid også være take-away.

Læs også: Nørrebro har fået 100 procent vegansk pizzeria

David Fischer PR Foto

Baglokalet fået en opgradering

Pizzaerne kan også nydes ude på en af byens hyggeligste pladser, hvor Fischers har en stor udeservering.

Og i baglokalet vil der fortsat være fast pop-up med Rasmus Grønbech, som MigOgKbh skrev om for et par uger siden.

Det kan du læse meget mere om lige herunder.

Læs også: Scoop på Østerbro: Stjernekokken Rasmus Grønbech laver pop-up restaurant

Hvad: Fra pasta til pizza
Hvor: Hos Fischer, Victor Borges Pl. 12
Hvornår: Fra 15. juni
Hvor meget: 100,- for en pizza

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram